Egy ilyen szituációval mit kezdjek?
Diákmunkásként vagyok egy csomagolásos meló helyen.
Ma este történt hogy nagyban hajtották a társaságot hogy még x darab csomagot gyorsan le kell dobozolni bla béa bla, és hogy gyorsan gyorsan. Oké, nem szóltam vissza hogy már tegnap is ugyan ez volt, és 20 percig vakarhattuk a tökünket mert idő előtt végeztünk. Ezt megtartottam magamnak, szegény valószínűleg ezt úgy se fogná fel. (magamban hagy legyek már lenéző)
Aztán az egyik kolléga nő (40+os i-gen da-ra-bo-san be-sz-lő nő) elkezdett átszólogatni hogy jön hozzám, megcsinálja helyettem.
Először mondtam teljesen normális hangnemben hogy "Nem kell"
De folytatta. Másodjra is normálisan mondtam hogy tényleg nem kell.
Ismét elkezdett erősködni. Harmadjára már egy kicsit indulatosabban megjegyeztem hogy "Nem, nem szeretnék segítséget, egyedül is boldogulok".
Eltelt 5 perc, ismét megkérdezi. Ekkor már megkérdeztem volna hogy máshol nincs-e dolga, de csak annyit mondtam fojtottan hogy "Nem".
Mikor 5. alkalommal megkérdezte felálltam és ott hagytam a francba a munkafolyamatot, kimentem a folyosóra egy pohár hideg vízért hogy lenyugodjak és addig hátha megcsinálja a munkát és békén hagy.
Mikor jövök vissza (kb 3 perc) akkor meg a műszakvezető ripakodott rám, az egész társaságot túlkiabálva hogy ilyet még egyszer meg ne lásson, kidobat innen meg különben is hogy merek így beszélni egy idősebb kollégával aki már egy éve itt van.
Összegezzük:
-Stimmt, valóban nem kellett volna kimennem, ezt kontextus nélkül a műszakvezető nem érthette.
-Stimmt, ha valaki olyan hülye hogy más helyett is akar (értelmetlenül) dolgozni, akkor azt ki kell használni és átpasszolni neki, had szenvedjen ha annyira akar.
De mindettől függetlenül, ti hogyan reagáltatok volna rá hogy ha egy láthatóan gyök2 IQ kolléga elkezd a nyakatokra mászni hogy hadd vegye át a munkát amit éppen csinálsz?
Nem az történt hogy leanyáztam, nem az történt hogy magam mögött beb[]sztam volna az ajtót, simán csak fogtam azt otthagytam.
Hülyéket hogyan lehet ilyen helyzetben lereagálni?
A kérdés azért érdekel, mert a helynek jó a fizetése, plusz közel van, szóval legalább még 4-5 hónapig célszerű lenne ott maradni, viszont a hülyéket meg kell tanulnom kezelni, mert különben már nem csak én akarom otthagyni a helyet, de el fognak küldeni.
Le kell faragni a tartásomból és nem kell ahhoz ragaszkodnom hogy amibe belekezdtem azt én is csináljam végig?
Ott nem kifelyezetten az ivás volt a lecseszés oka, hanem hogy én "összeszólalkoztam a kollégával, nem adtam meg a korához és munkahelyi státuszához mért tiszteletet".
Bocsánat, el tudtam volna mondani még két idegen nyelven is hogy "Köszönöm, nem kérek segítséget", de a szomorú hogy a kollega az anyanyelvén se tudta az infót dekódolni.
De hogy fokozzuk, még azt is mondta a műszakvezető hogy menjek oda és kérjek bocsánatot.
Oké, diákmunkás vagyok meg minden, de jó hogy nem a körmömre csap és beküld a sarokba 5 percre...
Jó hogy nem csókolommal köszönjek már.
Ugy gondolom hogy ha ez csak egy diakmunka, akkor ne vedd annyira komolyan az ottani legkort. Csak tedd a dolgod ugy hogy probalj meg a lekevesebb emberrel utkozni, aztan menj haza es felejtsd el az egeszet. Orulj neki hogy nem te vagy az a 40+ munkaero akinek ez a foallasa, hanem tanulsz es meg allhat elotted egy fenyesebb jovo.
Szoval csinald a melot es pokerarc - magyaran plehpofa - ugyis mindjart kezdodik a suli. :-)
# 1 pár helyen lebasznak, ha kimész inni, főleg, ha jön a termék a gépről, és ha elmész akkor, a 8 általánossal, és munkaügyin keresztül, valami gépbeállító wc papírral rendelkező, csávó oda jön pattogni, mert elúszik a termelés, mert a gyökér, többet akar kitermelni, mint a váltott műszakba lévő, szintén jó képességű társa, ha beúszik a gép, akkor ő nem tud csak úgy sétálni a 12 órában, mert a jó képességűnek, újra el kell inditani a gépet, azaz 3 gombot meg kell nyomni rajta, meg csak ő nyúlhat bele "diáknak nem szabad". Közbe meg ha valami baja van a gépnek, megy a TMKhoz. Szerettem, mikor bedöglik a gép, mert vicces volt, diákmunkában, villanyszerelő végzettséggel, röhögni a barmon, hogy nem tud mit kezdeni vele, és ott szentségel, és várja a TMK-s embert, akinek szintén villanyszerelő a szakmája. XDD
Volt, hogy a velem szemben álló csaj, nem tudott kimenni inni, és végén teljesen elfehéredett, és össze esett. Másik diákkal együtt segítettük ki, ő kikísérte, én meg szedtem helyette is cuccot a gépről.
# 6 vagyok.
Kérdező még annyit, ha leakarnak váltani 1 kis időre, az azért van, mert gondolják elmennél inni, wc-re, cigizni stb. Ilyet el kell fogadni! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!