Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha én sosem kapok borravalót...

Ha én sosem kapok borravalót a munkámért, akkor milyen jogon adjak másnak?

Figyelt kérdés
Építész vagyok, még soha senkitől nem kaptam borravalót mert terveztem valamit. Van egy fix fizetésem és kész. Akkor milyen jogon adjak másnak is borravalót?
2017. júl. 1. 06:53
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
55%

Nem kell, hogy adj, elveszik tőled jogi úton, - már ha olyan helyen veszel igénybe szolgáltatást, ahol bizonyos körök döntése alapján "illene" adni.

Az a nagy, büdös helyzet, hogy törvény garantálja a KÖTELEZŐ szerviz díjat, amelyet beleépítenek most már az ételek, italok, stb. áraiba, ergo, ha akarod, ha nem, fizeted a "borravalót". Speciel, úgy kezeltem a borravalót, mint egy adható pluszt, amit akkor szokott adni az ember, ha elégedett az igénybevett szolgáltatás színvonalával. Amióta kikényszerített adományként kezelik ezt a gesztust, nemes egyszerűséggel nem járok étterembe és már csak abban bízom, hogy nem teszik törvény által kötelezővé az étterem látogatást. Tovább megyek: nekem nem fogja egy felszolgáló sem húzni a pofáját, hogy nem "fejeltem meg" a számlán kierőszakolt - egyébként sem járó - "díjat". A népszerű intézkedést követően pedig nincs min csodálkozni, - a kevésbé tehetősek nagy ívben kerülik az éttermeket.

2017. júl. 2. 16:33
 12/12 anonim ***** válasza:

"törvény garantálja"

Milyen törvény? Konkrétan melyik számú? Mióta?

2017. júl. 2. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!