Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A világon az emberek nem...

A világon az emberek nem látják hogy a munka nem azért van hogy elfoglald magad, hanem azért hogy bilincsben legyél, és tudjál enni-inni, fenntartsd magad valahogy?

Figyelt kérdés
Van ez a rendszer hogy munka,aztán fizetést kapsz.Mekkora baromság már az egész.Azért van kitalálva ez a hülyeség,hogy az emberek behódoljanak ennek az egésznek.Nem értem meg azokat akik szeretnek dolgozni másnak,és elégedettek.Mindegy milyen munka.Hogyan lehet elégedett valaki,hogy ha másnak dolgozik,az ő zsebét tömi meg több pénzzel.Per pillanat gyárban dolgozok,és sok olyan elvetemült van,aki attól boldog,hogy normálisan elvégezte a munkáját,megcsinálta az adott követelmény darabszámot,és erre büszkék.És ők így tudnak nyugodtan aludni.Valami nagy gond van a fejekben.És mindenki hónapról hónapra él,de nem baj,mert őket ez lelkesíti.Ez valami nagyon beteges agymosás amit az emberekkel csinálnak.Ha meg őszintén megmondod hogy utálsz dolgozni,kinéznek.Más az a munka amit szeretettel megcsinálok,saját magam ura vagyok,meg más ez.Kb. 1 éve dolgozik itt,és kezdem észrevenni magamon az agyi leépülést,szinte zombi üzemmódban csinálom amit csinálok,néha észre se veszem hogy gondolat nélkül teszek-veszek,folyamatosan ugyanazt,és 8 óra után néha elgondolkozok hogy hogyan is ment el az idő,vagy mi is történt ? Mintha valami transzban lenne az ember.Főleg akik évek óta csinálják,elmegy mellettük az élet,rohadtul nem normális az egész úgy ahogy van.Miért ilyen birka mindenki,miért nem lázadnak fel ? Ha fellázadna mindenki mindenhol,véget érne ez az egész mocsokság.
2018. jún. 5. 10:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
96%

Hát igen, valamit-valamiért rendszerben élünk. Ha nem kellene teljesíteni valamit a megélhetésért, hanem alanyi jogon kapnánk a pénzt, senki nem dolgozna semmit és nem működhetne a társadalom.

Viszont azt én is problémának tartom, hogy nincs lehetősége senkinek semmilyen más alternatívára. Nem tehetem meg, hogy kiköltözök egy erdőbe, építek egy házat, termesztek és tenyésztek magamnak élelmet, vadászok magamnak. Minden élhető terület és annak élővilága valakinek a tulajdonában áll, akitől telket kell venni, ami után adót kell fizetni, nincs legális lehetőség pénz nélküli önfenntartásra. Valamivel mindenképp muszáj pénzt keresni.

Nyilván kevés ember választaná ezt az utat, így nincs is sok lázadozó hang.. de biztos vagyok benne, hogy ez a lehetőség sok esetben boldogabb és változatosabb életet biztosítana, mint a "szokásos" élet.

