Neked megérne a háziállatod pár nap kiesést munkából?
Én nem voltam pár napig dolgozni, így is tele vagyok szabadsággal még, ez olyan helyzet hogy előrébb való az állat.
Eltűnt a macskám, jobban mondva a család figyelmetlenségéből adódóan elszökött, most reménykedünk hogy elő kerüljön, viszont az elszomorító hogy az emberek nagy része leszarja az állatokat, ha nem kimondott állatbarátról van szó, volt aki azt mondta "oszt ezért nem jöttél dolgozni?" Akkor majdnem összetörtem az orrát.
Szomorú dolog hogy az ember előrébb képzeli magát mindennél és még saját magánál is, és ha azt mondják egy ilyennek hogy nekem olyan az állat mint a gyerek, akkor meg értetlenkednek, pedig elmúltam már 24 éves.
Én együtt érzek veled, megértelek, viszont sokan nem főleg egy munkahelyen, ahol még az is szálka a kollégák szemében sokszor, ha a gyerek miatt marad otthon valaki.
Máskor célszerűbb kitalálni valami más indokot. Pl. Hasmenés.... Egy-két napra képes kikészíteni bárkit. Persze abba is bele köt, aki nagyon akar, de bizonyítsa az ellenkezőjét....
Nekem rugalmasak ilyen téren. Egyszer arra keltem, hogy a macskám sugárban hányik mindenhova, és telefonáltam főnökömnek, hogy el kell vinnem a kórházba, különben meghal, és kérem engedje meg, természetesen túlórában ledolgozom a késést, és azt mondta persze semmi baj. De nálunk tényleg nagyon rugalmasak, egyik férfi például rendszeresen edzeni jár reggel, ezért jár később, és az se zavarja őket. Ilyenkor persze annyival tovább marad bent.
Ha szigorúak lennének, valószínűleg hazudnék valamit, ha fontos, mint pl a fenti esetben, ahol muszáj volt orvoshoz vinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!