A munkahelyen mit csinálnak, ha egyik napról a másikra nem megyek be?
Nem. Egyrészt gondolom van gerinced, tehát illene odaállni eléjük, másrészt kérdés az, aláírtál-e valamit a felmondási idővel kapcsolatban. Email-ben nem lehet felmondani, nem hivatalos.
Ha nem mész be, vagy azonnal felmondanak, vagy fegyelmit kapsz és úgy mondanak fel.
Ha így érzel, nem is kellett volna belevágnod, nem értem, hogyhogy nem tudtál a munka jellegéről, munkaidőről... de ha így alakult, akkor legalább menj be, tisztázd a dolgokat és maradj annyira, hogy tudjanak pótolni, ha mást nem. Nagy kincs a munka manapság, legalább annyi becsületet mutass felé, hogy nem a szebbik feled törlöd ki vele.
ne terjesszünk hülyeséget kérem...
kérdező
próbaidőn vagy, indoklás nélkül azonnali hatállyal felmondhatsz, de csak írásban, vagyis vagy bemész és leadod a HR-en a felmondásod írásban vagy pedig tértivevényes postai levélben teheted meg
Nem ugyanazt írta. Elsősorban te írtál a felmondási időről ami teljesen irreleváns tekintve, hogy még próbaidőn van, utána pedig elkezdted ekézni a kérdezőt, hogy miért nem tetszik a munka hogyha jelentkezett.
Maradjunk annyiban, hogy ritkán fedi le a munkakör az elvégezendő feladatokat, de ezt meddő vitának érezném veled, szóval maradjunk ennyiben.
Jaj, de nagyon ügyes vagy, hogy ilyen felsőbbrendű stílusban tudsz válaszolni, biztos büszke vagy most.
Való igaz, a próbaidőre vonatkozó részt nem vettem számításba, szóval én kérek elnézést. Minden más, amit leírtam, szimpla morál. Ami kellene mindenkibe, akkor is, ha nem azt kapta, amit várt. Persze akinek jobban fekszik, az nyugodtan küldözgessen szekrénykulcsokat postán, nagyon elegáns megoldás.
Bagoly mondja...
"Ha így érzel, nem is kellett volna belevágnod, nem értem, hogyhogy nem tudtál a munka jellegéről, munkaidőről... (...) Nagy kincs a munka manapság, legalább annyi becsületet mutass felé, hogy nem a szebbik feled törlöd ki vele."
Ma kellett volna menned dolgozni, szóval ez így kicsit lehet hogy késő, de:
Próbaidő alatt simán felmondhatsz, indokolás nélkül.
Annyi az egész, hogy a felmondásod írásban kell benyújtani. Javaslatom a következő: szólj be a felettesednek, hogy felmondasz, szóljon az illetékesnek, adjanak időpontot, hogy mikor viheted be a felmondásod. Keress egy formanyomtatványt a neten, van sok én is onnan szedtem, mikor hasonló cipőben jártam, írd meg, nyomtasd ki 2 példányban, írd alá és az illetékesnek add oda, várd meg míg aláírják, egy példányt hozz el magaddal. Indokolni nem kell. A kulcsot, a ruhát, mindent amit adtak vigyél magaddal és add le.
Innentől kezdve sem ők nem tudnak belekötni, sem te. Ez így tiszta és jogszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!