Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy lehet, hogy már protekció...

Hogy lehet, hogy már protekcióra, ismerősre se vesznek föl dolgozni?

Figyelt kérdés

Undorító dolog,tudom. De már túl régóta vagyok munkanélküli ahhoz,hogy ezt anyagilag bírjuk. Minden létező önéletrajzot beadtam,minden létező állásinterjúra elmentem,szakmán kívül is. Mégis mindenhol a nem. Ekkor eszembe jutott,hogy néhány kapcsolatom még jól jöhet. De az állásinterjún hiába mondtam ki a nevét,bólogattak,és mintha mi sem történt volna,ugyanúgy mondták,hogy beraknak a hosszú kiválasztási folyamatba,aminek nem garantálják,hogy akár az első lépcsőfokát is elérem,mert olyan sok a jelentkező.

Kérdem én: akkor minek járt közben értem az ismerős,ha ugyanolyan névtelen senki voltam a többszáz között?

Több helyen is jártam így,mostmár meg se próbálom az ismerősöket,minek,mikor manapság már ÍGY SEM lehet bekerülni. Csak tudnám,hogy akkor miért mondják,hogy általában a valakik valakije töltik be a pozíciókat.

Csak hogy lássátok: ez egy elkeseredett lépés volt tőlem,mert lassan nem bírom anyagilag munka nélkül. Kilincselek,kalapolok munkáért,és ahogy említettem,szakmán kívül: bolti eladónak,árufeltöltőnek se vesznek fel,oda se jók a kapcsolataim,pedig nem vagyok gőgös,bármit szívesen elvégzek,megtanulok. És nem és nem és nem. Én meg nem értem,hogy miért.

2017. máj. 4. 16:01
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/73 anonim ***** válasza:
58%
Á, dehogy. Nézz már szét, mennyi nő dolgozik.
2017. máj. 4. 17:24
 22/73 A kérdező kommentje:
Valahol biztos.
2017. máj. 4. 17:27
 23/73 anonim ***** válasza:
100%

Képzeld el, hogy van egy üres álláshely és tegyük fel, jelentkeznek arra 20-an. Nyilván 1 embert tud felvenni a cég és akkor olyan embert fog alkalmazni, aki a cégnek a legjobban megéri.

Írtad, hogy árufeltöltőnek sem vettek fel. Lehet, hogy diákokat alkalmaznak arra a munkára, mert az jobban megéri a cégnek.

A többi helyre (pénztáros) pedig kell a szakképzettség és nem ért a tapasztalat, de végzettség mindenképpen.

Még mindig nem írtad meg azt, hogy az ország melyik területén keresel állást.

Mozogni kell (lehet, hogy másik városba menni), tanulni, rugalmasnak lenni.

2017. máj. 4. 17:29
 24/73 anonim ***** válasza:
84%
#22! Komolyan mondod, hogy te nem látsz mindenfele női munkaerőt, dolgozókat? Elég furcsa lenne!
2017. máj. 4. 17:31
 25/73 A kérdező kommentje:
A 24-es mit kötözködik? És akkor mit kezdjek vele? Érezzem magam még nagyobb sz.rnak,hogy lám,más nők dolgoznak,tehát biztos velem van a hiba? Mit akarsz ezzel elérni?
2017. máj. 4. 17:35
 26/73 anonim ***** válasza:
95%

Egyáltalán nem kötözködtem, olvasd vissza a válaszaimat.

De én már értem, hogy mi a helyzet!

2017. máj. 4. 17:42
 27/73 A kérdező kommentje:
Oszd meg velem is,kérlek,mert én viszont nem tudom. Minden építő jellegű meglátást szívesen fogadok.
2017. máj. 4. 17:45
 28/73 anonim ***** válasza:
86%
A válaszaid alapján nem sok magabiztosságod van, ez valószínűleg látszik is a kiállásodon. Ezen még többet gyengít ha látják más hátán próbálkozol. Szedd össze magad. Ne úgy menny oda már alapból, hogy úgyse fogok kelleni, mert nő vagyok, hogy úgyse fogok kelleni, mert beteg vagyok vagy, hogy azt érezzék, annyira szerencsétlen vagyok, hogy nekem már bármi jöhet.
2017. máj. 4. 17:48
 29/73 anonim ***** válasza:
85%
Én azt látom, hogy teljesen megkeseredtél. Légy flexibilis, ne másokhoz hasonlítsd magad. Itt az idő, hogy kilépj a komfort-zónából!
2017. máj. 4. 17:50
 30/73 anonim ***** válasza:
82%

27.

"Oszd meg velem is,kérlek,mert én viszont nem tudom. Minden építő jellegű meglátást szívesen fogadok."

Tényleg olvasd el a korábbi hozzászólásaimat, mert talán azokból érzed majd, hogy mindig is segítő szándékkal írtam.

2017. máj. 4. 17:52
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!