Mi lehet az oka, hogy nem jelentkezik a cég?
Adott egy állás hirdetés, beleírják, hogy a megfelelő jelentkezőket értesítik a döntésről.
Nekem ez azt jelenti, hogy ha én mérnöknek jelentkezek, ahová kérnek 5 éves tapasztalatot és angol nyelvtudást és ezzel én rendelkezem, akkor kapok majd legalább egy e-mailt, hogy "bocs, de nem".
Na most ez a cég a mai napig nem jelentkezett, lassan 2 hónapja. Érdemes még reményt táplálni magamban, vagy egyszerűen megint csak átvertek? Újra elkönyvelhetek egy megbízhatatlan céget?
És nem csak nekem nem válaszolnak. Van egy ismerősöm, aki valamivel több tapasztalattal rendelkezik mint én, de neki sem válaszoltak.
Ebben az országban a szélhámosság a legjobb üzlet, - élen az internetes átverésekkel!
Van olyan cég, amelyiktől úgy váltam el, hogy "Majd kiértesítjük!" Ez volt 1991-ben!
Speciel, törvényileg kötelezném a munkáltatókat arra, hogy minden jelentkezőnek 30 napon belül visszajelzést küldjenek az esedékes döntésükről!
Senkit nem érdekel, hogy ez mennyibe kerül bármelyik cégnek is, nem csak tele kell szarni mindent a hirdetésekkel, hanem le is kell zárni ugyanazt a projektet.
Az álláshirdetési plakátokat is a cégek költségére takaríttatnám el - kötelező jelleggel, - nem engedném, hogy minden tele legyen szarva felelőtlenül.
Aki nem teszi, kapna olyan bírságot, hogy legközelebb bizonyosan átgondoltabb stratégiával keresne munkaerőt.
És az interneten sem érezhetné biztonságban magát az, aki a már régóta nem aktuális álláshirdetést nem takarítja el maga után.
Egyébként neveltetés kérdése is, hogy ha valaki megszólít tisztességgel, akkor válaszra méltatom, de ezt nem tanítják a PR-eseknek, - a "hatékonyság", a profit mindenek előtt!
Az pedig már egyenesen bunkóság, hogy úriszeszélyből, szándékosan bizonytalanságban tartanak embereket.
"Speciel, törvényileg kötelezném a munkáltatókat arra, hogy minden jelentkezőnek 30 napon belül visszajelzést küldjenek az esedékes döntésükről! "
Minek, az ember 1-2 napig háborog aztán nem érdekli, miért szórakáznak vele.
Eltelik egy kis idő és el is felejti az ember.
"törvényileg kötelezném a munkáltatókat arra, hogy minden jelentkezőnek 30 napon belül visszajelzést küldjenek az esedékes döntésükről"
Ez lenne a legnagyobb marhaság.
Képzeld magad egy vezető helyébe: beérkezik 400 életrajz, felveszel ebből 1 jelenkezőt. Raszánsz egy munkanapot, hogy kiértesitsd a 399 jelöltet, majd az 1 felvettet próbaidő alatt elkuldod vagy felmond. Ez lehet több mint 30 nap! Akkor kezdenéd magadból hülyét csinálva hívogatni a többieket, hogy mégis kellenének?
Sok pozició nyílik újra mert a próbaidő alatt távozik a betöltője. Ez az egyik fontos és logikus oka az elutasítás hiányának. Aki ezt lustaságra fogja, az magából indul ki.
Ez tényleg így van ahogy utolsó írja.
Megkap a cég 200 CV-t, valakit felvesz. És az illető kidől a sorból 1 hónap múlva.
Na akkor a vezető meg telefonálgathat a többi embernek hogy bocs mégse vagytok alkalmatlanok, gyertek dolgozni, stb.
Ergo idiótát csinál magából a cég vezetője.
Az utolsó két válaszoló hoszzászólásán látszik hogy nemcsak rosszindulatúak és lusták hanem agyilag és alkalmatlanok a legtöbb hr -es és cégvezető a munkájára és ezt teljesen normálisnak veszik.
Mi tart 1 munkanapba akár 400 emailcím bevitelében? Legtöbbször elektronikusan érkezik a CV, megnyitja a műkörmös pitsa, lemásolja a pályázó emailcímét beilleszti egy txt fileba,aztán átnézi az önéletrajzot és szortírozza . Amikor lezárul az egész hercehurca,és megvan az 1-2 kiválasztott akkor az egész file tartalmát két mozdulattal beilleszti az email titkos másolat fülébe és csókolom. Ja ez 1 munkanap nyilván, 7 óra kávészünet és seggvakarás mellet annyi.
És nem azt írja hogy kerek perec elvan utasítva,hanem hogy most nem önre esett a választás ,de a rendszerben megmarad az elérhetősége és ha újra üresedés van a területe akkor szólnak. Hol csinál ezzel hülyét magából a cég? Ez lenne a korrekt,de fénanalfabéták csókosok és ágyasok dolgoznak olyan posztokon ,hogy ész megáll
25, 26, lol :D vágjátok mennyire nincs értelme annak, amit írtok? Miért kéne az összes jelöltet újra értesíteni? Az adatok már megvannak, tudják a jelentkezőkről, hogy ki milyen, elég csak a második legjobbat felhívni, hogy aktuális-e még, ha nem, akkor a következőt és így tovább, amíg tart az alkalmas jelöltek sora. Meg ugye nyilván nem úgy van, hogy a 400 jelöltből 399 konkrétan alkalmatlan, és csak 1 alkalmas, hanem valamiféle sorrend alakul ki, legalábbis az élmezőnyben (a valahanyadik körben).
Azt pedig minden értelmes ember tudja, hogy simán előfordulhat, hogy a felvett ember hamar kiválik, vagy netán egy másik hely is megüresedik a csapatban (ha olyan pozícióról van szó), és senki nem fogja hülyének nézni a céget, ha ezzel hívják fel.
"25, 26, lol :D vágjátok mennyire nincs értelme annak, amit írtok? Miért kéne az összes jelöltet újra értesíteni?"
Vágod, hogy a szöveg értesed nulla? Nem irtam olyat amit állítasz!
Egyébként sok CV jön papíron. Nem csinálnak belőle adatbázist, mert felesleges munka. Ha nem is menne rá egy nap, de még 1 perc munka költséget se ér meg a kiértesítés. Ha neked kellene kifizetned, neked se érné meg.
"agyilag és alkalmatlanok a legtöbb hr -es és cégvezető a munkájára"
Savanyú a szőlő? Ha annyi eszed van, miért nem te vagy HR vagy vezér igazgató? Tanulni kellet volna! Mindenkinek áll a zászló! :p
29-es nagyon savanyú tényleg mert vállalkozó vagyok szóval már rég nem kell ezekkel a senkiháziakkal vesződnöm és főnököm sincs.
Ki kell fizetni 1 perc munkát? Nem tudtam hogy a hr-es kutyák órabérben vannak és ha éppen nem röhécselnek a folyosón akkor már fizetni kell nekik a gombnyomásszámot a klaviatúrán. Szóval nem arról van szó itt hogy bármennyivel több fizetést kellene adni ,csak a nettó beleszarás, a másik ember semmibe vétele és átverése,az a lényeg. És még ezen jót szórakoznak. De nem irigylem őket,mert addig van csak jó dolguk amíg a főnökük nem talál olyat aki jobban copik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!