Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi a véleményetek azokról a...

Mi a véleményetek azokról a dolgozókról, akik a kezdőkori megaláztatásokat később úgy kompenzálják, hogy ugyanazt teszik másokkal?

Figyelt kérdés
Tehát mondjuk, hogy valaki fiatalkorában, újdonsült dolgozóként elég erős mobbingolásban részesül, szívatják mert új, és a többi ilyen dolog. Aztán később, idősebben, amikor új dolgozó jön, akkor ő igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy az illető meg legyen alázva, ha lehet, még jobban, mint ő annak idején. Sajnos nekem is volt dolgom ilyennel, egyértelműen lerítt róla, hogy amikor jópár évvel korábban odakerült, akkor ő is szívatva volt, és most élvezi, hogy fordított a helyzet. Ti is szánalmasnak tartjátok az ilyet? Belegondolva, valamilyen fokon a sorkatonaság is ezt a mentalitást nevelte az emberbe. Ugyebár ott is az volt a lényeg, hogy aki az eljén szívatott volt, a végén élvezte, hogy immáron szívató.
2019. ápr. 21. 16:18
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
100%

Nem biztos, hogy ez az oka; lehet, alapjáraton ilyen a természete és akkor is bántana másokat, ha angyalként

t bántak volna vele.

A mobbingolás szótól már herotom van; nem lehetne magyarul használni?

2019. ápr. 23. 08:08
 12/42 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem az éremnek két oldala van. Ha úgy állítasz be egy új munkahelyre, hogy protekcióval vagy és nagy a pofád, ne csodálkozz ha eltaposnak. Másrészt én is voltam gyári melós tudom milyenek a fajtársak. Mellesleg mindig van egy aktuális se.fej a csapatban aki szereti az újakat kóstolgatni. Leteszek valamit az asztalra és ha kell, akkor védem meg magam. Ha új ember érkezik, nyitott csipával és mellé nulla képességgel, azt még én is ízekre szedem, de csak azért, hogy leszállítsam a magas lóról. Mert újként nem az a dolgod, hogy tiszteletet vívj ki. Azt a munkáddal előbb utóbb eléred (vagy nem). Az a dolgod újként hogy figyelj és tanulj.
2019. ápr. 23. 09:09
 13/42 A kérdező kommentje:
11: Mi volna a magyar megfelelő? Szívatás? B***tatás? :)
2019. ápr. 23. 10:08
 14/42 A kérdező kommentje:
12: Nem volt nagy a pofám. De amikor jogtalanul szóltak rám, akkor értelemszerűen visszareagáltam. Meg ami érdekes, hogy egyszer az volt a baj, hogy próbálok a beszélgetésbe bekapcsolódni, inkább végezzem a munkámat. Máskor meg az, hogy csöndben vagyok. Volt sapka, az volt a gond, nem volt, akkor az. Meg azt hozzáteszem, hogy 19 éves kezdőként egy olyan brigádba kerültem, ahol a korban hozzám legközelebb álló is 8 évvel idősebb volt. Az átlagéletkor pedig 50 körül. Meg voltam olyan hülye, hogy egyiküknek megmutattam a fizetési papíromat, és utána elkezdtek fújni pár száz forint különbségen. Ja, és persze az is baj volt, hogy én Pick szalámit eszek, meg mindig van nálam narancs vagy banán.
2019. ápr. 23. 10:23
 15/42 anonim ***** válasza:
100%

12-es vagyok.

1. Túl sokat foglalkozol velük.

2. Azért vagy ott, hogy dolgozz.

3. Mindenhol van hülye ember, sajnos nagyobb arányban, mint a normálisak. Figyeld meg, hogy ki az, akivel érdemes szóba állni, a többiekkel ne is akarj bratyizni, felesleges.

4. Bérpapírt NEM mutatunk senkinek, még havernak SEM!

2019. ápr. 23. 10:40
 16/42 A kérdező kommentje:
15: Ez már régen volt, 2001-től 2004-ig dolgoztam ott. Belegondolva már akkor elült bennem, hogy külföldre költözzek. Az itt töltött 11 év alatt egyik munkahelyen sem voltak ilyen gondjaim. De rendre olvasok hasonló példaeseteket, illetve otthoni ismerősöktől is hallok.
2019. ápr. 23. 10:48
 17/42 pelgrim ***** válasza:

El kellett olvasnom néhány választ, míg megértettem mit is jelent az a “mobbingolás”. Márpedig a bántalmazás nem ujdonsült jelenség, nem lehet azt állítani, hogy az internet megjelenésével került a Magyar szókincsbe.

