Másnak is a nyárra esik a próbaideje?
És mondjuk emiatt nem tud szabira nagyon menni, vagy talán nem is mennél?
Mennyire visel meg?
Igen; 1-2 nap szokott lenni, amit valaki átvisz.
A Főnök nálunk nem nagyon hangoztatja ezt a 75%-ot (amúgy nem biztos, hogy 75, lehet, hogy 80 vagy 70%). Mindig úgy csinálja, hogy mindenki akkor menjen, amikor el akar menni, ha meg valaki nagyon nem megy szabira, akkor szól neki, hogy lassan szabira kéne mennie. Olyankor se ő maga jelöli ki, de, gondolom, ha az illető nem lenne együttműködő akkor elküldené kényszerszabira.
Az előző helyemen volt, akit kényszerszabira küldtek, hogy ne halmozódjon fel neki a szabi.
Vannak olyan munkahelyek (legfőképpen vendéglátóipar), ahol nyáron senki nem mehet szabadságra. Egyszer akartam jelentkezni egy hotelba, de amikor megláttam a feltételek között, hogy július-augusztus-szeptember hónapokra ne legyen szabadságtervem, inkább elálltam tőle.
Amúgy eddig, ha állásinterjún közöltem, az esetek többségében nem volt gond. Egy hely volt, ahol végül (feltehetőleg emiatt) úgy döntöttek, hogy nem engem vesznek fel.
Nekem júniustól kezdődik a 6 hónapos próbaidőm, így nem tudok sehová sem menni.Korábban anyagilag nem volt lehetőségünk nyaralásra (12 év), most pedig már lenne majd rá fizetésem, de hát idén időm nem lesz rá. :D
Hallottam már sokfélét a próbaidős szabadságról, de pályakezdőként nem kockáztatok inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!