2018. jún. 5. 11:46
 12/17 anonim ***** válasza:
Rajtam és a 11-es válaszolón kívül senki nem értette meg igazán a kérdés lényegét. Ezért is nincs esély a változtatásra.
2018. jún. 5. 12:00
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Valamikor üldözték a kulákokat, mivel egyrészt ők példát is mutattak arra a szegényeknek is hogy megélni odahaza is meg lehet, ráadásul jól. Az én véremben is megvan még a kulák vér, ezért sokat zsörtölődtem a rokonokkal együtt hogy hogyan lenne jobb élni. Aztán rájöttünk. Ahogy régen a kulákok is tették. Például egyik rokonom egy kisalföldi erdei tanyán él, igaz hogy havi fix passzív jövedelme is van egy városi ingatlan bérbe adásból, de amit kényelmesen előállíthat magának azt előállítja maga. Van sokféle gyümölcsfája, méhei, tojótyúkjai meg zöldséges kertje. Amikor alkalmazott volt, ivott mint a gödény. Sosem volt józan, így próbálta felejteni elcseszett rabszolga életét. hajléktalannak nézett ki, vagy ahogy a kérdésben említik a hasonlatot, zombinak. Még én adtam az ötletet neki hogy ha a nagyapánk megélt otthon és 7 gyerereket is felnevelt és gazdasághoz juttatott állás, gyes, gyed, nyugdíj és ingyenes orvosi ellátás nélkül is, akkor azt ő is megteheti a tanyáján. És amióta megvan a saját szabad élete, egy csepp alkoholt nem iszik. Minek tenné ha józanul is boldog. Amikor megláttam leesett az állam mert azt gondoltam hogy egy osztrák nyugdíjas urat látok a vasalt tiszta ruhában. És nincs állása, nem lesz nyugdíja, nem élősködik rajta senki és ő sem élősködik senkin. Hát például ez a megoldás. Folytatni az országnak azt amit 1950-től kezdve félbe hagytunk, a rendes szabad életet. És az emberek dolgozzanak maguknak ne mások gyárának vagy az államnak. Amit az államosításoktól kezdve csináltunk rabszolgaságot, az csődöt mondott, hiába nevezzük bármilyen -izmusnak. Az pusztulásba vezet.
2018. jún. 5. 12:05
 14/17 anonim ***** válasza:
83%

Vegyél az Alföldön egy tanyát és légy önfenntartó, nehéz lesz, de legalább a magad ura lehetsz.

Amúgy sokkal egyszerűbb megcsinálni valamit úgy, ha a pozitív oldalát nézed és nem csak a negatívumot keresed benne. Bár egyfajta ön-agymosásnak tűnik, az utóbbi hozzáállással nagyon tönkre tudod magad tenni.

A fellázadás meg mégis hogyan képzeled el? Mi lesz utána? Hirtelem majd megvalósul Marx álma? Mégis szerinted majd ki fogja megtermelni neked a kaját, eljuttatni hozzád a vizet, áramot, gázt? Mert gondolom dolgozni nem akarnál...

2018. jún. 5. 12:35
 15/17 anonim ***** válasza:

Ha nem lenne ez a rendszer, akkor is baromi sokat kéne gürcölnöd, ha magad tartanád el magad, és szabadon. Vagy hogy gondoltad? :)

Az élet küzdelem, erről szól. Erre jövünk rá a felnőtté válás során.

Ha nem akarsz gyári munkás lenni, vagy bármi nem kell ebben a típusú mókuskerékben részt venned, a legtöbb művész pl pont ezért az, mert más úton szabadon akar élni. Na de az érvényesülés az életben maradás, még az állatoknak is meló.

Egyébként ha ennyire zavar hogy mindenki birka, te ne legyél az. És legyél magasabb szinten, ha már ott vagy, birkának sem fogod nézni az embereket... mert átlátod az életet, és megérted hogy működik. És a birkaság létjogosultságát is felfogod.

Ehhez baromi magas szintre kell kerülnöd szellemileg, ha így akarsz élni. Hajrá!

(amíg csak a többi embert fikázod, és te magad sem vagy valaki különleges ember - pont az a birka vagy, akiről beszélsz)...

2018. jún. 5. 14:12
 16/17 anonim ***** válasza:

Egyböl jöttek a fejlesztök megmondani hogyha nem gyári munkás vagy akkor jóval jobb az életed..

Ami nyilván valamilyen szinten igaz.

Csak ök még odáig sem jutottak el hogy rájöjjenek ök is ugyanugy valakinek a csicskásai még akkkr is ha 3szor annyit keresnek.

És lehetne másként is élni.

Tudjátok hogy mi az a pénz?

Vagy hogy hogy jön létre?

Kb valaki gondol egyet és nyomtatják is...

2018. jún. 5. 17:08
 17/17 anonim ***** válasza:
Sőt, jelen rendszerben még az alföldi "önellátó" gazdaságok tulajdonosai is a rendszer rabszolgái, mert nekik is szükségük van pénzre. Adót, tb-t kell fizetni nekik is, mert ha nem, viszik a tanyát.
2018. jún. 5. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!