De térjünk a tárgyra, ujjoncok vagy bárkinek bántalmazása, mert ha jól értem, a “mobbingolás” nem más, mint aljas bántalmazás, bármilyen motivációval is történik. Részesültem én is bántalmazásban, nem is egyszer és máig sem tudom mi volt a motiváció.

Elmondok egy esetet amiből szerencsére jól jöttem ki. A többiről inkább hallgatok … …

Az utolsó munkahelyemen egy orthopéd üzemben gyakran volt dolgom egy női kollegámmal, akinek mindig voltak csipős megjegyzései rám vonatkozóan. Én akkoriban már elégé tapasztalt voltam, hogy ne adjam be a derekam, mégis mindamellett, minden alkalommal kellemetlenül érintettek megjegyzései. Történt akkor, hogy a szóban forgó kollégámnak a munkahalyen eltörött a lába, és néhány hónapig munkaképtelenné vált. Egy másik kollégám és barátom, aki ővele is jó viszonyban volt és ismerte a helyzetet egyszer így szólt hozzám:

“Elmegyek meglátogatom X.Y. kolégánkat, nem jönnél velem?” Én akkor eléggé szilárdan álltam a lábamon és igennel válaszoltam akkor szóba krült, hogy jó lenne vinni valamit, talán egy csokor virágot rokonszenvünk, jóindulatunk jeléül. “Ki adja át a csokrot?” kérdeztem a kollégámtól, “Hát te, természetesen!” volt a kollegám válasza. Én ezt egy kihívásnak tekintettem amire feltétlen válaszonom kell. Úgy tettünk, egyik nap munka után vettünk közösen egy szép csokor virágot kollegánk lakasához érve barátom elrejtőzött egy fa mögőtt, míg én becsöngettem a csokor virággal a kezemben. Nem tudom mi ment végbe kedves kollegánkban, nagyon szívesen fogadott bennünket. Azóta egy rossz szót nem hallottam tőle.

Lehet nem ebbe a kategóriába tartozik de érinti a témát: Most azt gondolom, mint hívő, de nem vallásos ember hogy mi a túlvilágon megbeszéljük egymás közt: “Kérlek majd mikor eggyütt leszünk a földön, üss nagyot a fejemre, hogy érezhessem mennyire fáj, hogy megtanulhassam hogyan kell megbocsátani. Hálás leszek, hogy megkozkáztattad, hogy talán életem végéig gyűlöljelek.”

2019. ápr. 23. 11:30
 18/42 anonim ***** válasza:
100%

A lélekben szegény emberekkel nem tudsz mit kezdeni. 4 éve, amikor kezdőként vezetői székbe ültettek, minden oldalról szívták a vérem. Próbáltak hülyének nézni, átvágni, flegmázni és néha jól oda is döftek szóban, csak hogy biztosan jól érezzem magam. Az első félévem pokol volt, ugyanakkor szívóssá tett és saját magamnak akartam bizonyítani azzal, hogy nem adtam fel. Senkinek nem adom meg azt az örömet, hogy a véleménye miatt hunyászkodjak meg, hacsak nem tudom a lelkem mélyén, hogy igaza van.

Ma már jólérzem magamat a helyemen és pont azért, mert nem felejtettem el honnan jöttem, én inkább igyekszem minden erőmmel segíteni az új munkavállalóink beilleszkedését. Nekem fontos, hogy jó közegben dolgozhassak, jó hangulatú csapattal. Ha köztünk, vagy köztük feszültség van, az a munka rovására is megy.

2019. ápr. 23. 13:36
 19/42 anonim ***** válasza:

"11: Mi volna a magyar megfelelő? Szívatás? B***tatás? :)

"

Molesztálás, munkahelyi zaklatás.

2019. ápr. 23. 14:07
 20/42 anonim ***** válasza:
100%
Az,hogy csírázzon ki az összes krumplijuk a pincében!
2019. máj. 12. 09:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!