Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szép napot! Nem tudom, mihez...

Szép napot! Nem tudom, mihez kezdjek vagy mit csináljak, ti mit csinálnátok a helyembe?

Figyelt kérdés

19 éves Budapesti fiú vagyok. Anyám egy bolond nő apám sajnos meghalt én 12 osztállyal rendelkezem, mert az érettségi sajnos nem sikerült, nincs senkim se barátok se tesók se állatom ráadásul szegények vagyunk. Többször is próbáltam öngyilkos lenni, mivel az életem nem jó semmiben se. Sorolhatnám a sok dolgaimat, de nem akarok lelkizni... A kérdés amit szeretnék kérdezni az az lenne mit csináljak, hogy egy kicsit boldog legyek és legyen valakim illetve legyen munkám? Nem vagyok egy valami okos gyerek, de már nem bírok semmit itthon ami folyik.

Köszönöm mindenkinek aki kommentel ide.

További szép napot.

2018. máj. 12. 09:50
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

1. Visszasétálsz az iskolába ahol nem sikerült az érettségi, megkeresed valamelyik normálisabb tanárodat és megkéred, hogy mondja el hogyan tudnál esti tagozaton leérettségizni.

2. Keresel egy szakmát, egy akármilyet ami van, amiben dolgozni lehet, elvállalsz akármit amivel bejelentett helyed lehet és dolgozol. Elvileg most nyáron még talán diákmunkát is vállalhatsz, de nem tudom menj be a suliba és kerdezd meg.

3. Felejtsd el, hofy attól változik meg az eleted, hogy lesz valakid. Előbb tegyél meg mindent, hogy változtatni tudj az életeden, aztán vagy lesz valakid, vagy nem. Lehet lesz egy normális mznkahelyi környezeted, esetleg barátaid, vagy csak elkezd valamilyen terület jobban foglalkoztatni, de ne legyen célként megjelölve a párkapcsolat, mert az nem így működik.

Vannak lehetőségeid, nem vagy helyhez, időhöz kötve, minél többet jársz dolgozni és tanulni annál kevesebbet vagy otthon.

2018. máj. 12. 10:11
 2/8 A kérdező kommentje:
I\. Ezt már meg tettem azt mondák, hogy valamelyik kormányhivatalba menjek be és ott fizessem be a tantárgyanként 22500 Ft-ot ami persze nehéz, mert így is napról napra vagyunk.... Már próbáltam munkákat (árufeltöltő és takarító), de az állásinterjun elutasitottak.... De eddig 19 év alatt szinte senkim se volt és nem barátnőt vagy szerelmet akarok keresni hanem egy jó barátot akivel lehet igazán bármiről beszélni és kitárt mellettem, mert én még azt se tudnék sajnos mert ahogyan előbb írtam épp hogy napról napra vagyunk és azért a nőknek kell szerintem pénz....
2018. máj. 12. 10:55
 3/8 anonim ***** válasza:

Írd be a keresőbe, hogy ingyenes érettségi, próbálj meg ezekről érdeklődni.

Másik lehetőség, hogy bemész a munkaügyi központba, megmondod hogy munkát keresel és mellette tanulni (szakmát/érettségit vagy mindkettőt egyszerre) szeretnél.

Szóval befejezted a 12. évet teljesen, de nem érettségiztél le? Elmentél vizsgázni és nem sikerült, vagy hogy? És ez pont egy éve volt?

2018. máj. 12. 11:38
 4/8 A kérdező kommentje:
II\. Ingyenes nincs, mivel megszünt a jogviszonyom és már kettőször voltam érettségizni... Jó ötlet a munkaugyi központ, de már hívtam őket és várni kell 1 évet mire valami lesz azt mondták.... Igen a 12 osztály meg van teljesen el végeztem és az érettségire meg el mentem, de meg buktam a szóbelin 1 szer és nem volt sikeres egy éve volt illetve meg most, mivel matekból nem értem el a 12 pontot/százalékot.
2018. máj. 12. 12:10
 5/8 anonim ***** válasza:

Menj be oda szerintem. Regisztrált munkanélküli nem lehetsz?

