Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Olyan munkaügyi per amely...

Olyan munkaügyi per amely jogtalan kirúgást állít helyre annak emberileg van értelme? Ki akar ezek után visszamenni dolgozni nem értem?

Figyelt kérdés

Ismerősömet kirúgták a munkahelyéről olyan átlátszó indokkal amivel elment munkaügyi bíróságra. Megnyerte a pert de az ítélet az volt hogy a munkáltatót kötelezték a jogsértés előtti állapot helyreállítására vagyis vissza kellett őt vennie a cégnek.

Azonban olyan légkör fogadta őt ott hogy hiába vették vissza kettő hét után maga mondott fel újra, mert nem bírta ki.

Azért nem értem emberileg az ilyen ítéletnek mi értelme? Hát az sejthető hogy ha kirúgnak és bíróságra megyek a cég ellen nem fognak rózsacsokorral köszönteni hiába az ítélet.

Mondjuk az odáig oké hogy én is megnézném a hülye főnököm pofáját ahogy az ítéletet lobogtatom az orra előtt és ő tudja hogy a kirúgott dolgozója újra ott lesz a munkahelyen és neki tűrnie kell. Főleg a dolgozók előtt hatalmas szívás a főnöknek hogy ott van ő a nagy hatalmú valaki és ott van a "kis semmi" alkalmazott és most mégis ő volt az erősebb és felforgatja a kis játékboltját. Ez nagyon nagy szívás mert ezzel erőtlennek mutatkozik a dolgozói előtt-hiszen ebben a szituban mégse ő volt az erősebb elmeszelték.

2017. ápr. 21. 11:54
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

Tegyük rendbe a dolgokat, 59%-os vagyok:

Na szóval nekem egy történetet mesélt egy rokon, hogy egy vezetőt kiraktak, és ő pénzt kapott, de nem ment vissza, gondolom nem lett volna jó a hangulat.

Kérdező mesélt egy sztorit, tehát nem érdemes visszamenni ilyenkor a céghez.

Na és nekem abban van "tapasztalatom" hogyha egy cég nem akar felvenni valakit, akkor jobb nem erősködni és odamenni. De egyébként léptem én már le cégtől, mert káoszhangulat alakult ki, tudom ez milyen, ilyenkor séta kifele.

Amit viszont te mondasz, hogy visszavesznek valakit per után, és örömmel fogadják, hősként ünneplik, ez szerinted reális de most komolyan? Mert szerintem inkább az reális amit a kérdező mond, hogy egy hét után inkább önként távozik az illető, már ha visszaveszik.

Olyan szerintem nincs hogy örömmel veszik vissza.

2017. ápr. 21. 12:59
 12/32 anonim ***** válasza:

"hősként ünneplik"

Ez hülyeség szerintem.

2017. ápr. 21. 13:00
 13/32 A kérdező kommentje:

"Most te vagy én, de valalyikünk el van tévedve.

Ok, elmegyek a bíróságra.

De a fickó akiről én hallottam ő kapott pénzt, nem államkassza vagy mi.

Most nem az van hogy elindítom a pert és meg is mondom ne vegyenek vissza, kit érdekel, de mivel kirúgtak nekem az bevétel kiesés, adjon nekem pénzt a cég, utaljon a bankszámlámra. "

Te vagy eltévedve. Az hogy a te ismerősöd perének kimenetele mi lett az indifferens. Ott úgy döntöttek itt meg így.

Ennyi a magyarázat.

"Különben mi értelme az egésznek, akkor minek indítom el a pert? "

Amikor te indítod a pert kimenete nem tudhatod mi lesz.

Még az is lehetett volna hogy nem adnak neked igazat és akkor nem elég hogy se pénz se semmi de még a perköltésget is perkálhatod.

A bíróság nem kívánságteljesítő gép vagy egy jogállás dönt és ennyi. Nincs olyan hogy "de én pénzt akarok".

Azt kapod amit a bíróság dönt.

Olyan is lehetett volna hogy elmarasztalja a céget ZÉRÓ SZANKCIÓVAL. vagyis kimondja a cég hibázott és enyje-bejnye de nincs szankció. Nesze semmi fogd meg jól.

