Letelt a próbaidőm, de nem kaptam még mindig munkaszerződést! Bejelentve be vagyok! Felmondhatok így egyik napról a másikra?
Ha letelt a próbaidőd, akkor nem mondhatsz fel egyik napról a másikra.
"Igazából normálisak a főnökeim, be is vagyok jelentve, mert erről kaptam papírt,"
Mégis miféle papírt kaptál arról, hogy be vagy jelentve? Véletlenül nem az a munkaszerződésed?
Csak azért kérdem, mert én pl. belépéskor kaptam egy munkaszerződést, és utána a véglegesítéskor már nem.
3 hónap alatt nem volt idő szerződést csinálni....Te hiszel még a télapóban?
be is vagyok jelentve, mert erről kaptam papírt,--ööö-- milyen papírt, mert szerződést azt nem :-D Jobb ha megnézed online be vagy-e rendesen jelentve (ügyfélkapu!)
"számfejtő lapon látom minden hónapban a levont járulékokat és társait,"
Olyat bármikor nyomtatok neked és még a számok is stimmelni fognak. Azt ugye tudod, hogy egy biztos bejelentésnél sem a NAV vagy más állítja ki a bérlapot, hanem maga a cég (vagy a megbízott bérszámfejtője)? Ugyanannyi erővel akár simán csak nyomtathatnak is egyet, simán Word/Excelben elkészíthető, vagy akár egy bérszámfejtő programmal is el lehet készíteni, attól még nem lesz bejelentve.
Kérdező
Írd meg mindenféleképp hogy be vagy e jelentve ide, bár elég gyanús hogy nem.
Mivel nincs írott papír a megállapodásról, ezért nem tudjuk, hogy próbaidős vagy még vagy sem. A próbaidőt a munkaszerződés tartalmazza, ha nem tartalmazza, akkor nincs is.
Ha - szerinted - letelt a próbaidőd, akkor már van felmondási időd is, tehát egy felmondás esetén nem tudsz csak úgy "elmenni", ha a munkáltató a felmondási időhöz ragaszkodik.
Azonnali hatályú felmondásra a munkába állásodat követő 30 napig lett volna lehetőséged arra hivatkozva, hogy nincs írott szerződésed, mivel a munkaszerződés írásba foglalása a munkáltató kötelessége. Itt csak egy a probléma: Adott esetben nem tudod bizonyítani, hogy ténylegesen miben állapodtatok meg, úgy mint bér, munkaidő, munkakör, munkavégzés helye, stb.
Véleményem szerint attól függetlenül, hogy nincs írott szerződés, még a munkaviszony fennáll, vonatkozik rá az MT, ez által a felmondási idő is.
Ha olyan rendesek a főnökeid, akkor le kell ülni velük és megbeszélni a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!