Irodában miért több a gyökér ember?
A semmittevéssel. Egyrészt van rá idejük, másrészt baromi fárasztó az gsz nap nagy részében semmi (értelmeset) nem csinálni. Tapasztalat: én is dolgoztam ilyen helyeken: aki tényleg hajtott, annak nem volt kedve / ideje szemétkedni, de volt, akit ez éltetett:S Mégcsak az sem kell hozzá, hogy össze legyetek zárva: hozzám "átjárt" egy "kedves" munkatársam, mondjuk az asztalszomszédom is egy tanulmány volt:S
De tényleg nem kell általánosítani, ahol meg nagy a hajtás, ott épp a szemétkedéssel oldják egyesek a feszültséget.
Az a baj, akik az alja munkát dolgozzák, képesek szinte bármilyen pénzért ezt megcsinálni.
Addig meg mindig is az lesz az egyik fő örömforrásuk az ilyen nagyarcú irodistáknak, ha lehet valakiket cgányozni, prolizni, röhögni rajtuk.
Természetesen tisztelet a kivételeknek.
Vannak bizonyos országok, ahol valamiért úgy vannak a kétkezi melósok beépülve a köztudatba, hogy nagyon meglepő. Nyakkendőben dolgoznak, menő ruhákban.
Ez tőlünk nyugatabbra van, pl Svájcban.
De itt magyarországon...elég gyomorforgatóan mennek a dolgok, csodálom, hogy képes működni, de rengeteg a kidobott pénz az ilyen "munkaerőkre"
Szerintem több oka is lehet:
-velem legnormálisabban a közmunkások viselkedtek még anno, amikor diákmunkás voltam egyik nyáron. sztem ebben az országban akkor viselkednek gyökér módon az emberek, ha elhiszik, h ők már vkik
-aztán a tapasztalatom az, h az irodában dolgozók 80%-a teljesen alkalmatlan a feladatára, vagy bunkók másokkal (pl munkaügyi), vagy egy email értelmezése is komoly gondot okoz nekik. az se biztos, h diplomájuk van, lehet h csak érettségi, és odarakták, mert fiatal nő, vagy mert vkinek a felesége, barátnője.
az utóbbi években csak negatív tapasztalatom van irodistákkal: fősulin a tanszéki koordinátornak fél óránként 10 perces cigiszünete volt, de amikor vmit el kellett volna intézni, már megállt a tudomány.
most meg alkalmi munkát csináltam, az irodista libuska azt nem merte elmondani, h többet nem hívnak, se személyesen, se telefonon.
„hát csinálja, úgyis őt rúgják ki”
dehogy rúgják ki. 5-10 év múlva is ott fog dolgozni.
Én eddig mind irodában dolgoztam, és mondjuk 300 munkatársból 1-2 gyökér beképzelttel találkoztam, de ilyen a közmunkások között is biztos van mindig. A legidiótább, legbeképzeltebb, legmunkakerülőbb társam az egy sima eladói munkában volt. Amikor 2en kellett dolgoznunk karácsonykor, ő 20percenként elment cigizni, vásárolni, telefonálni. Nem mondom, ilyen az irodában is van pár, de ők legalább megcsinálják a munkát annyi idő alatt rendesen, ami marad ebből, de ez a csaj nem.
Aki meg beképzelt, az főleg a tudására az. Hogyha már ő olyan tanult és okos, hogy felvették irodába is, azt hiszi, ő az atyaúristen. Vannak ilyenek, az tény, de nem olyan mértékben, mint a kérdésből hallatszik.
Ennyre nem érnek rá ahol vagyok.
Kevés az irodista, de mindig van " írni " valójuk. épp elegen vannak.
Termelésbe vannak 250 - en biztosan.
Ott tuti a furkálás stb.
Nem jöttem rá az okokra. Hierarhia pl? ( bocs ha nem pont így szól )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!