Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A munkahelyemen rossz a...

A munkahelyemen rossz a bejárati ajtózár, alig lehet bejutni de kicserélni nem akarja senki. Csináltassam meg én?

Figyelt kérdés

Nemrég kezdtem ezen a munkahelyen. Kisebb irodaépület. A lenti ajtó borzasztó. A másolt kulcsokkal alig lehet kinyitni, mert nem fordul el a kulcs a zárban. Akad valami miatt. Ha nincs fent valaki akinek fel lehet csengetni,akkor nem lehet bejutni. Ma 20 percet küszködtem vele, a hóesésben, hidegben majd meg fagytam, majd mikor meguntam szóltam ott egy járókelőnek, hogy segítsen. Már ott tartottam, hogy hívok egy szerelőt mert kezd nagyon betelni a pohár. Szóltam a főnökeimnek nem egyszer, hogy valamit csináljanak már vele. Senkit nem érdekel. Holott más alkalmazott is szenved meg panaszkodik. Én már kifizetném legszívesebben. Csak nem tudom mit szólnának a főnökeim.

Az emeleten is ugyanez volt. Nem lehetett zárni, majd egyszer a főnök úgy elrontotta, hogy muszáj volt kicserélni. Azóta az jó legalább.

Mit csináljak??

2019. jan. 9. 09:02
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Van hatásköröd a munkahelyed nevében megrendelni és a pénzügy felé leigazolni a számlát a zárcserélről? Ha igen, csináltasd meg. Ha nem akkor szólj a főnöködnek, hogy adjon jóváhagyást, hogy elintézd és kifizeti majd. Lehet, hogy neki már az is elég lenne ha valaki elintézné, a fizetéssel nem lenne gond.
2019. jan. 9. 09:17
 2/10 A kérdező kommentje:

Nincs hatásköröm,de mit csináljak ha nem jön senki reggel órákig? Fagyoskodjak lent?

Jó ötletet adtál. Én elintézek mindent ha kell csak oldódjon már meg. Tudom nem a fizetéssel lenne gondjuk. Csak nem értem miért nem lehet ebben lépni.

2019. jan. 9. 09:24
 3/10 anonim ***** válasza:

Annyit hadd jegyezzek meg, hogy ilyenkor legtöbbször nem a zár rossz, hanem a másolt kulcsok hanyagul lettek másolva és ezért nyitják nehezen az ajtót. Tehát ha pl. te másoltattad magadnak a kulcsot és nemrégen volt, akkor akár vissza is viheted a kulcsmásolónak, hogy nehezen nyitja az ajtót, oldja meg (persze ilyenkor jó, ha tudsz vinni egy olyan kulcsot, ami jól nyitja).

Ha ez nem járható út (pl. a munkahely adta a kulcsot és nem hajlandó visszavenni, hogy rossz a kulcs, csináltassanak helyette jót), akkor én szándékosan beletörném a kulcsot a zárba, akkor majd ki lesz cserélve és kész. Szándékosan úgy tudod beletörni, hogy viszel egy kombinált fogót magaddal, és ha nem nyílik rendesen, akkor a fogóval megfogod és erőltetni kezded. Persze miután eltörted, a fogót gyorsan rakd el, és senkinek se mondd, hogy azzal próbáltad kinyitni!

2019. jan. 9. 09:24
 4/10 anonim ***** válasza:

"Csak nem értem miért nem lehet ebben lépni."

Leírtam, egy vezetőnek, kisebb cégben a tulajnak, kisebb gondja is nagyobb annál, mint hogy lakatoshoz rohangáljon. Pláne, ha az ő kulcsa jó, ahogy a másik válaszoló írta.

Viszel egy ki proaktivitást a munkádba és két legyet ütsz egy csapásra, jó lesz a zár, és a főnököd is látja, hogy igyekszel

2019. jan. 9. 09:26
 5/10 A kérdező kommentje:

#3: Sajnos nem én másoltattam. A főnöktől kaptam mikor elkezdtem itt dolgozni. Amúgy megmondom őszintén, én is gondolkodtam rajta, hogy beletöröm a kulcsot, és lenne rá megoldás így. :( A fenti zárcsere is így oldódott meg, bár az nem szándékos volt.

#4: Én szívesen megcsináltatom ha kapok rá engedélyt. Én lennék a legboldogabb ha ezt megengednék.

2019. jan. 9. 09:54
 6/10 anonim ***** válasza:
Na mi lett az ajtóval végül kérdező?
2021. jan. 21. 19:41
 7/10 A kérdező kommentje:

Hogy talàltál rá erre a kérdésre? :D

2020 őszén eladták az épületet. Ott bérelték a főnökeim az irodát. Viszont azóta vettek egy külön házat ahova elköltözött a cég.

Azon mosolyogtam, hogy az új tulajdonos nyáron odajött hozzám, és kérdezte hogy kell kinyitni azt a lenti ajtót, mert nem tud bejutni soha. Addigra már profi voltam a nyitásában :D Sosem fordult el benne a kulcs, csak félig. Meg mindig nyomtunk bele valami sprayt. Nyáron is.. télen még rosszabb volt a helyzet.

2021. jan. 21. 21:32
 8/10 anonim ***** válasza:

😉😂😂 Hat tök véletlenül találtam rá, és annyira izgatott a dolog, hogy vajon mi történt a zárral?

Szeretek regényt is olvasni, és ez is valami ilyesmi volt, hogy bakker, nem tudom meg a végét, ezért kérdeztem rá. 😃

Köszönöm szépen hogy megírtad, amúgy én arra tippeltem volna hogy te kicsereltetted, a cég pedig kifizette neked, de ez sem rossz, végül is megoldodott. 😉

Köszönöm hogy írtál, szép pénteket, szép hétvégét kívánok neked.

2021. jan. 21. 22:29
 9/10 A kérdező kommentje:

Milyen aranyos komment :) Ritkán kap itt ilyet az ember.

Nevetek egyébként. :D Szép történet igen, főleg hogy megszabadultunk attól a borzalmas ajtótól. Nagyon lelakott volt az egész épület már. Képzeld nyáron már a klímát sem lehetett bekapcsolni, mert ha jött egy nagyobb eső, akkor ömlött belőle a víz befele. Nem tudtuk mi baja volt. Mindig alà kellett rakni egy vödröt.

A kaputelefon is elromlott, úgyhogy ha valaki lent csengetett, nem tudtuk fentről nyitni az ajtót. Le kellett gyorsan szaladni. De volt hogy addigra elment onnan az ember.

Felüdülés volt elköltözni. A tulaj már nem akart rà költeni.

Jó éjszakát kívánok Neked!

2021. jan. 21. 22:45
 10/10 anonim ***** válasza:

Köszönöm. 😊

Horrorfilmbe illő rémálom lehetett az az épület már.

Én is dolgoztam ilyenbe a belvárosban, poloskak és egerek szaladgaltak, a hideg rázott tőlük. Most pedig egy fél éve atadott csilivili, vadiúj irodában vagyok. Ég és föld. 😉

Jó éjt neked is.

2021. jan. 21. 23:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!