Mit tegyek, hogy megkapjam a pénzem a munkámért?
Figyelt kérdés
Az én történetem: az egyik diákmunka közvetítő szövetkezet megkeresett, hogy állást ajánljon egy srác projektjében (web-programozás). Beléptem hozzájuk, lefejlesztettem a modult, amit már 2 hónapja elküldtem neki, de még a mai napig nem fizetett ki. Az első hónapban még kaptam ígéreteket, hogy ekkor és ekkor fizet, de ez azóta sem történt meg, ráadásul már a leveleimre sem válaszol :( Viszont a legszomorúbb dolog a történetben az, hogy a diákszövetkezet teljes érdektelenséget tanusít az üggyel kapcsolatban, az elmúlt 1 hónapban 5 levelet is kiküldtem nekik, de válaszra sem méltattak. A telefonban pedig állandóan azzal etetnek, hogy az én ügyemben eljáró személy most pillanatnyilag nincs benn, majd visszahívnak. Mondhatom azóta is hívnak :( Gondoltam, hogy személyesen meglátogatom őket, de elég lobbanékony személyiség vagyok, és tekintve, hogy mennyire fel vagyok háborodva emiatt, tartok tőle, hogy eljárna a kezem. Annyit pedig nem ér a dolog, hogy én kerüljek bajba. Egyébként nem nagy összegről van szó (cca 30e ft), nem is foglalkoznék vele, ha nem a jóindulatomra fizettem volna rá. Ugyanis a sráccal(megrendelő) egy gyors egyeztetés után megbecsültük az irány óraszámot, azonban később kiderült, hogy az elképzelései kivitelezéséhez több munkára lesz szükség. Már a fejlesztés alatt jelezte, hogy nem fog tudni többet fizetni. Ennek ellenére, mivel színpatikus srácnak tűnt és nem akartam vele kitolni, úgy döntöttem megcsinálom neki a modult. Pedig így ki kellett maradnom a másik munkahelyemről, így erre az időre az ottani béremtől is elestem. Ma már tudom túlságosan naív és hülye voltam, de azt, hogy a diákmunka szövetkezet nagy ívben nagy ívben szarik a fejemre, nem tudom lenyelni :(2014. jan. 14. 09:31
1/2 anonim válasza:
Menj el a munkaügyi bíróságra. Perelheted a 30 000 Ft-ot, valamint a munkabér kiesésedet.
Ezt mond el neki, lehet hogy peren kívül megegyeztek.
2/2 anonim válasza:
Ja, a munkaügyi bíróság már az őskor óta nem adott igazat a munkáltatónak, még akkor se ha tényleg neki van igaza.
Szépen menj el, aztán majd peren kívül megegyeztek. Nagy szerencséd van pajtás, hogy nem fizettek ki. Szerintem sokkal többet letudsz gombolni róluk, mint rongyos harmincezer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!