Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi értelme van a fizetett...

Mi értelme van a fizetett szabadságnak?

Figyelt kérdés
Hiszen mikor szabadságon van akkor nem termel, miért kap érte fizetést.
2019. jan. 8. 12:00
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
100%
És ajánlom ezt is: [link]
2019. jan. 8. 21:50
 32/43 anonim ***** válasza:
96%
Te trollkodsz. Láthatóan ignorálod az értelmes indoklásokat. Nem értem minek kell bosszantani az embereket ezzel az 1.0-ás kapitalista értetlenkedéssel.
2019. jan. 10. 04:22
 33/43 anonim ***** válasza:
96%
Ó, kedves kérdező, kétlem, hogy te e.v. vagy. Halvány lila logikád sincs, nem hogy bármi tudás halvány szikrája a fejedben, ami a gazdaságtant illeti. Remélem sosem lesz beosztottdad, ha pedig mégis, akkor nem olyan, mint én, mert egy hasonló megnyílvánulásod után olyan munkaügyi pert akasztanék a nyakadba, hogy százévig csak azt nyögnéd.
2019. jan. 11. 10:47
 34/43 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt te adtad a fejed a vállalkozásra, senki sem kényszerítette rád.

Tudod, vannak szünetek, amiket meg kell oldani, ha gyerek van, vagy csak ha besokall az ember, elmegy pár napra feltöltődni, és ha visszajön, máris hatékonyabban dolgozik, kipihentebb. Ezeket te is megtehetnéd, ha nem lennél a nagyarcú vállalkozó.

Másrészről pedig annyi empátia sem szorult beléd, mint egy poháralátétben. Azzal, hogy itt károgsz, nem lesz több pénzed😏

De erősen kétlem, hogy vállalkozó vagy. Ha mégis, tutira írom, hogy nem vagy sikeres, csak a pénzt kergeted..

2019. jan. 13. 09:42
 35/43 A kérdező kommentje:
Még mindig nem sikerült felfogni hogy nem a szabadsággal van gondom hanem hogy fizetnek érte, de hagyjuk...
2019. jan. 13. 09:56
 36/43 anonim ***** válasza:
100%

és te, mint ev., kifizeted a ki nem vett szabadágokat? Mert ugye ha a munkavállaló kiveszi a szabit, nem érted, miért fizetett. De ha meg munka van és te rendelkezel a szabadsága felével, akkor inkább ne vegye ki, és dolgozzon, mert szerinted úgy korrekt, ha a szabadságra nem jár. Vagy hogy?

Nagyon nagyon sok ev nem fizeti ki és nem is adja ki, de szerencsére erre van megoldás, ami után olyan büntetést fizet, hogy legközelebb kétszer meggondolja a lépést. Vagy többszöri ilyen után lehúzza a rolót👌🏽

2019. jan. 13. 10:07
 37/43 anonim ***** válasza:
100%

Pedig már én is megválaszoltam neked sokszor, hogy miért jár fizetés a szabadság idejére.

Sőt kérdést is feltettem neked, amit ignoráltál.

Felteszem újra:

Tegyek fel, hogy alkalmaznál engem, mert sok a munka.

A havi bérem legyen fix. 100 000 forintok, s egy hónap szabadság jár.

Azaz évi 1 200 000 Ft-ot kapok tőled, 11 havi munkáért.

Adnál-e nekem 1 320 000 forintokat, de ingyen van a szabim?

2019. jan. 13. 10:20
 38/43 anonim ***** válasza:
100%

A munkáltatónak jobban megéri fizetni a szabadságot, és kipihent, lojális dolgozókat alkalmazni, mint vállalni a kifáradt emberek miatt a baleset kockázatát, vagy állandóan munkaerőt keresni, mert akinek nem fizetik a törvény szerint járó szabadságát, az vált, és megy olyan helyre, ahol fizetik a szabadságát, ami amúgy nem is tetszőleges idő, szóval nem értem, mit vagy kiakadva 20-30 nap miatt.

Egy kis olvasnivaló:

[link]

[link]

2019. jan. 13. 10:35
 39/43 anonim ***** válasza:
100%
Te nem fogod fel, hogy a regeneráció, a feltöltődés a munka szerves része. Nem lehet elválasztani a kettőt. Ezáltal a szabadságolás a munkaköri hatékonyság eleme. Nyilván fizeti a munkáltató. Hiszen az ő érdeke.
2019. jan. 13. 16:10
 40/43 anonim ***** válasza:
100%
Különben ha nem fizetnék a szabadságomat, bár megadnák, csak ugye fizetetlenbe, akkor dupla fizetést kérnék. :-)
2019. jan. 13. 23:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!