Ha én sosem kapok borravalót a munkámért, akkor milyen jogon adjak másnak?
Ne légy olyan parasz, mont amilyenek veledd voltak alapon. ;)
Én is olyan munkakörben dolgozom ahol nincs borravaló mégis mindig adok.
Az a különbség, hogy te meg tudsz élni a fix fizetésedből, de egy pincér nem biztos.
Amúgy meg ha nem akarsz borravalót adni, ne adj. Nem kötelező.
"A pincéreknek mindig is illett borravalót adni"
Ez is csak bizonyos helyekre igaz.
Külföldön jártam olyan helyen, ahol megszokásból adtam volna a borravalót, és a pincér nem értette mit akarok.
Egyébként nem jog ("milyen jogon") hanem szokás. Az "illikel", meg az a gond, ha nem adsz, akkor büdös bunkónak minősítenek:(
Én személy szerint annyira utálom a borravalózást, hogy inkább vagy olyan helyen eszek ahol nem kell adni (hamburgeres, KFC stb) vagy megvárom míg hazaérek. Főleg a eset óta, amikor a pincér hőzöngött, mert kevesellte a plusz pénzt.
Az oké, hogy a pincér meg egy-két vendéglátós kap borravalót, de te olyanról hol a tökömben hallottál már ebben a világban, hogy egy építésznek borravalót adnak? :)
Egyébként meg nem kötelességed senkinek sem borravalót adni, ha meg valahol csúnyán néznek rád emiatt, nem fogyasztasz ott, ilyen egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!