Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ne szóljunk örüljünk hogy van...

Ne szóljunk örüljünk hogy van állásunk - egészséges mentalitás így állni a munkahelyi csalásokhoz?

Figyelt kérdés

Ha valaki a munkahelyén csalást visszaélést tapasztal ami az ő kárára-bőrére megy, akkor egészséges mentalitásra vall úgy állni hozzá, hogy „ne szóljunk, ne keressük a konfliktust örüljünk hogy van állásunk“?

Mert nagyon sokan-saját tapasztalat - úgy állnak hozzá hogy hát ez van mit lehet tenni ha szólunk még ki is rúgnak és akkor még ez se lesz.

És ugye hazug lennék ha nem vallanám be hogy ez a hozzáállás nem éppen alaptalan. Én is régebbi munkahelyemen „harcba indultam“ egy jogsértés miatt aminek az lett a vége hogy ellehetetlenítettek és távoznom kelett „önként“-megérte? Ez a kérdés. Amit akartam nem kaptam meg, és még állásom is elbuktam-lehet jobb lett volna csöndben maradni?

2018. febr. 9. 10:21
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:

Ez nem álnaivitás. Ha belemész a fekete munkába, te is kockáztatsz...

Elmenni, hova? 12. válaszomat tudnám sokadszorra idézni.

2018. febr. 12. 08:58
 32/43 A kérdező kommentje:

"a belemész a fekete munkába, te is kockáztatsz... "

De áruljuk már el van más választásom mint belemenni? Van?

Hát mondhatok nemet és akkor vehetem is a kabátom.

Ez meg nem alternatíva.

Hova mennék. 3 műszakba gyárba szarért húgyért?

Közmunkába?

Bizt őrnek 24/48ba szarért húgyért?

Mindet csináltam már. Kösz nem. Soha többet.

Akkor inkább ez így.

2018. febr. 12. 10:57
 33/43 anonim ***** válasza:

Akkor meg ne sírj, ha minden másban találsz kivetnivalót.

ismét 12. válasz...

2018. febr. 12. 15:09
 34/43 anonim ***** válasza:

A 12. Válaszod egy demagóg baromság ,amit minden hülye lobogtat mostanában akiknek a sors egy kicsit jobb lehetőséget adott. Sok képzett ember van szar helyen. Dolgoztam régebben egy gyárban,sima betanított munka volt, rajtam kívül mindenki diplomás volt és nem kellettek máshova. Ez egy szar duma h "nem képzed magad" . Ha képezné akkor meg "túlképzett" lenne,nem? Nálunk nagy divat az éhbéres csicska munkát a "képzetlenségre" fogni,egyszerűbb mint kimondanib,hogy kapitalizmusban élünk,ahol csak dolgozzál de ne kelljen megfizetni,normális körülményeket teremteni mindenféle szar kifogásra hivatkozva.

Igen,ha felállsz egyedül maradsz. Egy fecske nem csinál nyarat,sokan ezért vannak már rég külföldön. Mutass nekem egy osztrákot,németet bárkit aki ennyit tűr mint a magyar ..

2018. febr. 13. 18:23
 35/43 A kérdező kommentje:

Hát igen. Képzed magad. 3 diploma. Tessék én képeztem magam. mire jó ez? Semmire.

Na most képezzem magam 3 + n diplomáig vagy akár phd-ig mert még azt is elkezdtem? Minek?

Hogy 20 diplomával ne kelljek oda ahova 3-mal se kellettem?

2018. febr. 13. 19:27
 36/43 A kérdező kommentje:
És akkor most jöhet a süket demagóg duma hogy "há'mééé' nem mérnöökk... meg ájtí " uyge?
2018. febr. 13. 19:28
 37/43 anonim ***** válasza:

34-es, mi ebben a demagóg duma? Direkt nem azt írtam, hogy legyen diplomája, hanem hogy nem piacképes munkaerő. (Megbízható, hozzáértő szakemberből ugyanúgy hiány van, mint IT, mérnöki területen). Ha ezt nem sikerül felfogni akkor már eleve nem sok értelme van erről vitázni, mert nagy szűklátókörűségre vall. Csinálhatsz te három diplomát, ha van benne két szabadbölcsész, meg egy könyvtáros (vagy tök mindegy milyen büfészak), ilyen végzettségre nincs szüksége a magyar társadalomnak olyan számban, ahányan megveszik maguknak/megvetetik ezeket a semmi diplomákat. Mellé még jön egy nyelvvel nulla gyakorlati nyelvtudás is. Aztán lehet sírni, hogy nincs munka.

Igen, kapitalizmus van. A kapitalizmusnak van egy nagyon nagy előnye (a hátrányairól felesleges most vitázni, nyilván vannak). Mégpedig, hogy aki akar, és tesz érte, az tud boldogulni. Persze kell hozzá ész, befektetett energia, munka, kitartás stb. De a lehetőség adott. Az nem lehetőség kérdése, hogy valaki piacképes, vagy piacképtelen végzettséget szerez, hanem egyéni döntés...

Persze nálunk még megvan ez a jó kis szoci megközelítés, aki anno jó oldalon volt az azt látta, hogy nem kell semmit letenni az asztalra, lesz aki tolja a szekerét, aki meg a másikon, az pedig azt, hogy bármit is csinál, nem fog előre jutni. Ezért egyszerűbb csak sírni, mint tenni bármit is.

2018. febr. 14. 07:09
 38/43 A kérdező kommentje:

"aki anno jó oldalon volt az azt látta, hogy nem kell semmit letenni az asztalra, lesz aki tolja a szekerét, aki meg a másikon, az pedig azt, hogy bármit is csinál, nem fog előre jutni."

Na ne. Hol élsz te. Mert nem itt 2018 Magyarországán az biztos.

Miért most nem azt látjuk hogy vannak emberek akik akkora vadtulkok hogy mutogatni kéne írni olvasni alig tudnak és milliárdosok? 20 éves gyakorlattal egy kórházigazgatót az orvoshiány idején meg utcára tesznek mert rosszat mert mondani a narancsbirodalomra????

Hol élsz te??? Most is ugyanez megy mint a szociban csak most totál nyíltan 100x szorzóval!!!

Hol élsz te???

2018. febr. 14. 08:11
 39/43 anonim ***** válasza:

"Aki akar és tesz érte az boldogul"

Hagyjad,ez egy fogyatékos értelmisérült ingyenélő,olcsó,eltartott "értelmi"segg akinek nincs annyi intelkigenciája,hogy reális képet lásson az életről. De azért jó levenni a polcról ,megzabálnia a kenyeret amit a kétkezi munkás csinál. Primitív emberrel nem érdemes leállni vitatkozni,ez úgyis egy agymosott ,demagóg szemétláda.

2018. febr. 14. 09:03
 40/43 anonim ***** válasza:
De nem baj,előbb-útóbb éhendöglik a fajtaja mert nagyobb szükség van a hianyszakmás ,fizikai munkasokra mint a szar diplomájara amivel tele van már a padlás.
2018. febr. 14. 09:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!