Gyerekként mi akartál lenni, most mit dolgozol, illetve ehhez képest most mi lenne az, amit a legszívesebben csinálnál, ha tehetnéd?
10-es, bravó!
Gyerekkoromban sok minden szerettem volna lenni, nem tudtam volna választani, de ami mindig olyan természetes volt számomra, mint a létezés, az az írás. Szerettem volna író lenni, és azóta sem mondtam le róla, de abból ugyebár nem lehet megélni :-) Ezen kívül középiskolás korom óta szerelmes vagyok a zenébe és az éneklésbe, és jól is megy.
Most egy irodában dolgozom.
Az álmom, hogy álljak már rá végre az Isten által számomra kijelölt útra. :-)
Kegyes hozzám a sors. :)
3 évesen megmondtam, hogy orvos leszek. Idén felvettek az orvosira, szeptembertől bizony minden a tanulásról fog szólni. Külön büszke vagyok, mert a családban Én leszek az egyetlen diplomás :)
Ha minden jól megy - márpedig jól fog -, 6 év múlva sebész leszek.
És állami támogatással ráaásul, amit szívből köszönök a Miniszterelnök Úrnak!
Gyermekkoromban tudós, majd vegyészmérnök szerettem volna lenni.
Végül orvos lettem. Jelenleg a háziorvosi rezidensképzésemet csinálom. Magát a munkát szeretem, de ha újra kellene választani, akkor valami szakmunkás kőműves vagy asztalos lennék, ahol alkotni, és építeni lehet, továbbá amik jól meg vannak fizetve.
Orvosként itthon semmi tiszteletet nem kapunk, a fizetésünk nevetséges, igazából azért tanultunk hat évig, hogy úgy beszéljenek velünk, és negyedannyit keressünk, mint egy pincér. Gyakran komolyan gondolkodom a teljes pályaelhagyáson.
Magyarországon két orvosnak éri meg lenni, sebésznek, meg nőgyógyásznak pont a két legkorruptabb orvosi szakmának, ami miatt szív az összes többi húsz nem hálapénzes...
Gyermekkoromban először énekes akartam lenni, később régész.Azt is elkezdtem lelkesen gyakorolni, mindenhol leletek után kutattam és a régi cserépdarabokon át az ezer éves teafilterig, amit a kertben kiszáradva találtam, mind a gyűjteménybe került.Legjobban a ki tudja mikor összetört és a kert földjébe került porcelán nippeknek és kerámia daraboknak örültem.Soká elfiloztam rajta, kié lehetett és miért jutott ilyen sorsra...Aztán egyszer a szenesdomb melletti téglák alatt keresgéltem, mignem egyik tégla alatt egy óriási pókszázlábúra bukkantam.Ez elég trauma volt ahhoz, hogy lemondjak a régészi karrierről.
De sebaj, szerettem a kémiát is és főként a "pancsolós" részét, szóval az következett, hogy vegyész leszek. Szüleim egészségügyben dolgoztak és hoztak haza leselejtezett eszközöket, így én a hátsó előszobában csodás kis labort tudtam összedobni magamnak, lassan olyan lett, mint egy kémia szertár.Kutyultam ám kegyetlenül mindent...Kedven em az volt, mikor a kálium-permanganátra (hipermangán) glicerint öntöttem és a permanganát hangos sistergéssel "köddé vált". Ezt a kísérletem büszkén mutattam be nagymamámnak is, aki ijedtében válogatott szlovák, magyar káromkodások közepette kihajította az összes eszközöm az udvarra, mielőtt az egész házat felrobbantanám.
A vegyész karrierem is befuccsolt.
Sebaj, rajzolni is mindíg szerettem és abban tényleg semmi veszély nem volt, de sajnos rajtam kívül álló okok miatt a porcelán festő képzésre 8.után nem mehettem (pár évig nem indult a szakma, a suli épületét pedig renoválták), igy jobb híjján vendéglátósba mentem, de igazán sosem tetszet...Nos, most épp takarítok, de volt többféle munkaköröm is, igazán egyiket sem szerettem. Művészetekkel foglalkoznék legszívesebben, azok a munkák vonzanának, amikben látható a kezem nyomán a fejlődés, lehetséges az önkifejezés, alkotás, valami értésesnek, szépnek létrehozása bármilyen formában.
Színésznő akartam lenni.
Ügyfélszolgálatos vagyok.
Szeretnék csak az írással foglalkozni
5-6-7-8-9-10-11: tanár
12-13-14- orvos
Most phsziologusnak készülök ha felvesznek,a 2. Óvónő:)
Kamionsofőr,nagyon szeretek új helyeket felfedezni stb..
Lassan kezdem a C jogsit.
Utazó lennék amíg csak élnék :-D
Általános alsóban állatorvos, felsőben tanár.
Gimi elején semmi.
Gimi közepén: tök jó lenne reál területen kutatni, sok dolog érdekel.
Gimi végén: túl sok dolog érdekel, több dolog nagyon. Viszont elhitették velem, hogy buta vagyok. Tény, hogy a logikai készségem nulla, de mára mégis sikerült fejlesztenem.
Irodai adminisztrátor-jellegű munkám van, bár egy-egy feladat változatosabb, néha SQL lekérdezést kell csinálni mindenféle join-nal illetve egy problémát meg kellene oldanom VBA-programozással. Máskor viszont egész unalmas...
Szoftverfejlesztő szeretnék lenni, úgy érzem, szeretném is, legalábbis pár évig biztosan, 5-10 éves távlaton felül nem most szeretnék aggodalmaskodni.
Viszont nem olyan sok rá az esély, hogy sikerül is, én 5 %-ot mondanék - majd meglátjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!