Hogy fordulhat elő, hogy kihúzzák az ember fogát és nem veszik észre hogy bent maradt az egyik gyökere a fogamnak?
Most már több mint fél éve arcüreggyulladásom van, és fül orr gégészeten úgy gondolják valamelyik fogam/fogaim okozhatják. Elmentem februárba a körzeti fogorvosomhoz aki mára szépen rendbe tette már az összes fogam. Az egyik (bal felső 7-es) fogammal elküldött a körzeti szájsebészhez (úgy gondolta a fogorvosom hogy az okozza az arcüreggyulladást mivel gyulladás látható a röntgen felvételen annak a gyökerénél), hogy azt szedje ki mert félt a fogorvosomon, hogy megfog húzás közbe nyílni az arcüregem. A szájsebészeten márciusban (azaz 4 hónapja) minden gond nélkül kihúzták ezt a fogat, de azóta se múlt az arcüreggyulladásom.
Tegnap elmentem egy másik magánfogorvoshoz aki a panoráma röntgenfelvételen egyből észre vette hogy amit a szájsebész kihúzott fogat annak az egyik gyökere ott maradt mélyen. Kérdem én, mikor kihúzzák az ember fogát nem kellene leellenőrizni hogy minden darabja megvan-e a fognak?!Ez nem egy kis darabka, hanem konkrétan egy nagy gyökér. Valószínűleg az a fogam okozta az arcüreggyulladást, és a bent maradt gyökér miatt áll fent még mindig.
Szerintetek tegyek panaszt az SZTK-s fogorvosra?!Magán úton nem kevés pénzért fogják jövőhéten kiműteni a bent maradt gyökeret, és ez mind az SZTK-s szájsebész hibájából...
A körzeti fogorvosom meg nem vette hónapok óta észre a röntgen felvételen,hogy ott maradt egy gyökér a húzás után, komolyan csak drága pénzért a magánfogorvosokban lehet megbízni?!
Azt még hozzátenném, hogy a nem múló arcüreggyulladás miatt 2 hét múlva ismét kell mennem fülorrgégészhez, és ha nem múlik el addigra se a gyulladás akkor megfog műteni...
Ha észre veszik húzás közben, vagy a röntgenen a körzeti fogorvosom a bent maradt gyökeret mára, már lehet csak egy rossz emlék lenne ez az egész....
A körzeti fogorvos elutalt egy vele szerződésben álló magánfogorvoshoz panoráma röntgen készítésre, ezt a felvételt vittem el tegnap a magánfogorvosnak is, aki egyből észre vette rajta a bent maradt gyökeret.
A körzeti fogorvsora nem tennék panaszt mert aranyos, kedves volt, csak lehet nem megy neki ez a része a fogorvoslásnak. A szájsebész bánt, hogy nem vette észre hogy hiányzik a kihúzott fogból az egyik gyökér..
A rágófognak ha jól tudom lehet 2, 3 4 gyökere is. Lehet, hogy ezért nem veszik észre. Nem tudja mennyinek kellett volna lennie. Mivel az esetek 99 %-ban nincs ebből gond, szerintem nem gondolt rá hogy bent maradhatott.
Mivel nagyon kis százalékban jár így valaki, indokolatlan lenne mindenkit megröntgenezni húzás után.
Szerintem örülj, hogy végül kiderült a probléma, és megoldódik a dolog.
A nagy fogakat a jó doki nem egyben veszi ki, hanem
több darabban, így hamarabb veszi észre, ha valami
nem jött ki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!