Bruno11 kérdése:
A munkaadó kötelezhet engem mint munkavállalót arra, hogy háromhetente szombaton túlórázzak?
Figyelt kérdés
Három műszakban dolgozom már ott 2 éve eddig nem volt ilyen. Csak ha akartam akkor túlóráztam. Most meg azt szokták mondani a főnökök, hogy délötös héten kötelező a szombaton is bemenni dolgozni.2017. máj. 20. 15:16
1/2 anonim válasza:
ami nekem ebből lejön, hogy "terveszerűen" nem túlóráztathatnak, ergo ilyet nem tehet.
De joga van évi 250 óra túlórát elrendelni ~35 nap, persze azt szabadnappal vagy fizetéssel kompenzálnia is kell.
2/2 anonim válasza:
Magyarországon apám?
Azt csinál egy cég amit akar, ha kell köteleznek rá hogy heti 7 nap dolgozz.
Na ilyenkor kell lelépni, én szóltam!
Sajnos ebben az országban nincs aki melléd álljon, ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!