Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ne szóljunk örüljünk hogy van...

Ne szóljunk örüljünk hogy van állásunk - egészséges mentalitás így állni a munkahelyi csalásokhoz?

Figyelt kérdés

Ha valaki a munkahelyén csalást visszaélést tapasztal ami az ő kárára-bőrére megy, akkor egészséges mentalitásra vall úgy állni hozzá, hogy „ne szóljunk, ne keressük a konfliktust örüljünk hogy van állásunk“?

Mert nagyon sokan-saját tapasztalat - úgy állnak hozzá hogy hát ez van mit lehet tenni ha szólunk még ki is rúgnak és akkor még ez se lesz.

És ugye hazug lennék ha nem vallanám be hogy ez a hozzáállás nem éppen alaptalan. Én is régebbi munkahelyemen „harcba indultam“ egy jogsértés miatt aminek az lett a vége hogy ellehetetlenítettek és távoznom kelett „önként“-megérte? Ez a kérdés. Amit akartam nem kaptam meg, és még állásom is elbuktam-lehet jobb lett volna csöndben maradni?

2018. febr. 9. 10:21
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:

[link]

Ennyit a "képezd magad és előbbre jutsz" dumáról. A 12. Meg az összes többi válaszod egy beszűkült,korlátolt nézet alapján született meg. Mindenki diplomás meg mérnök lenne meghalna a gazdaság. Az ember sorsa ott eldől hova született, sok léhűtő megcsinal egy kamu diplomát de ugyanúgy élne nélküle is apuci pénzén ahogy vele. A kapitalizmus max neked ,a söpredék fajtádnak lehet jó. Tudtok lopni,csalni,kizsákmányolni legálisan. Más,értelmesebb országokban megbecsülik erkölcsileg és anyagilag is a kétkezi munkasokat,kint annyit keresnék a munkámmal mint te itt a szar diplomáddal amire vered a nyáladat. Hiaba,mi az olcsó,Ingyenélő "értelmiségiek" országa vagyunk .( Most jó duma lett ez a rajtad múlik a sorsod a tanulásodon) közben meg iskolazatlan vagy csak sima érettségivel,szakmával rendelkező suttyók lopják szét az országot.

2018. febr. 14. 09:29
 42/43 A kérdező kommentje:

" közben meg iskolazatlan vagy csak sima érettségivel,szakmával rendelkező suttyók lopják szét az országot.

Hát ja!!!!

Hat elemis falivégi Kósa anyuka-nagymama tökömtudja ki Rozzant Rozi a műfogsorával a faluvégről ölébe hullik a 190 milliós állami biznisz.... biztos mert tanult meg ért hozzá (a 6 elemijével)

Ja csak tanulj ugye.

Ja.

2018. febr. 14. 10:34
 43/43 anonim ***** válasza:

Na látom jól egymásra találtatok.

Egy baj van az egész kifakadással, meg hisztivel. Többször is kiemeltem, hogy nem diplomás/szakmunkás ellentétben kell gondolkozni, hanem hasznos, vs. nem hasznos (vagy nevezzétek aminek akarjátok) végzettségek, szaktudás, képesség stb. tekintetében.

Aki alkalmazkodik a piaci viszonyokhoz, olyan képességekkel rendelkezik, amire van kereslet, akár az festő, mázoló, akár ügyvezető igazgató, tud boldogulni. Nem keverném ide az aktuálpolitikát, mert az már az utolsó, alja kifogás. Aktuálpolitikát nem vitatjuk meg a munkahelyen, ezt minden értelmes ember tudja...

Szóval, sírjatok, nyomjátok a minuszt, hívjatok engem szűklátókörűnek, majd egyszer rájöttök, hogy a világ nem úgy működik, ahogy ti azt a kis beszűkült mikrovilágotokban elképzelitek. Sorolhatnám a saját ismerőseimet, családomat, nagyképűen még magamat is idevéve, de nyilván minden esettanulmányt megmagyaráznátok, ezért nem is teszem. Ezen emberek életútja, karrierje pontosan igazolja amit írok.

Peace

2018. febr. 14. 12:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!