Fizetés nélküli szabadságra küldés tetszik nem tetszik alapon ilyen van? Ezt nem csak a munkavállaló kezdeményezheti?
Olyan lehet hogy céges átalakítás miatt bezár a cég két hétre és erre a két hétre tetszik nem tetszik alapon fizetés nélküli szabadságra küldenek mindenkit?
A fizetés nélkül szabi nem olyan dolog amit kizárólag a munkavállaó kezdeményezhet kérelmezhet és aztán a munkáltató vagy igen mind rá vagy nem?
Olyan lehet hogy tetszik nem tetszik alapon küldenek mindenkit? És két hétre nulla pénz?
Nem teheti meg, a munkáltatónak munkaviszony fennállása alatt foglalkoztatási kötelezettsége is van. Munkaidőben a munkáltató köteles a dolgozót foglalkoztatni, azaz munkát kell neki adni.
Amit leírtál ok, arra állásidőt kell fizetnie, mert ugye ebben az időszakban a munkáltató.nem tesz eleget a foglakoztatási kötelezettségnek.
"
Munka Törvénykönyve állásidő esetén nem teszi lehetővé a fizetés nélküli szabadság igénybevételét. Sőt állásidő idején fizetés nélküli szabadság „kiírása” kifejezetten a vonatkozó szabályok megkerülésére irányuló munkáltatói intézkedésnek minősülhet."
Ezt a foglalkoztatási kötelezettséget nem is tudtam én csak azt tudtam hogy a fizetés nélküli szabadság csakis a munkavállaló kérésére történhet olyan elvileg nem létezhet hogy fizetés nélkülis szabira küldenek valakit ha az enm akarja.
Nincs és mégis van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!