Miért rökönyödnek meg sokan, hogyha egy diplomás nem vállalna rangon aluli munkát?
Főleg az idősebb, régi rendszerben szocializálódott embereknek van olyan szemléletük,hogy "mindegy" csak munka legyen meg, elmész valahova dolgozni és onnan is mész nyugdíjba.
Nekem két diplomám van, közlekedésmérnök,gazdálkodás és menedzsment.
Rengeteg áttanult éjszaka, lemondás áll mögötte.Eredetileg egy diplomát terveztem, de kettő lett belőle, biztos, ami biztos.
A második diploma ad egyfajta biztonságérzetet.Minden embernek van félelme,fóbiája valaki a hajhullástól fél, valaki öregedéstől, nekem a rangon aluli pozíció volt a félelmem.Ezt a félelmet a második diploma megszerzése csökkentette.
Most egy MBA képzésen spekulálok, az igazán ütős.
Másrészt, minél jobb pozíciója van az embernek, akkor nemcsak a presztízse nő,hanem a szabadsága is.
Egy sori betanított munkás korán kell, behatárolt a munkaideje.
Én, ha akarom bemehetek 10-re dolgozni és leléphetek már 2-kor, senki nem figyeli mit csinálok.A főnök szokta mondani, a projekt legyen meg határidőre, azonkívül azt csináltok, amit akartok.
Csak és kizárólag az olyan munkaköröket szeretem, aminek van presztízse.
Rangon aluli munkát nem vállalnék, közalkalmazott nem lennék,a köztisztviselői bértábla viszont nem olyan rossz, olyat vállalnék.
Gyárban dolgoznék, de nem a soron,betanított munkakörben, hanem normális,jó pozícióban.
Én nekem van egy műszaki diplomám de szerelőként dolgozom.
1. ide vettek fel, 1 évig jártam interjúkra, hetente 2 céghez, voltam vagy 100 cégnél, vicces volt.
2. itt meg is kapom a pénzem, nem genyóznak, nem g@@ciznek.
Nekem is van diplomám, bi-bi-biii
Én én is rugalmas munkaidőben dolgozom, nye-nye-nyeeee
Jó pénzért, és még kocsim is van, sállálááá
Két nyelven beszélek felsőfokon és kettőn középfokon *nyelvnyújtás*
Úgy élsz, ahogy akarsz, Kérdező, az elején abszolút neked adtam igazat, de amikor jöttél ilyen mondatokkal, hogy "mennyit is keresel közalkalmazottként, nettó 140-et", akkor elpárolgott a jóindulatom. Neked ugyanúgy nincs jogod belepofázni a 140-ért dolgozó ember döntésébe, ahogy neki sincs köze hozzá, hogy te mennyiért vagy hajlandó megemelni a pi*csád. Nem azon vagyok én személy szerint megrökönyödve, hogy nem mész el gyártósorra négy műszakba 90-ért (én se mennék, amíg van más), hanem a méretes arcodon. Napot nem takarja ki?
13#
Csupán nem értem,hogy valaki két diplomával miért dolgozik közalkalmazottként.
Ha tanár,ápoló, akkor meg tessék tüntetni és addig abba nem hagyni, ameddig olyan fizetések nem lesznek, mint amilyen a versenyszférában dolgozó diplomásokat megilleti.
Vagy, elmenni magániskolába, magánklinikára.
Diplomás embernek lehetne annyi esze, hogy nem dolgozik kevesebbért, mint amennyit ér.
Munkaügyi kamukérdező?
Ez a kérdés inkább provokatív,felosztó, mintsem értelmes.
Nincs jobb hobbid? Vagy ezért fizetnek?
Kapcsold ki az okostelót vagy a számítógépet, menjél ki egy sétára... Hátra helyre hoz AGYILAG.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!