Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi lehet az oka, hogy nem...

Mi lehet az oka, hogy nem jelentkezik a cég?

Figyelt kérdés

Adott egy állás hirdetés, beleírják, hogy a megfelelő jelentkezőket értesítik a döntésről.

Nekem ez azt jelenti, hogy ha én mérnöknek jelentkezek, ahová kérnek 5 éves tapasztalatot és angol nyelvtudást és ezzel én rendelkezem, akkor kapok majd legalább egy e-mailt, hogy "bocs, de nem".

Na most ez a cég a mai napig nem jelentkezett, lassan 2 hónapja. Érdemes még reményt táplálni magamban, vagy egyszerűen megint csak átvertek? Újra elkönyvelhetek egy megbízhatatlan céget?

És nem csak nekem nem válaszolnak. Van egy ismerősöm, aki valamivel több tapasztalattal rendelkezik mint én, de neki sem válaszoltak.

2017. jún. 22. 08:43
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
72%

Nem átvertek, hanem nem jutottál át az elős rostán.

Egyértelműen leírták, hogy nem válaszolnak mindenkinek.

2017. jún. 22. 08:47
 2/36 A kérdező kommentje:
Igen, de na ... mégis. Leírják, hogy a megfelelő jelentkezőket értesítik, nekem ez azt jelenti, hogy ha megfelelek a hirdetésben leírtaknak. És én is és a kolléga is megfeleltünk a leírtaknak. Sőt...
2017. jún. 22. 08:56
 3/36 anonim ***** válasza:
77%

Nyugi, én ugyanígy vagyok jelenleg. 2 hónapja mondtak 2 hetet, aztán a 2. hét végén rájuk csörögtem, mondták, hogy még nincs döntés de hamarosan szólnak. Eddig semmi. A céggel amúgy vállalkozóként kapcsolatban vagyok, ezt tudják a HR-en is, a héten is megyek hozzájuk bejárásra, ez a vicc.. :)

Nem szabad amúgy elkönyvelni megbízhatatlan cégnek egyes sem. Volt már olyan, hogy 2 hónap után hívtak be 2. körre, aztán fel is vettek. Főleg ha ez egy új pozíció, tudod hányszor "megakad" a felvételi kedv? :)

2017. jún. 22. 08:57
 4/36 anonim ***** válasza:
48%
Nekem a "a megfelelő jelentkezőket értesítik a döntésről" azt jelenti, hogy aki átment az első rostán, azt értesítik, azaz visszahívják második körre. 2 hónap után már ne nagyon reménykedj. Sajnálom.
2017. jún. 22. 09:02
 5/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2017. jún. 22. 09:05
 6/36 anonim ***** válasza:
76%
Nem átvertek, simán csak egy cgének nincs kapacitása mindenkinek visszaírogatni. Ha nem jelentkeztek, az azt jelenti, hogy nem te kellesz. Lehet azért, mert elötted megnézték vkiknek az önéletrajzát ami jó volt, behívták és tetszett nekik te meg sorra se kerültél, unalams volt a CV stb. Ilyen ez. De ne várja már el mindenki, hogy visszaszóljanak
2017. jún. 22. 09:34
 7/36 A kérdező kommentje:

Az önéletrajzom, szerintem teljesen rendben van, tagolt, hiteles és lényegre törő, nem a századik europass, vagy az 50. profession-os.

Biztosan én értettem félre. Nem reménykedtem volna én ha ezt a bizonyos mondatot nem írják bele. Én ezt így értettem, de úgy is csak én iszom meg a levét.

Köszönöm a válaszokat.

2017. jún. 22. 09:54
 8/36 anonim ***** válasza:
24%
Szerintem nem a cég hibája, hogy gyenge a szövegértésed.
2017. jún. 22. 09:57
 9/36 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy ez egy anonim oldal, tudom, hogy ez sok emberből kihozza a legrosszabb oldalát, hiszen következmények nélkül ki lehet mondani bármit.

De én megköszöntem a válaszokat, tisztelet tudó voltam mindenkivel. Nem értem mivel szolgáltam rá, hogy sértegess kedves utolsó?

Nem a Te érdeked, hogy nekem jó munkahelyem legyen. Nem értem akkor mire jó egymás ismeretlenül sértegetése, úgy hogy lehet, hogy ismerjük és akár kedveljük is egymást az életben.

2017. jún. 22. 10:07
 10/36 anonim ***** válasza:
46%
Nem sértegetett egyáltalán, valóban gyenge a szövegértésed, mivel azóta sem értetted meg, hogy a " megfelelő jelentkezőket értesítik a döntésről." mit is jelent valójában. A megfelelő nem azt jelenti, hogy mindenkit értesítenek, akinek megvannak a követelményei. Hisz elvileg csak olyanok pályáznak az állásra, lehet, hogy több 100-an. Azoknak szólnak vissza, akiknek az önéletrajzában volt vmi plussz, nem csak az alap kritérium. Nyilván választanak egy olyat, akinek 10 éves tapasztalata van, csinált már vmi önálló projectet stb., mint azt, akinek csak 5 éves tapasztalata van és kész.
2017. jún. 22. 10:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!