Miért rökönyödnek meg sokan, hogyha egy diplomás nem vállalna rangon aluli munkát?
Főleg az idősebb, régi rendszerben szocializálódott embereknek van olyan szemléletük,hogy "mindegy" csak munka legyen meg, elmész valahova dolgozni és onnan is mész nyugdíjba.
Nekem két diplomám van, közlekedésmérnök,gazdálkodás és menedzsment.
Rengeteg áttanult éjszaka, lemondás áll mögötte.Eredetileg egy diplomát terveztem, de kettő lett belőle, biztos, ami biztos.
A második diploma ad egyfajta biztonságérzetet.Minden embernek van félelme,fóbiája valaki a hajhullástól fél, valaki öregedéstől, nekem a rangon aluli pozíció volt a félelmem.Ezt a félelmet a második diploma megszerzése csökkentette.
Most egy MBA képzésen spekulálok, az igazán ütős.
Másrészt, minél jobb pozíciója van az embernek, akkor nemcsak a presztízse nő,hanem a szabadsága is.
Egy sori betanított munkás korán kell, behatárolt a munkaideje.
Én, ha akarom bemehetek 10-re dolgozni és leléphetek már 2-kor, senki nem figyeli mit csinálok.A főnök szokta mondani, a projekt legyen meg határidőre, azonkívül azt csináltok, amit akartok.
Csak és kizárólag az olyan munkaköröket szeretem, aminek van presztízse.
Rangon aluli munkát nem vállalnék, közalkalmazott nem lennék,a köztisztviselői bértábla viszont nem olyan rossz, olyat vállalnék.
Gyárban dolgoznék, de nem a soron,betanított munkakörben, hanem normális,jó pozícióban.
"Másrészt, minél jobb pozíciója van az embernek, akkor nemcsak a presztízse nő,hanem a szabadsága is.
Egy sori betanított munkás korán kell, behatárolt a munkaideje.
Én, ha akarom bemehetek 10-re dolgozni és leléphetek már 2-kor, senki nem figyeli mit csinálok.A főnök szokta mondani, a projekt legyen meg határidőre, azonkívül azt csináltok, amit akartok. "
Amúgy meg a két diplomáddal tanulj meg írni, az idézett mondatokban 3 helyesírási hiba és legalább egy fogalmazási hiba van.
2.
Kedves második.
A közalkalmazotti státusznál leginkább a fizetés rangon aluli.
Mennyit is kapsz ott, nettó 140 ezer?
Nekem a kezdőfizetésem multinál volt nettó 230 ezer.
Én is dolgoztam középiskolás koromban nyaranta vacak munkát.Ez motivált leginkább a diplomaszerzésre,hogy ne kelljenek olyan vacak munkát csinálnom egész életemben.
Ja, nem napi 4 órát dolgozok.Hallottál már rugalmas munkaidőről?Vagy a közalkalmazottaknál ilyen sincs?
Van, amikor 12 órát dolgozok egy nap, van, amikor 4-et.Ilyen egyszerű.
3#
Milyen magas lón?
Nem ülök magas lovon, csak tisztában vagyok magammal.
Általában az olyan csökkent agyú emberek szoktak fennakadni ilyeneken, akik nem tanultak tovább, általános- és/vagy középsuliban is rosszul teljesítettek, aztán csodálkoznak, hogy nettó 130K-nál nem keresnek többet. Az ilyen emberek szemét iszonyatosan szúrja az, ha valaki 250-300K nettó fölött keres. Nem kell foglalkozni az ilyen emberek véleményével, vagy esetleg visszatámadhatsz, hogy "neked is megvolt a lehetőséged, miért nem tanultál?".
Megszenvedtél már ezért az életmódért, itt a legfőbb ideje, hogy ki is vegyél valamit ebből a befektetésből.
Semmi baj nincs azzal ha nem akarsz alább adni. Jól teszed. Az olyan emberek akik fejlesztik magukat és elvárásaik vannak magukkal és a külvilággal szemben is azok viszik előre a világot.
Viszont az a réteg aki évek óta otthon van a szülők vagy a párja nyakán, és azért nem dolgozik mert neki csak a diplomás munka a jó az tényleg érthetetlen. Ha emellé még sír is az meg szánalmas is.
Addig míg nem jön össze a diplomás meló el lehet menni simán más melóba hogy ne kelljen nélkülözni. Természetesen közben folyamatos álláskereséssel.
az első mondatodban meg is adtad a választ a feltett kérdésre: "idősebb, régi rendszerben szocializálódott".
az idősebbek egy olyan rendszerben nőttek fel, amelyben sokszor egész életükben egy helyen dolgoztak, sokan fizikai munkát.
az se biztos, h felfogják, egy szellemi munkás milyen munkát végez.
2 diplomával meg aztán pláne semmi keresnivalód mondjuk egy gyárban a soron (főleg h az egyik mérnöki).
ez egy ilyen ország sajna, ismerősöm rokonai nem értették, hogy miért nem elégszik meg gyári munkával, mint ők, azt nem fogták fel, h perfekt angoltudása, diplomája és mellé még okj-s papírja is volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!