Nagyon rossz ötlet lenne ha elkezdenék udvarolni a csoportvezetőmnek?
Egy csoportvezető foglalkozik 5 emberrel és a csapat összekovácsa mellett kell egy olyan imázst adnia magáról, hogy Te, mint az ötből egy alkalmazottja merj hozzá bizalommal fordulni vagy munkahelyi kérdésekkel/kérésekkel vagy olyan magánügyi dolgokkal, amik a munkádat befolyásolják (tehát nem pl azzal, hogy milyen rúzst vegyél a Rossmanban vagy hány gramm tápióka gyöngyből főzz pudingot).
(Az ember szívesebben dolgozik egy olyan helyen, ahol a csoportvezető gondoskodik a csapatépítésről és érezteti, hogy bizalommal lehet hozzá fordulni, nem pedig bemegy, bebújik a gépe mögé és néha feláll ordítani pár sort a csapatával...)
No de; ez nem összekeverendő azzal, hogy Ő a legjobb barátoddá válik vagy vágyna Veled randevúzni.
Bent van mondjuk 8-5-ig és ezalatt igyekszik mindenki felé az igényeinek megfelelően, barátiasan közeledni; közös ebéd, egy közös kávé, stb. Mert csoportvezetőként ha nem is ez a kutyakötelessége, de érdemes ilyen hozzáállással betöltenie a munkakörét.
Most ez olyan, hogy gimiben ha Te félrehúzódóbb vagy, a tanár odamegy a kiránduláűson hozzád beszélgetni, ha meghal a kiskutyád és sírsz, a tanár odamegy megkérdezni, hogy mi a bajod, ha felkeresed a tanárt a tanáriban tanítási idő alatt, nem zavar el, ha kell magánórákat ad és mindig kedves, jófej, nyitott Veled - nem lesz egyenlő azzal, hogy a tanár azt mondja, hogy a legjobb barátod akar lenni.
Hiába írod, hogy 3 év a korkülönbség, a szituáción nem változtat.
Sajnos amúgy egy csoportvezetőnek is nehezebb belőni a megfelelő viselkedést másokkal, mert, ha valakivel én konkrlétan MINDENRŐL tudok beszélni, ő maga ajánl fel szüneteket és olyan dolgokat ad ki magáról, amiket én zárkózottabbként nem mondok el fűnek -fának és szívesen tölt velem időt, nem feltétlenül fogom azt gondolni, hogy ő a beosztottjaként tekint rám és Ő csak simán próbál jó főnök lenni... - De ha valaki meg hol kedves hol távolságtartó; vagy alapjáraton rideg; nem válik olyanná a szememben, akihe én szívesen fordulnék.
Amúgy ha mondjuk összejössz a főnököddel, az munkahely függő, hogy Téged átraknak e egy másik projektre vagy lexarják, de általában nem szokott gond lenni. Konkrétan a régi helyemen az egyik alkalmazott az én közvetlen főnökömnek volt a jegyese (most már férje :))
A munkahelyi liaisonok nem szülnek jó vért. Belegondoltál, mi van, ha összejöttök, aztán fél év múlva, mikor elmúlik a varázs, szakítotok? Hogyan fogsz továbbra is ott dolgozni? Nap mint nap szembesülni vele, a feszült viszonnyal?
Hidd el, vannak az ember életében olyan vágyak, amik jobb, ha megmaradnak az ábránd szintjén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!