Mi lehet az oka, hogy nem jelentkezik a cég?
Adott egy állás hirdetés, beleírják, hogy a megfelelő jelentkezőket értesítik a döntésről.
Nekem ez azt jelenti, hogy ha én mérnöknek jelentkezek, ahová kérnek 5 éves tapasztalatot és angol nyelvtudást és ezzel én rendelkezem, akkor kapok majd legalább egy e-mailt, hogy "bocs, de nem".
Na most ez a cég a mai napig nem jelentkezett, lassan 2 hónapja. Érdemes még reményt táplálni magamban, vagy egyszerűen megint csak átvertek? Újra elkönyvelhetek egy megbízhatatlan céget?
És nem csak nekem nem válaszolnak. Van egy ismerősöm, aki valamivel több tapasztalattal rendelkezik mint én, de neki sem válaszoltak.
Hát én eddig úgy tudtam hogy szinte sehol nem fogják egyesével üzengetni az embereknek, hogy "bocs nem vettünk fel"
Legyen szó bármilyen munkáról..
Nem érdekli őket az, csak azzal foglalkoznak akit felvettek.
Ne aggódj ilyen ez mindenhol..
Nem téged vertek át, egyszerűen nem vettek fel és kész.
Így működik az egész.
Ha tudnád hány helyre beadtam az önéletrajzomat az utóbbi hetekben. Gyári betanított munkára!
Sehonnan nem jeleztek, nyilván akkor nem is fognak már.
" ahová kérnek 5 éves tapasztalatot és angol nyelvtudást"
Azért ennél jóval hosszabb szokott lenni a kívánság lista. Valamiben nem feleltél meg, vagy voltak sokkal jobbak.
Csak azokat értesítették, akiket személyes intejúra is behívtak.
Persze, hogy hosszabb szokott lenni a kívánságlista.
De ha most én leírom, hogy karbantartómérnöknek jelentkeztem egy gyógyszergyártó céghez, egy vidéki kisvárosba, ahová 5 év tapasztalatot, kommunikációs képes angol nyelvtudást, önálló, precíz munkavégzést, felhasználói szintű számítógépes ismereteket és a vállalatirányítási rendszerben szerzett tapasztalatot, valamint jó szervező- és kommunikációs készséget,
monotonitás tűrést kérnek, és azt írták a hirdetésben "a az elvárásoknak megfelelő jelölteket" értesítik. Akkor azt mondja nekem Józsi bácsi a buszmegállóban holnap reggel, hogy "láttam a kérdésed a gyakorin..."
Ebben az országban nincs munkahelyi kultúra.
Lehet nincs kedvük válaszolni, és röhögnek rajta hogy te ideges leszel és várod a levelük.
Azok meg röhögnek és nagyokat f@@nganak.
Én nem tudom te hol élsz kérdező ,de nekem még soha egy cég sem írta meg a nemleges válaszát ,még kifejezett ígéretükre: "majd értesítjük" vagy kérésemre sem ,és vagyunk ezzel még jó páran.
Egyszerűen lecarják az egészet ,hiszen nyilván hatalmas meló lenne egy sablonlevelet szétküldeni a Hr-es senkiházinak, Ctrl c-v-zni néhány tucat emailcímet a címzett mezőbe. Inkább lemegy rihegni a kávézóba.A főnök meg magasról tesz az egészre. Végül is te függsz tőlük nem ők tőled ,tehát egy senki vagy,akin át is kell nézni.Ez a hazai kultúra.Furcsállom hogy nem vetted észre.
El van tévedve a kérdező szerintem.
Pont az benne a poén nekik hogy várod a levelet, azok meg röhögnek rajtad,meg a többin, és végül fel se vesznek senkit.
Na de most komolyan az ilyenek utálják az anyjukat is, mármint a HR-es vagy középvezető aki interjúztat, szivatóműsor, ha bedől a cég nem érdekli azokat, meg úgy semmi sem.
Nem is komoly ez semmilyen szinten, ökörködés szerintem, vicc kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!