Fél év után felmondás a munkahelyen?
Új munkahelyem van, de szeptembertől vissza mennék sulizni (egyetem vagy fősuli). Azt tudom, hogy 3 hónapig próbaidőn vagyok (legalább is a szerződés szerint) tehát bármikor felmondhatok, de amikor már nem leszek próbaidőn akkor hogy zajlik a felmondás?
Vannak kritériumok pl hogy 30 napig még kell dolgoznom utána? Nehezebb az 5-6 hónapban felmondani?
Na figyelj.
Ha akarod bármikor beadod a papírokat, szólsz hogy nem tudsz jönni többet.
Majd biztos páran leírják hogy van felmondási idő, de nekem volt egy hely, 2 évet voltam ott, aztán rájöttem hogy semmit sem emelkedik a fizum, nekem ez így nem jó, aláírtam a papírokat, közös megegyezéssel befejeztem ott. Másnap nem mentem.
Ja meg volt egy hely, 2 hónap múlva próbaidőn belül mondták hogy másnap nem kell menni, aláírtam a papírokat, visszaadtam a belépő kártyát és másnap már állást kerestem, otthonról, nem kellett többet menni.
Próbaidő alatt csak mondod hogy köszi, neked ennyi elég volt. Megkapod a kilépő papaírjaid, leadod a belépő kártyád, laptopod, stb, és mehetsz haza.
Próbaidő után: Nézd meg hogy a szerződésedben benne van-e, hogy mennyi a felmondási időd. (Van ahol nem 30 nap a felmondási idő, hanem mondjuk 3 hónap.) Ha nincs benne, akkor 30 nap.
Sok cégnél egy formanyomtatványt kell kitölteni ha szeretnél felmondani (ezt valahol a belső hálózaton megtalálod). Ha nincs a cégnél ilyen, akkor csak keress neten egyet, kitöltöd, és aláíratod a főnököddel.
Miután felmondtál úgyis lesz egy beszélgetés a főnökkel hogy miért döntöttél így, lehet megpróbálnak meggyőzni hogy maradj (pl. magasabb fizetést ajánlanak), és itt megbeszélitek azt is hogy a szerződésben foglalt felmondási időt le kell-e teljesen töltened, vagy csak egy részéhez ragaszkodik a cég, vagy esetleg semmihez, és már másnap nem is kell menned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!