Miért mindent közmunkásokkal akarnak elintézni?
Felvettek egy irodába dolgozni, érettségivel, iroda vezető szakmával 54000 Ft-ért mert, nem kaphatok többet, mert hogy nem szükséges hozzá szakképesítés, meg nekem nincsen semmi végzettségem (?). Aztán átkerültem egy másik irodába, azt mondták felvesznek rendes alkalmazottnak, mire mentem kiderült, hogy ez is csak közmunka, de itt megkapom a 70000-et, de ráíratták velem a papírra, hogy miért akarok ott dolgozni, hogy nincsen végzettségem, ezért nem alkalmaznak máshol...
Két barátnőmet kiközvetítették egy céghez, őket is csak közmunkásként vették fel. Másik ismerőseimet egy iskolai menzára főzni, szintén közmunkára. Annyi ilyet mesélhetnék még.
Miért mindent közmunkával akarnak elintézni?
Már a kérdésed hibás, ellentmomdásos. Leírod, hogy iroda vezető szakmával rendelkezel, aztán, hogy nincs semmi szakképzettséged. Ráadásul egy mondatban. Ezek után mit vársz? És igen, ha nem szükséges hozzá szakképesítés, akkor jogos, hogy nem fizetnek többet. Ha meg ugyanaz a felelősség és ennyiért is elvállalják, akkor ez megfelel neki ezért a pénzért. Vagy fegyvert szorítottak a nyakadhoz, hogy írd alá a szerződést? Nem kell vállalni és kész. Pont emiatt nem fognak emelni, mert elvállalják így is. Mert ha felmondasz 10 másik jön helyetted? Valószínű, érettségije szinte mindenkinek van.
De a hangsúly azon van, hogy nem igényel szakképesítést, innentől kezdve egy érettségis betanított munka.
Megoldás: irodavezető pozícióra kell jelentkezni. Hogy van-e állás? Az már egy másik kérdés...
Ha ezt mondták gondolom van valamilyen szakma, amit elfogadnának. Ezt említették? Bár nem csodálkoznék, ha akkor sem akarnák megadni, ha olyan szakmád lenne ami passzol, de akkor mondanának egy másikat, ami nincs. Ez a szomorú magyar valóság.
De ha csak érettségi a követelmény hozzá, akkor nem is akarnak többet adni.
Röviden : Így nem kell munkabérként elszámolnia a foglalkoztatódnak. Azaz, ő csak kért egy igényt a munkaügytől, kap x embert, ingyen vannak, és a feladata - ami vagy előírt vagy vállalt - el van látva.
54e csinálom én is a számítógépek karbantartását, telepítés, üzemeltetés, felügyelet és még a hálózati beállításokat, meg eszközök telepítését konfigurálását.
Valamelyik nap jött a foglalkoztatóm, hogy "nincs pénz ilyen dolgokkal foglalkozó munkatárs felvételére, de akkor is működtetni (működtetnem) kell".
Az hogy havonta egy 120e-160e fizetéshez kb 65e-110e bukok már neki nem lényeg, csak az, hogy ingyen van és minden működik.
Munkaügyet, ombudsmant ilyen nem érdekli, tudhatnak róla, de hallgatólagosan szarnak rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!