Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Érhet engem azért szankció...

Érhet engem azért szankció mert szabadság alatt nem volt bekapcsolva saját mobilom?

Figyelt kérdés

Ha én engedélyezetten vagyok távol szabadságon mely szabadság alatt saját mobilomat végig kikapcsolva tartom-érhet engem ezért szankció? Fegyelmi stb?

A mobil az enyém én fizetem nincs olyan megállapodás köztem és a cég közt hogy naponta tól ig elérhető legyek-és ha elmegyek szabira és nem vagyok elérhető majd hazatérve egy fegyelmi papír vár azért mert nem voltam elérhető na most akkor mi van?

Mondanám hogy wc papír aztán csók-na de egy ilyen fegyelmi egy későbbi mondvacsinált kirúgás alapozója is lehet!

Meg másik oldalról voltaképp miért is kellett volna nekem elérhetőnek lennem? Hogy a főnök akart valamit? Hát ne akarjon. Szabi alatt ne akarjon. Ott van az év összes többi része akkor akarhat, szabi alatt vegye úgy hogy megszűntem létezni-nem?

2017. júl. 13. 08:05
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Szankció vagy fegyelmi csak közvetetten jöhet. Közvetetten meg bármit el lehet intézni törvények ide vagy oda.... bizonyítsd már be, hogy te azért kaptál közvetve fegyelmit, mert nem volt bekapcsolva a telefonod... sehol sem jegyzik és bizonyítani sem tudod.

Amúgy az egész munkakör függő. Én mindig bekapcsolva tartom csak lenémítom amikor nem érek rá.

Ha látom, hogy a főnököm hívott már 4-5 alkalommal azért arra szoktam reagálni. Főleg, hogy a munkahelyen vannak olyan dolgok, amik ugyanúgy mennek attól, hogy nem vagyok ott csak más viszi addig. Ennek ellenére én vagyok kompetens a témában, így ha fontos dolog van, akkor kell a segítség.

2017. júl. 13. 08:23
 2/13 acelsziv ***** válasza:

Alapjáraton ha szabin vagy akkor szabin vagy. Nem kötelező elérhetőnek lenned. Ha erre köteleznek akkor ügyeleti díj jár érte.

Mellesleg a fegyelmiben ez van benne, hogy nem voltál elérhető? Akkor írd alá és a papírral irány a Munkaügyi Bíróság.

2017. júl. 13. 09:44
 3/13 A kérdező kommentje:

"Mellesleg a fegyelmiben ez van benne, hogy nem voltál elérhető"

Ez van benne. Azért nem is értem mit ír az első hogy bizonyítsam hogy ezért kaptam a fegyelmit. Le van benne írva hoyg ezért kaptam.

De nem megyek bíróságra mert kell az állás egyelőre. Annyit teszek hogy eddig is állást kerestem , ezek után ahogy csak tudom fokozom a keresést és ahogy találok valamit ami épkézláb munkahely már el is húztam innen.

De addig amíg nincs más kell az állás még ez a trágya hely is.

2017. júl. 13. 09:56
 4/13 A kérdező kommentje:

"Ennek ellenére én vagyok kompetens a témában,"

Én meg a munkahelyen egy huszadrangú senki vagyok egy közkatona így nem létezhet olyan dolog amihez én és csak én kellek... van ott X másik ember aki ugyanazt csinálja mint én.

De mivel hatalmas a fluktuáció és a munkaerőhiány ezért kell (kellene...) néha embereket még a szabiról is berendelni. Engem is ezérz hívtak volna hogy menjek vissza mert valaki próbaidő alatt lelépett és kellett volna az ember... és nem volt kit betenni.

De lám azért nem mentem vissza mert el se értek de azért valahogy megoldották!

2017. júl. 13. 10:00
 5/13 A kérdező kommentje:

És ugye mekkora gyökér a főnök nem elég hogy fluktuáció meg nincs ember olyan szemét módon kezeli a meglevőket (ld jelen szitu) hogy még azt is elüldözi aki még ott van.

Itt vagyok én is. Ahelyett hoyg megbecsülne (hiszen egyre másra hagyják ott őt a melósai akit meg felvesz az meg még próbaidő alatt lelép) szóval ahelyett hoyg engem becsülne aki ott van még velem is szemétkedik.

Mit ér el vele? Azt hogy én is ahogy csak tudom otthagyom.

Megéri neki? Nem értem.

2017. júl. 13. 10:03
 6/13 acelsziv ***** válasza:

Egyszerűen annyira el van szállva magától az ilyen, hogy azt hiszi bárhol talál melóst és nyugodtan leköpheti őket.

Neki van főnöke? Esetleg beszélj vele.

2017. júl. 13. 10:14
 7/13 A kérdező kommentje:
Káefté. NIncs főnöke.
2017. júl. 13. 10:16
 8/13 A kérdező kommentje:

"azt hiszi bárhol talál melóst"

Ez igaz is volt de már pár éve nem igaz.

Már lasszó kell egy takarítóhoz is.

Szakmával szaktudással rendelkező melóshoz meg lasszó + fizetés. Na az nincs. Lasszó van jó fizetés az nincs.

Meg is van az eredmény.

2017. júl. 13. 10:17
 9/13 Laylah ***** válasza:

Sz@rért-húgyért senki nem megy takarítani. Én se mennék (máshol ugyanazért 3-4x annyit kapok).

Egyébként szerintem teljesen igazad volt, én se mentem volna be. Más kérdés, hogy engem nem is tudnának berángatni, ha akarnának sem, mert ha szabin vagyok, akkor elutaztam, biztos nem fogok visszarepülni csak azért, mert kell plusz egy ember. A főnök oldja meg, álljon be a helyemre, kész. Szerintem ne törődj vele, én ha ilyet kapnék, körberöhögném őket és másnap beadnám a felmondásom. Akkor aztán lehet gondolkodni, hogy megérte-e fegyelmit osztogatni úri szórakozásból.

2017. júl. 16. 18:25
 10/13 A kérdező kommentje:

"másnap beadnám a felmondásom"

Na de itt a HIBA!!! Hát miért vagy te olyan gálámns és előzékeny hogy felmondasz???

Nem értem!!! Az állásnak úgyis reszeltek hát mondjanak fel ők (= indoklás is kell végkielégítés adott esetben felmondási idő felére fel vagy mentve a munkavégzés alól...) hát miért is mondanék fel?

2017. júl. 17. 08:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!