Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy lehet, hogy már protekció...

Hogy lehet, hogy már protekcióra, ismerősre se vesznek föl dolgozni?

Figyelt kérdés

Undorító dolog,tudom. De már túl régóta vagyok munkanélküli ahhoz,hogy ezt anyagilag bírjuk. Minden létező önéletrajzot beadtam,minden létező állásinterjúra elmentem,szakmán kívül is. Mégis mindenhol a nem. Ekkor eszembe jutott,hogy néhány kapcsolatom még jól jöhet. De az állásinterjún hiába mondtam ki a nevét,bólogattak,és mintha mi sem történt volna,ugyanúgy mondták,hogy beraknak a hosszú kiválasztási folyamatba,aminek nem garantálják,hogy akár az első lépcsőfokát is elérem,mert olyan sok a jelentkező.

Kérdem én: akkor minek járt közben értem az ismerős,ha ugyanolyan névtelen senki voltam a többszáz között?

Több helyen is jártam így,mostmár meg se próbálom az ismerősöket,minek,mikor manapság már ÍGY SEM lehet bekerülni. Csak tudnám,hogy akkor miért mondják,hogy általában a valakik valakije töltik be a pozíciókat.

Csak hogy lássátok: ez egy elkeseredett lépés volt tőlem,mert lassan nem bírom anyagilag munka nélkül. Kilincselek,kalapolok munkáért,és ahogy említettem,szakmán kívül: bolti eladónak,árufeltöltőnek se vesznek fel,oda se jók a kapcsolataim,pedig nem vagyok gőgös,bármit szívesen elvégzek,megtanulok. És nem és nem és nem. Én meg nem értem,hogy miért.

2017. máj. 4. 16:01
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/73 anonim ***** válasza:
85%
Nem a borsodi munkanélküliség a hülye, hanem aki ottmarad és direkt szenved!
2017. máj. 4. 19:29
 52/73 anonim ***** válasza:
81%

Tudtommal már rengetegszer megkérdeztem, hogy melyik környéken élsz, de korábban nem árultad el, vagy elkerülte a figyelmemet.

Egyébként nem kell a megyére fogni, mint írtuk oly sokan, magadban kellene a problémát keresni.

A legtöbb hozzászólásodat a megkeseredettség, utálatosság jellemzi. Mi megindokoltuk a nézőpontjainkat, te viszont megint csak ócsárolsz másokat. Óriási különbség.

"Ne csináljunk már pszichológiai kérdést a borsodi munkanélküliségből! Ez már a hülyeség legalja." (Ez utóbbi épp rád illik.)

Amúgy semmiképp nincs értelme annak, amit mondasz, pl én bejártam több megyét, várost, szétnéztem, hol mi a helyzet - ezeket te is megteheted, de inkább sajnáltatni próbálod magadat.

Magadon kellene változtatnod. Rengeteg betöltetlen álláshely van az országban.

2017. máj. 4. 19:34
 53/73 anonim ***** válasza:
77%
Itthon nem könnyű normális állást találni, pláne úgy, ha egyáltalán nem keresett a szakmád. A másik dolog, hogy egy olyan elmaradott helyen élsz, ahol csak gyári meló van. El kell jönni onnan, ha mást szeretnél.
2017. máj. 4. 19:43
 54/73 A kérdező kommentje:

A 49-es végre értelmes választ írt. Ez beszéd,a többi rizsa.

48-as,már a szeretethiány is előkerült egy munkanélküliséggel kapcsolatban,ez tényleg vicc kategória már.

2017. máj. 4. 20:08
 55/73 A kérdező kommentje:

Nem a 48-as jött elő a szeretethiánnyal,hanem a 46-os,elnézést.

Eljönni,de hogy,ha családom van? Lakás is itt van,nem kevés a hitel,ehhez nem hiányzik egy albérlet. Más hogy csinálja? NEM a férfiak,akiknek otthon marad a nő a lakásban!

2017. máj. 4. 20:13
 56/73 anonim ***** válasza:
87%

"A 49-es végre értelmes választ írt. Ez beszéd,a többi rizsa."

Az is értelmes, amit ő írt és az is, amit mi írtunk, csak mi sokkal több nézőpontot felsoroltunk már.

A rizsát egyedül TE produkáltad.

Azt is kétlem, hogy pedagógus lennél.

"48-as,már a szeretethiány is előkerült egy munkanélküliséggel kapcsolatban,ez tényleg vicc kategória már."

Teljesen érthető, hogy a hozzászóló azt a te állapotodra írta, nem pedig a munkanélküliségre. Vagy nagyon nem értesz semmit és akkor nem csoda, hogy nem alkalmaznak sehol, vagy játszod az értetlenkedőt, de mindkettőnek ugyanaz a vége és egyiknek sincs értelme.

2017. máj. 4. 20:31
 57/73 A kérdező kommentje:

88 %-os,mi szükségem a hülyeségedre? Semmi. Kételkedj másik topikban,de ne itt. Átmentél már nagyon személyeskedésbe az "én csak segíteni akarok" álcája alatt.

Ez a fajta netes "segítség",amikor én vagyok a hülye,te meg a megmondó helikopter,már nem segítség,hanem tolakodás. Az önjelölt pszichológusi énedet sem kérem. Nem ismerjük egymást,nincs szükségem erre. Köszönöm,de mostmár inkább keress másik topikot magadnak.

2017. máj. 4. 20:35
 58/73 anonim ***** válasza:
82%

Kérdezö: itt éppen te vagy, aki szerint mindenki más "helikopter"! Minden válaszoló azt mondja, hogy a hiba benned meg a hozzáállásodban van, abban, hogy másokat okolsz, pedig te nem vagy megfelelö az adott munkakörökre, és mozdulni meg nem akarsz.

Erre te okoskodsz, minden válaszolót lehülyézel, pedig ezzel nem érsz el semmit.

2017. máj. 4. 20:42
 59/73 A kérdező kommentje:

Senkit nem hülyéztem le. Én szívesen beszélgetek,de az erőszakoskodást nem szeretem.

Szerinted ez olyan kérdés,amit itt pár felületes válaszból meg lehet érteti,mikor már majdnem éves probléma?

Miért nem vagyok megfelelő? Ezt miből szűrted le?

2017. máj. 4. 20:48
 60/73 anonim ***** válasza:
52%
Sok fórumozó próbálta már veled megértetni hiányosságaidat, de te csak másokat akarsz bántani, a velős válaszokat pedig igyekszel figyelmen kívül hagyni.
2017. máj. 4. 21:24
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!