2017. ápr. 21. 13:05
 14/32 anonim ***** válasza:

Az ilyen ostoba fajankók mint amilyen te is vagy kérdező megis érdemlik a kirúgást ! xD

Nem írod le egyértelműen a sztorit, de jössz itt azzal, hogy "hány éves vagy te 10" ? Honnan szopja az ember hogy mi van vaszki a kisujjából ?

Igen, letárgyalom az ügyvéddel hogy PÉNZT akarok kihozni a dologból mert eszem ágában sincs visszamenni egy számomra káros környezetbe, de ugye jogtalanul távolítottak el.

Ha erre nincs lehetőség, akkor nem indítok pert !

59 % os te is inkább hallgass.

A kérdező azt írja idézem : "Főleg a dolgozók előtt hatalmas szívás a főnöknek hogy ott van ő a nagy hatalmú valaki és ott van a "kis semmi" alkalmazott és most mégis ő volt az erősebb és felforgatja a kis játékboltját."

Na ezért kellett volna normál esetben HŐSKÉNT ünnepelni. De, ez elmaradt mert utálták mint a sz a r t és a főnök az isten, az igaz ember a szemükben.

2017. ápr. 21. 13:07
 15/32 A kérdező kommentje:

" hogyha egy cég nem akar felvenni valakit, akkor jobb nem erősködni és odamenni. "

Ez meg egy értelmetlen kijelentés mert mi az hogy ha nem akar felveni nem mész oda? Hát még jó hogy nem mész oda garantáltan n em hiszen nem vesznek fel hogy is mennél oda.

2017. ápr. 21. 13:08
 16/32 anonim ***** válasza:

Mindegy.

Szóval még azt akartam írni hogy amit nekem rokon mesélt, a vezetőröl, ő pénzt kapott, ezt ítélte meg a bíróság.

De ha annyi hogy a cég ejnye-bejnyét kap, azzal nem lakom jól, egy zsemlét nem tudok venni.

2017. ápr. 21. 13:09
 17/32 anonim ***** válasza:

"Ez meg egy értelmetlen kijelentés mert mi az hogy ha nem akar felveni nem mész oda? Hát még jó hogy nem mész oda garantáltan n em hiszen nem vesznek fel hogy is mennél oda."

mert? Nem akar felvenni, te meg elintézed ismerőssel.

De ezt mondom ennek nincs értelme, mert lelép az ember úgyis.

2017. ápr. 21. 13:10
 18/32 A kérdező kommentje:

"Na ezért kellett volna normál esetben HŐSKÉNT ünnepelni. De, ez elmaradt mert utálták mint a sz a r t és a főnök az isten, az igaz ember a szemükben.

Újta megkérdem hány éves vagy te 10?? Bammeg hol élsz te? A főnök igaz ember a szemükben.... bakker 5 éves vagy.. a lófüttyöt igaz ember csak az összes barom ott a cégnél remeg attól hogy jaj mi lezs ha kirúgják... és nyalja a főnök valagát 0-24ben HÁTHA nem rúgják ki!!!

Igaz ember a lófüttyöt!! Utálják mint a szart őt is meg egymást is. Olyna jóféle kismagyar munkahely mindenki utál mindenkit mindenki azt nézi ki kit tud megfúrni kitúrni, és szalad a főnökhöz árulkodni abban a reményben hogy ez jó pont és HÁTHA marad az állása...

Undorító egy hely de hát melyik hely nem ilyen?

2017. ápr. 21. 13:12
 19/32 A kérdező kommentje:

"De ha annyi hogy a cég ejnye-bejnyét kap, azzal nem lakom jól, egy zsemlét nem tudok venni."

Ez a bírót marhára nem érdekli.

2017. ápr. 21. 13:16
 20/32 anonim ***** válasza:

Megmondom én mit akart a te ismerősöd.

Egy nagy táska pénzt, tele milliókkal, azt hitte majd úgy nyer pert, hogy kap pár millát + vissza is helyezik dolgozni és majd még a főnök kér elnézést tőle, hogy ki merte rúgni és a kollégaival majd ott dölyfösködnek, hogy hogy ráb..szott és micsoda beégés ez neki.

Szánalom.

2017. ápr. 21. 13:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!