A munkahelyemen rossz a bejárati ajtózár, alig lehet bejutni de kicserélni nem akarja senki. Csináltassam meg én?
Nemrég kezdtem ezen a munkahelyen. Kisebb irodaépület. A lenti ajtó borzasztó. A másolt kulcsokkal alig lehet kinyitni, mert nem fordul el a kulcs a zárban. Akad valami miatt. Ha nincs fent valaki akinek fel lehet csengetni,akkor nem lehet bejutni. Ma 20 percet küszködtem vele, a hóesésben, hidegben majd meg fagytam, majd mikor meguntam szóltam ott egy járókelőnek, hogy segítsen. Már ott tartottam, hogy hívok egy szerelőt mert kezd nagyon betelni a pohár. Szóltam a főnökeimnek nem egyszer, hogy valamit csináljanak már vele. Senkit nem érdekel. Holott más alkalmazott is szenved meg panaszkodik. Én már kifizetném legszívesebben. Csak nem tudom mit szólnának a főnökeim.
Az emeleten is ugyanez volt. Nem lehetett zárni, majd egyszer a főnök úgy elrontotta, hogy muszáj volt kicserélni. Azóta az jó legalább.
Mit csináljak??
Nincs hatásköröm,de mit csináljak ha nem jön senki reggel órákig? Fagyoskodjak lent?
Jó ötletet adtál. Én elintézek mindent ha kell csak oldódjon már meg. Tudom nem a fizetéssel lenne gondjuk. Csak nem értem miért nem lehet ebben lépni.
Annyit hadd jegyezzek meg, hogy ilyenkor legtöbbször nem a zár rossz, hanem a másolt kulcsok hanyagul lettek másolva és ezért nyitják nehezen az ajtót. Tehát ha pl. te másoltattad magadnak a kulcsot és nemrégen volt, akkor akár vissza is viheted a kulcsmásolónak, hogy nehezen nyitja az ajtót, oldja meg (persze ilyenkor jó, ha tudsz vinni egy olyan kulcsot, ami jól nyitja).
Ha ez nem járható út (pl. a munkahely adta a kulcsot és nem hajlandó visszavenni, hogy rossz a kulcs, csináltassanak helyette jót), akkor én szándékosan beletörném a kulcsot a zárba, akkor majd ki lesz cserélve és kész. Szándékosan úgy tudod beletörni, hogy viszel egy kombinált fogót magaddal, és ha nem nyílik rendesen, akkor a fogóval megfogod és erőltetni kezded. Persze miután eltörted, a fogót gyorsan rakd el, és senkinek se mondd, hogy azzal próbáltad kinyitni!
"Csak nem értem miért nem lehet ebben lépni."
Leírtam, egy vezetőnek, kisebb cégben a tulajnak, kisebb gondja is nagyobb annál, mint hogy lakatoshoz rohangáljon. Pláne, ha az ő kulcsa jó, ahogy a másik válaszoló írta.
Viszel egy ki proaktivitást a munkádba és két legyet ütsz egy csapásra, jó lesz a zár, és a főnököd is látja, hogy igyekszel
#3: Sajnos nem én másoltattam. A főnöktől kaptam mikor elkezdtem itt dolgozni. Amúgy megmondom őszintén, én is gondolkodtam rajta, hogy beletöröm a kulcsot, és lenne rá megoldás így. :( A fenti zárcsere is így oldódott meg, bár az nem szándékos volt.
#4: Én szívesen megcsináltatom ha kapok rá engedélyt. Én lennék a legboldogabb ha ezt megengednék.
Hogy talàltál rá erre a kérdésre? :D
2020 őszén eladták az épületet. Ott bérelték a főnökeim az irodát. Viszont azóta vettek egy külön házat ahova elköltözött a cég.
Azon mosolyogtam, hogy az új tulajdonos nyáron odajött hozzám, és kérdezte hogy kell kinyitni azt a lenti ajtót, mert nem tud bejutni soha. Addigra már profi voltam a nyitásában :D Sosem fordult el benne a kulcs, csak félig. Meg mindig nyomtunk bele valami sprayt. Nyáron is.. télen még rosszabb volt a helyzet.
😉😂😂 Hat tök véletlenül találtam rá, és annyira izgatott a dolog, hogy vajon mi történt a zárral?
Szeretek regényt is olvasni, és ez is valami ilyesmi volt, hogy bakker, nem tudom meg a végét, ezért kérdeztem rá. 😃
Köszönöm szépen hogy megírtad, amúgy én arra tippeltem volna hogy te kicsereltetted, a cég pedig kifizette neked, de ez sem rossz, végül is megoldodott. 😉
Köszönöm hogy írtál, szép pénteket, szép hétvégét kívánok neked.
Milyen aranyos komment :) Ritkán kap itt ilyet az ember.
Nevetek egyébként. :D Szép történet igen, főleg hogy megszabadultunk attól a borzalmas ajtótól. Nagyon lelakott volt az egész épület már. Képzeld nyáron már a klímát sem lehetett bekapcsolni, mert ha jött egy nagyobb eső, akkor ömlött belőle a víz befele. Nem tudtuk mi baja volt. Mindig alà kellett rakni egy vödröt.
A kaputelefon is elromlott, úgyhogy ha valaki lent csengetett, nem tudtuk fentről nyitni az ajtót. Le kellett gyorsan szaladni. De volt hogy addigra elment onnan az ember.
Felüdülés volt elköltözni. A tulaj már nem akart rà költeni.
Jó éjszakát kívánok Neked!
Köszönöm. 😊
Horrorfilmbe illő rémálom lehetett az az épület már.
Én is dolgoztam ilyenbe a belvárosban, poloskak és egerek szaladgaltak, a hideg rázott tőlük. Most pedig egy fél éve atadott csilivili, vadiúj irodában vagyok. Ég és föld. 😉
Jó éjt neked is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!