Ha nem járok ki a kollégáimmal és a felettesemmel a szabadidőmben, az rossz hatással lehet a kollégáimmal és a felettesemmel való kapcsolatomra?
A kollégáidtól és feletteseidtől függ. Ha értelmesek, akkor megértik, hogy nem mész mert nem mehetsz vagy nem érdekel.
Ha meg törtetők, akkor valószínűleg kihasználják az alkalmat, hogy a hátad mögött beszéljenek rólad és antiszocnak gondoljanak vagy úgy gondolják, hogy velük van bajod és azért nem jársz velük el.
Néha azért csak jó lenne csatlakozni ha nincs velük különösebb bajod. Ha nem is szeretsz bólingozni, egyszer-kétszer elmehetsz velük hogy lássák az igyekezetet.
Még ha értelmesek is és megértik miért nem mész, azért csak jobb kapcsolatban lesznek egymással azok, akik munka után is összejárnak, beszélgetnek. Esetleg javasolhatnál olyan programot nekik, ami téged is érdekel, amire elmennél és hátha nekik is tetszene.
Hívnak téged is?
Én amondó vagyok, hogy egyszer-egyszer érdemes elmenni, ilyenkor egészen más arcát lehet megismerni egy kollégának, akikkel akár jó barátság is kialakulhat. Én gyakorlatilag az első napomtól fogva belecsöppentem egy társaságba, azóta is 1-2 havonta egyszer beülünk valahova, dumálunk, jókat nevetünk. Sokkal jobb így dolgozni. A csapatban benne van a felettesem is, akivel így, hogy inkább kötetlen, baráti a viszonyom, akár olyan problémát is meg tudok osztani, ami esetlegesen kihathat a munkámra és egész más a hozzáállása.
Mennyien vannak? Egyetlen olyan ember se lenne a társaságban, akivel nem bébicsősznek éreznéd magad?
Meg kell próbálni egyszer. Ha nem jársz el velük és a munkahelyen se beszéltek, akkor nem ismered őket. Lehet, hogy felnőttebbek, mint gondolnád (vagy legalább 1-2, akivel jól kijönnél).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!