6 hónapos próbaidő alatt felmondhatok a munkahelyen? (Postán) Többi lent.
Elkezdtem dolgozni a postán úgy, hogy 3 hónapig betanítanak. Abból 2 hetet a városomban, a többi 2 és fél hónapot pedig kispostán. Mivel minden nap korán kell kellnem a busz miatt, és későn érnék haza, így nem vàllalnám. Sokan ott hagyják a kispostát az utazgatás miatt,és a falvak nincsenek közel. Felmondhatok 6 hónap próbaidő alatt? 1 hetet dolgoztam (vagyis 1 hete kezdtem el betanulni) eddig.
20/L
Elolvastad, megértetted a munkaszerződésed mielőtt aláirtad?
Ha igen, akkor a választ is tudod.
Próbaidő alatt bármikor (akár nap közben is) indoklás nélkül felmondhatsz minden további következmény nélkül.
Természetesen írásban. Kb. két sor az egész.
Mindenféleképpen. :)
Miért lenne gáz? A próbaidő erről szól, ezt a munkáltató is tudja.
Az mennyivel kellemesebb, ha végigdolgozod mondjuk a maximális 6 hónapnyi próbaidőt, és az utolsó nap jelzik, hogy holnap nem kell jönnöd úgy, hogy semmi nem utalt arra, nincsenek megelégedve a munkáddal? Na az lelkileg a pofára esés. Mégsem jogellenes.
Szaladj, ha nem tetszik, hisz még próbaidőn vagy, megteheted. :)
A munkahelyemen volt olyan ember, aki a második nap reggelén telefonált be, hogy akkor kösz, de mégsem. Sőt, az egyik haver még 18-19 éves kora körül elvállalt egy olyan melót, hogy reggel 5-re kellett volna járnia. Az első napján bement hajnalban, elnézést kért, de neki ez túl durva, majd hazament aludni.
Az egy hét utáni felmondás egyáltalán nem kirívó eset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!