A világon az emberek nem látják hogy a munka nem azért van hogy elfoglald magad, hanem azért hogy bilincsben legyél, és tudjál enni-inni, fenntartsd magad valahogy?
igen van az a munka amit te végzel a robotolás és van a más fajta amit tényleg élveznek sokan
én pl informatikusként messze nem úgy látom a helyzetemet, mint te
én tanulok, fejlődök, és nem csak dolgozom, pl munka időben látod a gyk-zást is megfizetik, mert ezt csinálom és megkapom a fizetésemet
a munka nem feltétlen anyagi juttatásért való foglalkozást jelent, ha otthon kertészkedsz az is munka
most nem nyelvtan náci akarok lenni, hanem rávilágítani arra, hogy a munka legyen szó bármiről bármilyenről lehet igenis hasznos az egyén számára
pl a gyári munkások azért lehetnek büszkék magukra, mert elvégezték a rájuk bízott munkát ugyanúgy, mint mi irodisták
egészséges versenyszellemmel még motiválni is lehet őket
ha többre vágysz, másra vágysz, akkor tanulj tovább, válts!
a napi 8-10-12 órát amit a gépsor mellett robotolsz fordíthatod arra is, hogy hangos könyvet hallgatsz, vagy csak elmélkedsz, tervezel fejben akár a kertet, akár valami mást
De, ha szereted, amit csinálsz, akkor bizony tök jó dolog dolgozni.
Párom fejlesztő, és magát a melót szereti.
Én állatokkal foglalkozok, imádom.
Csak ehhez azt kell tanulni, amit szeretsz, szeretnél csinálni egy életen át.
Szerintem egyszerű kényelemből nem változtatnak. Egy új módszer kipróbálása önállósággal, gondolkodással és kreativitással jár. De ha lóként húzza az igát mikor végigvágják, majd munka után megtömik a jászolját, az roppant kényelmes és gondolkodástól mentes életmód.
Amúgy megéri változtatni és merni kell változtatni. Én már kb. 30 éve vagyok a magam ura és köszönöm szépen de még az amerikai elnöki állást is vállalja el valaki más, mert még az sem kell, nagyon gyöngy életem van.
Itt a hasonlat:
Platón Barlangja
https://www.youtube.com/watch?v=sPzJBfHkpZY
Az emberek megszokták a sötét barlangot a kalodában. Ún. intézményfüggők lettek.
Szokták azt is mondani hogy az emberek biztonságra vágynak. Hát kösz az ilyen biztonságot, inkább egy trópusi dzsungelben lennék túlélő túrán mint egy "biztonságos" magyar gyárban elnyomottként. Az embernek 100 %-ban kell magának dolgoznia.
Ha felszabadul valaki, akkor a szabad életben is akad irigy előmajom aki szeretné megkeseríteni a szabadok életét.
Sokan nem látják be, és vígan feláldozzák az egész életüket azért, hogy mások érdeke érvényesüljön.
Csak azt nem tudom, mit kellene tenni.
Én fejlesztő vagyok szintén,és nagyon nem így látom.
Tanulni kellene és olyatb amit megfizetnek,az ilyen fiszem bölcsész szakokat hagyjad.
Tanulj piacképeset.
Megfizetnek,megbecsült leszel,kaphatsz céges kocsit,ilyen olyan juttatásokat.
Ne lázadoz hanem ülj le és tanulj,találj ki valamit.
Sajnos pont azok lázadoznak akik elcseszték a fiatal éveiket mondva csinált semmit mondó képzésekre amik WC papírnak se jók.
Legyél programozó,pénzügyi szakember.
Kicsit máskép fogod látni ne félj.
Több hozzászóló is írta hogy tanulni kell. Lehet hogy én kivétel vagyok és másnak bejön. Én tanultam, piacképes diplomát szereztem és volt jól fizető állásom is. Ámde rájöttem hogy fizethetnek bármennyit ha alkalmazott vagyok. A kulcsszó az "alkalmazott". Vagyis szerintem nincs olyan hogy bárki szívesen lemont a szabad életéről és lesz cseléd ha megfizetik. Nézzük csak meg például a miniszterelnököt, van élete? Mikor él magának és családjának úgy hogy közben ne gondolna a munkájára? Hiába fizetik meg jól, akkor is csak alkalmazott. Persze milliomosként is lehet a munka rabja lenni, ahogy azok is sokan milliomosként is.
100 %-ban kizárólag azt kell csinálni amit szeretsz, semmi mást. Az élet túl rövid ahhoz hogy bármi mást csinálj.
Vagy hasonlítsuk össze a méhet és a házilegyet. A méh rövid élete munkából áll, nem is szexel, tán még nem is alszik. Míg a légy rájött hogy nem kell a butító tömegnek rabja lenni hisz önálló indivídumként sokkal szabadabb, boldogabb és jobb élete van. Nekem a legyek életmódja jött be, nem a méheké. A dolgozó méhek is mondhatnák egymásnak hogy ki kell rajzani és királynőnek kell lenni. És akkor mi van? A királynőjük nem cseléd? Az meg petézik egész életében és szintén nem él úgy mint a szabad legyek.
Najó utolsó de akkor miből élsz meg?
Miből mentek nyaralni?Miből mentek moziba?Étterembe?
Miből veszel ruhát,hogy jól nézzél ki?
Miből veszel egészséges ételeket?
Miből küldöd el a gyerekedet elit egyetemre külföldre pl?
Miből tanulsz nyelvet?
Miből veszel kocsit,lakást?
Akkor Bojár Gábor is rabszolga volt évekig mert ő elmondta,hogy napi 16 órázott mielőtt a cége beindult,most meg él mint MArci hevesen,a gyerekei amerikai egyetemen vannak,gondjuk a büdös életbe nem lesz több.
Szerintem ha alkalmazott is vagy de megbecsült és meg van mindened,prémium kocsi,ruhák akkor mit érdekel engem,hogy másnak kell dolgozni?
Egy vállalkozó is másnak dolgozik meg mással szív,ott még több meló kell hacsak nem elégszik meg a siralmas 5kilós kivehető jövedelemmel ami egy 2 éves tapasztalatú fejlesztő bére sőt sőt.
,,Van ez a rendszer hogy munka,aztán fizetést kapsz.Mekkora baromság már az egész."
miért is baromság? Ki tartson el? Mégis hogy akarsz akkor pénzhez jutni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!