Mi lehet az oka, hogy nem jelentkezik a cég?
Adott egy állás hirdetés, beleírják, hogy a megfelelő jelentkezőket értesítik a döntésről.
Nekem ez azt jelenti, hogy ha én mérnöknek jelentkezek, ahová kérnek 5 éves tapasztalatot és angol nyelvtudást és ezzel én rendelkezem, akkor kapok majd legalább egy e-mailt, hogy "bocs, de nem".
Na most ez a cég a mai napig nem jelentkezett, lassan 2 hónapja. Érdemes még reményt táplálni magamban, vagy egyszerűen megint csak átvertek? Újra elkönyvelhetek egy megbízhatatlan céget?
És nem csak nekem nem válaszolnak. Van egy ismerősöm, aki valamivel több tapasztalattal rendelkezik mint én, de neki sem válaszoltak.
A szutyok kisvállakozó azt hiszi, hogy a hr vezető válaszolgatja meg a leveleket:)
Kiscsillag, jobb cégeknél van személyzet is (pl titkárnő) az viszont időbéres.
Szép, hogy egy fogalmatlan sufnihuszár, aki azt se tudja hogy műkodik egy nagy cég, osztja az észt arról, hogy kellene működnie.
A kérdés az volt: "mi lehet az oka..."
Hat a 25. válasz pedig lehet az oka! Akkor is ha nem tetszik!
# 29:
Pedig ott van:
"beérkezik 400 életrajz, felveszel ebből 1 jelenkezőt." ... "hívogatni a többieket, hogy mégis kellenének?"
Amit leírtál, abból egyértelműen az következik, amit írtam. Amit nem írtál le, csak gondoltál, az nem látszik. Vagy amit máshogy gondoltál, mint ahogy leírtál...
Az emailcímeket pedig egyszerűen fel lehet vinni akkor valahova, amikor a kis hr-eske átnézi az önéletrajzokat. Az a plusz 3 másodperc nem fér bele? Netán túl költséges a normális emberi hozzáállás?
Hívogatni a többieket nem egyenlő azzal, hogy hivogatni az összes többit. Szöveg értes egyes.
Egy email cimet rögzíteni 3 másodperc, de ez kevés lenne ahoz hogy tudják adott pozíció betöltésekor a hirdetett több pozícióból kik azok akiket akkor ki lehet értesiteni, és ki vár még másik döntésre.
Ez pénzügyi döntés: nem költenek 1 forintot se olyanra, akihez nincs és nem is lesz közük, és a költség nem térül meg. Ez kapitalizmus. Nem kell szeretni, el lehet menni egy kibucba vagy Észak-koreába, ott nincs ekkora kapitalizmus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!