Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Más irodai közmunkásokkal is...

Más irodai közmunkásokkal is megkülönböztetve bánnak?

Figyelt kérdés
Megy a csicskáztatás és nem magyaráznak el dolgokat rendesen aztán az is baj, ha kérdezek, az is ha nem. Plusz kihagynak mindenből, nem vonnak be semmibe és van hogy egész nap nem szólnak hozzám egy szót sem. Már alig várom hogy megszabaduljak a mostani helyről, mert ezt a pszichoterrort nehezen viselem. :S

2015. aug. 5. 09:30
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Kifogtál egy bunkó társaságot. Ennyi.
2015. aug. 5. 09:39
 2/22 anonim ***** válasza:
56%
Igen, ez megy... teljesen lealázó állapot. A közmunkásokon végre mindenki kiélheti alantas ösztöneit, és nincs semmiféle érdekvédelem. Próbálj meg másik helyre kerülni, mert azért vannak különbségek.
2015. aug. 5. 09:40
 3/22 E1D1E ***** válasza:
0%

Velem minden szuper!

2013-óta vagyok ilyen közmunkás. először lent voltam az ügyintézőknék, de ők beküldtek hátra, egy kis helységbe, hogy mások ne lássák, ha semmitsem csinálok.

Aztán valahogy sikerült bejutnom a pécsi városházára a humán osztályra, és aktákat rendeztem/pakoltam, minden szuper volt, megkönyítettem 3 lány munkáját azzal, hogy nekik nem kellett mindíg felálniuk és keresgetniük a szekrényben az aktákat hanem csak nekem kellett szólniuk ha kellet valami.

Most átvett engem a városháza és lehelyeztek az informatikai osztályra, ennél jobb helyen még nem voltam.

Érezhető, hogy szerintük nem vagyok velük egy szniten. (meg hát ők diplomás köztisztviselők) és nem bíznak rám fontos munkákat, de ha kellek ott vagyok és ez tetszik nekik. Én meg ha nincs feladat, egész nap gépezhetek.

Valahogy, jól alakultak a dolgaim!

2015. aug. 5. 09:50
 4/22 anonim ***** válasza:
43%
Én is ismerek ilyet, de pont fordítva mennek a dolgok. Egy kis községben közmunkásként alkalmazzák a srácot és a könyvtárban foglalatoskodik (jelentsen ez bármit is). Egy másik lány ismerősöm pedig az óvodában volt, mint dadus. Ilyenkor ők is csak 47 ezret kapnak? Egy könyvtárban semmit tenni 47 ezerért mégis csak jobb, mint kint fű kaszálni, szóval lehet, hogy csúnyán bánnak veled, de örülj annak, hogy nem kint kell kaszálnod a melegben/fagyban. Azt még értem, hogy egy közmunkásnak nem kell semmilyen végzettség, de ha már egy érettségid van, akkor elmehetnél portásnak a duplájáért vagy ügyfélszolgálatosnak stb. Nem jobban megérné? :D Próbálj meg nem elnyomásban élni, nem azt mondom, hogy szólj vissza, mert akkor elszabadulna a pokol, de kicsit határozottabban állj a dolgokhoz. :D
2015. aug. 5. 10:09
 5/22 A kérdező kommentje:
Diplomás vagyok, könyvtáros végzettséggel.Ez már a 3. közmunkás munkahelyem, de eddig csak 1 helyen voltak pozitív tapasztalataim. Szeretnék végre egy normális helyet találni és megbecsült dolgozó lenni. Persze ez jobb, mint kint sepregetni a hőségben. De Magyarországnak nem így kellene munkát adni az embereknek, így persze lehet a statisztikákat mutogatni, mekkora a foglalkoztatottság. :P
2015. aug. 5. 11:40
 6/22 anonim ***** válasza:
45%
Rosszul választottál pályát. Belegondoltál, hogy mennyi könyvtárszakos végez évente, és mennyi lehet az igény rájuk? Sosem késő tovább képezni magadat valami piacképesebb dolog felé.
2015. aug. 5. 14:24
 7/22 anonim ***** válasza:

Szintén diplomával voltam közmunkán, 2 helyen, felemás tapasztalataim vannak. Az egyik helyen sokan nem is tudták, hogy közmunkában vagyok ott, akik tudták, azok sem éreztették, nem volt megkülönböztetés, normális munkát végeztem, a kolléganővel megosztva, aki mellé betettek, ott kifejezetten szerettem lenni, közel 1 évet voltam ott, pár emberrel a mai napig tartjuk a kapcsolatot.

