Otthagynátok a munkátokat egy új, buta, kirúghatatlan kolléga miatt?
Nyáron felvettek mellém egy lányt, friss érettségis, semmi képzettség, tapasztalat. Valaki ismerőse, OKJ vagy főiskola lenne a feltétel, neki meg a hátszél.
Jó sokat tudnék panaszkodni rá, betelt a pohár.
<panaszkodás>
Igyekeztem tanítani, először a könnyebb feladatokat rábízni, mondtam mi a hiba, de egyik fülén be.
Egyes feladatokat egyszerűen nem csinál meg, amit csinál azt tele hibával, nemhogy nem számol utána, elütések, helyesírási hibák sora. Feleslegesen hó közben csinálja a hó végi feladatokat, nekem meg utolsó héten égnek áll a hajam.. szakmai részt próbál nulla tudással, 1+1=3 szinten. Meg virágokat rajzol a hivatalos papírra.
Netezget amikor sok munka lenne, eleinte elbújt kieső helyen, ma már erre se figyel.
A beteg gyerekem mellől be akartak rendelni, mert őnagysága nyaralni ment a próbaideje alatt. Ő is írogatott nekem facebookon, hogy oldjam már meg valahogy, bébiszitterrel a gyerekelhelyezést, mert neki ki van fizetve az útja.. az volt az első, hogy egyedül "dolgozott".
Mostanában meg délben szó nélkül lelép.
Saját bevallása szerint épp görbült az érettségi jegye, ez látszik is rajta. Semmit se jegyez meg és egy listát nem képes átmásolni.
</panaszkodás>
Persze ő jól érzi itt magát és kirúgni se fogják, de én azt hiszem beadom a felmondásom. Pedig szerettem itt dolgozni és nem sok normális munkalehetőség van a környéken, valami irodai munkát hátha találok, jön az új év.
Talán erre is játszanak hogy az én helyem elfoglalja, csak a többi kollégám sajnálom mert ha én elmegyek, ő tuti nem fogja tudni ellátni a munkáját.
Még a próbaideje alatt szóltam a közvetlen főnöknek.
Megkérdeztem a HR-en, miért őt vették fel - felsőbb utasításra.
Az igazgatóság felé a főnököm jelzett, én az egyik kisebb fejessel beszéltem aki párszor meg is kérdezte, bevált-e az új kolléga.
A panaszok ellenére véglegesítették, állítólag a polgármester valakije, így biztos nem rakják ki.
Ő lesz#rja a figyelmeztetést, ki más engedte volna meg magának, hogy már próbaidő alatt lógjon?
Ha mindennap piszkálnám vagy valami, hogy ne érezze olyan jól magát akkor talán magától elmenne, de lehet ezzel csak magam rúgatnám ki.
Vagy lelépni sokáig betegállományba, omoljon össze miatta minden. Hátha észbe kapnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!