Egyébként én ilyeneket céloznék meg most a nyárra a helyedben:

[link]

Legyen egy normális önéletrajzod.

És azok az ingyenes szakmai képzések amikhez elég a 8 általános?

2018. máj. 12. 12:41
 6/8 anonim ***** válasza:

[link]

"Nincs érettségim. Így is szerezhetek OKJ-s szakmát?

Az OKJ-s képzések listáján a képzések neve mellett különböző számokat találtok - ha azt szeretnétek megtudni, hogy a saját iskolai végzettségetekkel elkezdhetitek-e a kiválasztott kurzust, a "szint" oszlopban lévő számot kell figyelnetek.

A számok a következő szintű OKJ-s képzéseket jelzik:

21: alapszintű szakképzettséget adó OKJ-s képzés, semmilyen iskolai végzettség nem kell hozzá.

31: középszintű szakképzettséget adó OKJ-s képzés, legalább a nyolc általános iskolai osztály elvégzése kell hozzá.

33: középszintű szakképzettséget adó OKJ-s képzés, legalább a 10. évfolyam elvégzése kell hozzá.

51: középszintű szakképzettséget adó OKJ-s képzés, középiskolai végzettség kell hozzá (érettségi nem kell hozzá, de a középiskola utolsó évfolyamának elvégzése igen)"

Megnéztem a listát, most ezek vannak:

Díszműbádogos

Kazángépész (12 t/h felett)

Kutyavezető-vagyonőr

Mozgólépcső karbantartó-szerelő

Ortopédiai cipész

Testőr

Ami vicces, hogy ezekre rákerestem, hogy hol indítanak képzést, és persze sehol. Köszönjük Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal!

Igazat kell hogy adjak, jelenleg bármennyire is akarnál nincs lehetőséged ingyenes szakképzésben részt venni. Lehet rákérdezek erre, mert közben meg az egész oldalon arról írnak, hogy mennyire rajta vannak az ügyön. :D

2018. máj. 12. 13:21
 7/8 A kérdező kommentje:

III\. Most szerdán be megyek és igen személyesen kell regisztrálni, de akkor is 1 év.... Jó lenne ez a munka, ha Budapesten lenne meg hát nem megy az idegen nyelv beszélés. Tudok önéletrajzot írni, de mit írnák bele se nyelv tudás se munka tapasztalat.

IV\. Igen az a baj, hogy nem ingyenes az okj képzés illetve ami ingyenes az nem Budapesten van....

2018. máj. 12. 17:00
 8/8 anonim ***** válasza:

Kapsz azért segélyt ha regisztrálnak? Biztos nem egy akkora nagy összeg, de talán azzal is el lehet kezdeni egy tanfolyamot.

Szétnéznék a környéken milyen szakközépiskolák vannak és egyesével végigkérdezném milyen képzéseket indítanak szeptembertől.

Amúgy az miért baj ha nem abban a városban van a munka ahol laksz, hogyha biztosítanak szállást? Ha nagyon rossz otthagyod és hazamész.

Nem kell mindig a meghírdetett állásra jelentkezni. Ha felszolgálót keresnek, mehetsz konyhai segítőnek, rakodónak. Nem írták milyen szintű nyelvtudást várnak el. Nincs vesztenivalód, miért ne próbálhatnál meg mindent?

Azt írtad már jelentkeztél állásokra, nekik mit írtál az önéletrajzodba? Egész biztos tanultál idegen nyelvet is, valamennyi csak megy abból is. Egyébként nincs valami ami jobban ment a suliba?

Azt sem értem, ha csak matekból nem sikerült az érettségi akkor is újra kell kezdeni az egészet?

2018. máj. 12. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!