Ezután kerültem egy másik helyre, ott 2 ember mellé kerültem egy irodába, az egyik nagyon bunkó volt, munkát nem igen tudtak mit adni, kérésre sem, elég unalmasan teltek a napok, ha gépezni próbáltam azonnal szóvá lett téve, többször megpróbált szívatni, résen kellett lenni, ezekből kifolyólag többször össze is vesztünk. Volt egy kolléganő, aki miután nem tudta, hol tette le a telefonját, egyből az én asztalomon kezdett pakolászni, holott előtte a közelemben sem járt, elindult valamerre, utána még egy kör az asztalomnál, elég megalázó volt, ahogy az asztalomon kotorászott, mert én voltam a közmunkás státuszú, aztán kiderült 2 emelettel feljebb hagyta.

Ismerős, aki szintén diplomával volt irodán, két érettségizett közalkalmazott mellé került, köszönni nem köszöntek neki, géphez nem engedték, semmi normális munkát nem adtak neki, szinte egész munkaidő alatt az irattárba száműzték, vagy épületek között kellett cipekednie.

2015. aug. 6. 11:00
 8/22 anonim ***** válasza:
72%

Én látom arról az oldalásól is a dolgokat, aki túl volt terhelve,még legalább egy hozzáértő ember kellett volna mellém, és adtak egy közmunkás kolleginát. Összesen fordult meg mellettem, de nem volt túl jótapasztalatom velük, és erről nem is mindig ők tehettek.

Ha a munkám 10 %-a a fénymásolás, borítékírás, akkor sokat mondok, abban tudtak segíteni, de amikor felelősségteljes munkát vágzel,a ihez kell érteni, akkor nem vagy velük kisegítve.

én viszont hagytam őket gépezni, meg olvasni, direkt nem csicskáztattam. Az első dicsekedett is az ismerőseinek, hogy még kávét sem kell főznie.

Elhiszem, hogy pl. a közmunkás azt látja, hogy a "diplomás köztisztviselő" - mintha ez szégyen lenne, és nem több éves erőfeszítéssel tanult volna azember... szabadmásnak is - csak a gépet veri, és egy éevelet / határozatot / végzést gépel le....

amit szerinte ő is tudna ....

de igazából fogalma sem lenne, mit csináljon egy gyámügyben, birtokvédelmi ügben, vagy más hasonlóban ...

Valahol frusztrálja a köztisztviselőket, hogy amikpr ők beledöglenek a stresszbe, akkor az orruk előtt mutatja be valaki, hogy abszolút felelősség nélkül is meg lehet élni, és tegyük hozzá, nem sokkal kevesebből!

Akkor, amikor néhány kollégám fizetését törvényileg kellett a minimumra felhúzni .... szégyen.

Ezek után, aki naphosszat gépezhet, és felelősség nélkül fénymásol ugyanannyiért, az már ne nyafogjon a csicskáztatásért !!!!

2015. aug. 6. 15:35
 9/22 anonim ***** válasza:
68%

el vagy te varázsolva, 8-as. A dipl. közmunkás nem azért van ott, mert nem akar felelősséget vállalni, dolgozni, 50ezret akarna kapni és fele annyi szabadságot, mint ami életkora szerint járna.. hanem mert semmi más lehetősége nem volt, hogy ne haljon éhen és ne legyen földönfutóvá. Addig jó neked, míg nem látod a másik oldalt ténylegesen, hihetsz ilyen felszínes dolgokat, miket írtál. A fentieket tudják is a rendes állásban lévők, kapaszkodnak az asztalukba és ellenségesek a közmunkással.

http://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__munkahely-kollegak__6..

2015. aug. 6. 17:23
 10/22 anonim ***** válasza:
90%
8-as: szerinted olyan jó fele annyit keresni, mint kereshettünk volna, ha normálisan vagyunk felvéve és az évi 20 nap szabit osztani/szorozni? Mert se korra, se gyerekre nem jár, ráadásul szétszabdalva, mert 4-5 hónapos szerződéseket kaptunk, időarányos szabival, amit átvinni nem lehetett, kifizetni nem fizették, de akkor is ki kellett venni szerződés lejárta előtt, ha semmi szükség nem volt rá, majd amikor legközelebb meg esetleg szükség lett volna rá, akkor nem volt. Arról már nem beszélve, hogy az ember nem tud előre tervezni, mert teljes a bizonytalanság, ha lejár a szerződés, lesz-e folytatás, ha igen, akkor meddig. A feladatok meg megtanulhatók, ha valaki hajlandó bármit is bemutatni a fénymásológép működésén kívül, attól, mert belekényszerültünk ebbe a helyzetbe, nem vagyunk analfabéták, érdekes az első helyen megtaláltuk a kolléganővel az egyensúlyt, a második no komment. Ha szerinted mindez olyan kényelmes, stresszmentes és idilli, rajta, te is lehetsz közmunkás!
2015. aug. 6. 18:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!