Milyen érzés jól keresni, szép házban élni?
Szép új autót vezetni és bármit átlagos dolgot csettintésre megvenni?
Például arra gondolok elromlik a TV, elmész a MM-be ohh 200ért veszek egy Samsung uhd smart tv-t.
kijött az új macbook pro na akkor veszek egy a régi helyett stb.
----
Ja és irigykednek körülöttetek?
A kérdés önmagában nem lenne rossz, de amiket alá írtál...nos magyarban "gazdagnak" mondják.
Pedig magyarban élő emberek is ugyanúgy megveszik a százezres cuccokat csak máshoz nyúlnak forrásként.
Pl volt egy felmérés ahol kiderült:
Minden 5.embernek iphone-ja van.
200-500k semmi ha bele gondolsz.
Az más, hogy magyar körülmények hol tartanak.
S ne is utazz messzire csak pl ausztriába. Nézd az ottani fizut.
Tudnak megélni, gyűjteni az emberek, a tizenévesek saját zsebből kifizetett autóval járnak, kivéve azok kik nem tudnak pénzzel bánni s csak szórják.
De a pénz rosszúl kezelése sok helyen gond, országtól függetlenül.
Szép új autó?
Az én autóm ára(nem 7-8mill.) 2,5db 10cm széles 300m/1db műanyagból van. 😂
A hobbim a munkám részben. Alkotó művész lélekként olyan formába is dolgozok, hogy az átlag embernek a mai világban "korszerű" alkotást adjak el, amit a mindennapokban is tud hasznosítani.
Maga a műanyag pedig ingyen volt, egy egész raklappal, amin több tekercs volt. Érdemes cégeknél tavasszal érdeklődni van/lesz-e szelektálás. Párral pedig kapcsolatot is tartom folyamatos olcsó alapanyag forrásként.
Számukra szemét, számomra alapanyag.
Azok az emberek irigykednek, kik alul maradnak s önmagukkal se jutnak 1-ről a 2-re 😞
Nincsenek ötleteik, céljaik, betokosodottak, csőlátásúak, csak álmodoznak pl a lottó nyereményéről.
Az helyett hogy szembe néznének önmagukkal s elemeznék legbelül magukat, mivel minden ott kezdődik s dől el, főleg a kezdetben.
Mikor visszamentem pár papír miatt egyik céghez ahol dolgoztam (akkor csak 8általánosom volt, mikor ott melóztam a kezdetekkor, semmim nem volt)
Szomorú volt látni, hogy mennyien megrekedtek ott is. 😢
Ők meg mivel leginkább áskálódóak, mások kibeszélésével voltak lefoglalva a mai napig... Hát ezért nem haladtak.
Jópofiztak, valakiknek az arcukra volt írva az irigység, utálat.
Pedig egy csendes kis alkotó voltam már akkor, aki maga dolgával volt lefoglalva s ignoráltam őket, amikor másokat vagy egymást beszélték ki.
Már akkoriban azt néztem mikből mit lehet kihozni, otthon meló után pedig alkotgattam.
Ez a gondolkodás tesz mássá s emel ki mai napig.
Elektronikába amiket felsoroltál azok "átlagosak" , a hétköznapi emberek marhaságai.
Részemről egy összerakott jó minőségű pc, táblamonitor az ami hasznos, kell is munkámhoz s leesik az ember álla, amikor látják s engem is ahogy munkálkodok rajta 😊
Vagy pl biciklim, ami nem 200-300k.
S ne keverjük a Normális élethez való keret nem "gazdag" kategoria.
Sokan keverik ezeket.
De pl bácsikámnak globális céghálózata van. Ott viszont a gyerekekkel gond van.
Pl a srác így csajozik:
"van hajóm, randizunk?" 😂
Ismim lányánál játszotta el, a válasza:
"nem neked van hajód, hanem apucidnak" s ott hagyta 😂
Jól keresünk, de azért, mert sok igényünkből lejjebb adtunk: nincs még ház, nem akartunk akkora hitelt. Nem fontos az 500ezres TV ha 150-ért is jót kapunk.
Egy időben megvettünk minden "hülyeséget", ma már elgondolkodunk, tényleg kell-e.
Valóban az ember megszokja, és még többre vágyik - vagy többet keres, vagy takarékoskodni kezd a dolgaira.
A jó dolgok, hogy nemrég vettünk kocsit, meg tudtuk engedni magunknak az egyszerű, de újszerű 2 éves kocsit a 10-20 éves helyett. Ez szuper megnyugvás. Idén ellopták a telóm, tudtam egyből venni egy középszintű újat.
Ha valami nagyon megtetszik, megvesszük simán. Azért 20ezer Ft felett meggondoljuk erősen, mit veszünk, megéri-e. Gyerekvállalásnál ha kiesik egyikünk keresete (ugyanúgy keresünk) azért az érvágás lesz.
Biztos irigykednek. Pld az utónkkal nem dicsekszünk, meg a keresetünkkel se. Őszintén, nem hat meg. Nem volt egyszerű életünk, én kifejezetten szegény családból jöttem. Nagyon jó a pénzkultúránk és sokat tanultunk hogy ide eljuthassunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!