Miért lesz ilyen valaki? Milyen tulajdonság ez?
Azokra értem, akik okkal vagy ok nélkül (leginkább ok nélkül) beszólogatnak másoknak, bántanak másokat szóban, kritizálnak mindent, de ha ők kapnak egy kritikát/beszólást, ráadásul jogosan, akkor azt már nem képesek elviselni, és fel vannak háborodva, vagy agresszívek lesznek!
Tehát X beszól másnak ok nélkül, de ő már a jogos visszaszólást sem képes elfogadni és tolerálni!
Miért lesz valaki ilyen?
Ti hogy neveznétek az ilyen embereket? Hogy lehet őket "helyre tenni"/kezelni?
Van ilyen ember a közeletekben/rokonságban/iskolában/munkahelyen?
Ti hogy "toleráljátok" ezt?
Nevelés kérdése. Az ilyennek az apja vagy anyja vagy mindkettő egy büdös ganyédomb és ezt tanítja a gyereknek is, hogy jó játék mások vegzálása.De elég ha azt látja otthon, nem kell konkrétan tanítani. Aztán az ilyen gyerek felnő és újra ezt tanulja az ő gyereke is.
Az ignorálás sokszor nem válik be,ahogy nálad sem. Ilyenkor kell az évek alatt elrontott kölköt 5 perc alatt megnevelni ,de ilyenkor már csak a fizikai erőszakból értenek.Szóval oda kell állni és vissazszólni ,ha támad ,akkor adni neki néhányat az atyája által elmaradt pofonokból. Ha nem jön össze és ő ver meg ,akkor másnap újra nekimenni,lényegtelen hogy erősebb ,vagy nagyobb. Előbb utóbb leesik neki ,hogy keresnie kell olyan célpontot aki nem reagál azonnali válaszcsapással.
"Miért lesz valaki ilyen?"
kb: Ilyen közegben élte az eddigi éveit, így ezt a viselkedésmintát vette át.
Nem nevezem sehogy, nem érdekel a vitaképtelen embertípus. Ezek a "megmondóember"-ek.
Kezelni legfeljebb úgy, hogy készséggel elismerem elégtelen mivoltomat, de azt elvárom az érdemjegyem kiadójától, hogy ő viszont ötösnél is jobban tudja / értse az adott dolgot. Ekkor szokott nagy csend keletkezni.
Tolerálni? Azt többnyire a türelmem erejéig (ha magától abbahagyja), utána viszont tételesen szembesítem az esetleges tévedéseivel, esetleg emlékeztetem 1-2 közelmúltbeli "nagysikerű" cselekedetére, illetve megkérem, hogy mutassa be a helyes módszert, ha már az enyém nem az.
Pár ilyen, és engem kihúz a listájáról, hiszen sem erőfölényt, sem sikerélményt nem érez velem szemben / általam. Kímélve viszont jön az ilyen újra és újra.
Otthon milyen mintát lát az ilyen illető?
Mert gondolom az anyja/apja nem szidja őt éjjel nappal. Vagy igen?
Mellőzni a társaságát,azzal hatástalnitod,mert olyanok ezek mint a süllyedő hajóról menekülő patkányok,ha van egy kiállásod velük szmeben nem mernek szólni,mert félnek a szembesitéstől.Ha mégis szólnának valamikor korrekt módon meglehet nekik mondani az igazságot,attól félnek a legjobban :-)
Akad belőlük a környezetemben épp a napokban hatástalanitottam egyet,meg azt hiszem egy életre befejeztem vele.
Jellmetelen,kétszinü viperáknak nevezném őket, és minél jó szándékúbb vagy velük ők annál ganébbak.Számomra már nem ember az ilyen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!