Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Minek jelentsen be a munkáltató?

Minek jelentsen be a munkáltató?

Figyelt kérdés
Nem igazán találtam megfelelő kategóriát.Jó tudom hogy be kell jelenteni,de ne teljes munkabérrel.Ugyanis, minek fizessek TB-t, ha minden bajommal magán rendelésre járok, mert ha az SZTK-s ellátásra várok az min: fél év mire időpontot adnak!-magán rendelésre járok: cukorbetegség, labor,bőrgyógyászat, szemészet,ortopédia,fogorvosnál az idén már egy százast (100 000) hagytam.önkéntes nyugdíjat havi 58000 ft-ot fizetek.-mire fizessem a TB-t?

2017. nov. 15. 16:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
90%
Ezzel azt mondod, hogy fizessék a többiek az iskolákat, tűzoltókat stb. Ez ugyanolyan lopás mint a zsebes a buszon, csak a közösségtől akarsz lopni. Komolyabb kultúrákban lénézik az ilyet.
2017. nov. 15. 22:02
 12/16 A kérdező kommentje:
#11-és ez tényleg így igaz,csak bosszantó hogy hiába fizetem a járulékokat,nem kapok rendes ellátást, minden bajommal magán rendelésekre járok,és uram bocsá 58000 ft-t fizetek az önkéntes nyugdíjba, mert ki tudja az állam ad e majd valamit.
2017. nov. 15. 23:07
 13/16 anonim ***** válasza:
A nyugdijrendszerben és egészségügyi kasszában jórészt azért van kevés pénz, mert az ilyen minimálbérrel bejelentett de többet kereső emberek nem fizetik be a részüket. A csalók miatt a becsületes emberek szívnak.
2017. nov. 16. 07:29
 14/16 A kérdező kommentje:
Kicsit félre értettetek!-én rendesen fizetem,mégsem tapasztalok rendes ellátást az állami egészségügyi intézetekben. a kérdésem első szava az volt hogy "minek"
2017. nov. 16. 08:22
 15/16 anonim ***** válasza:

Ne jelentsen be, te dolgod. Én is magánfogászatra járok, mert ott találtam JÓ orvost. De igenis elvárnám, hogy teljes bérre jelentsenek be, mert nem csak ezen a téren ér hátrány.

Pl. ha valamiért elveszíted a munkádat, akkor csak a bejelentett bér után kapsz ellátást a munkaügyi hivatalban, ha egy nő szülni megy, csak a bejelentett bére után kap pénzt, amíg otthon van a babával, ha az apuka marad otthon, ő is csak a bejelentett bére után kapja a pénzt az otthon töltött időre, ha lebetegszel, akkor csak a bejelentett béred x%-át kapod a betegszabadság/táppénz alatt, ha netán lesz még nyugdíj, mire oda kerülünk, akkor azt is csak a bejelentett béred után számolják (anyai nagyanyám pl. emiatt nem kap annyit, amennyi járna, ha normálisan bejelentették volna annak idején).

2017. nov. 16. 08:51
 16/16 anonim ***** válasza:

Ezt sem árt, ha elolvasod:

[link]

2017. nov. 16. 09:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!