Más irodai közmunkásokkal is megkülönböztetve bánnak?
„Elhiszem, hogy pl. a közmunkás azt látja, hogy a "diplomás köztisztviselő" - mintha ez szégyen lenne, és nem több éves erőfeszítéssel tanult volna azember... szabadmásnak is - csak a gépet veri, és egy éevelet / határozatot / végzést gépel le....
amit szerinte ő is tudna .... „
Szerinted a diplomás emberek, akik közmunkára kényszerülnek, nem tanultak éveket?
„de igazából fogalma sem lenne, mit csináljon egy gyámügyben, birtokvédelmi ügben, vagy más hasonlóban ... „
Miért annak van, akit a gyámügytől tesznek át a földhivatalba, a földhivatalból a munkaügyibe? Nem egy ilyet ismerek, majd beletanul, ahogy a közmunkás is beletanulna, ha nem féltenék az állásukat és értelmes munkát adnának nekik.
„Ezek után, aki naphosszat gépezhet, és felelősség nélkül fénymásol ugyanannyiért, az már ne nyafogjon a csicskáztatásért !!!!”
Te simán megérdemelnéd, hogy közmunkás legyél és csizkáztassanak. Egyből nem lenne ekkora a képernyőd.
Ezeket olvasva én szívesebb söpröm fel a szemetet az utcán egyedül kint a hőségben előbb haza lehet jönni nálunk van víz sapka szúnyogriasztó ha kell. stb...
Fiatalok részéről néha van egy-két beszólás mostanába már nem, de semmi komolyabb incdidens se volt, azok úgyse értik a dolgot nem számít a véleményük egyik fülemen be a másikon ki mintha nem is szóltak volna...
Örögek jobban megbecsülnek tetszik nekik amit csinálok...
Főnökségnek tetszik amit csinálok többi nem érdekel ki mit gondol.
Engem 5napja vettek fel az ökihez, tök rendesek voltak az irodán, felajánlották a gépkezelői állást, mert van Erdészeti+mezőgazd.i kez.i jogosítványom, így nagyobb bért kapok majd, kb.64500Ft.ot.
A szerződésem is 2016.febr.végéig tart, +le van írva hogy gépkezelői feladat ellátása, karbantartás,-gépek működésének felügyelete, szakmunkát igénylő munkakör.
Elvállaltam tehát, mert örültem a több pénznek, na meg annak hogy mégsem kell egésznap cserjét +vastag kemény ámor akácokat kaszálni, 40cm.es kézi kaszával, a hőségben a vízügynél, mint 8nappal azelőtt.
Gondoltam azért a gépi melo mégiscsak könnyebb, nem szakad meg az ember, és a dereka se megy tönkre, 1hét alatt.
Adtak is sövényvágó gépet, 2napra, aztán fűkaszát, gazt-fűvet vágni, a temető szélén.
Ma meg nagy meglepetésemre kiküldtem a város egyik forgalmas utcájára gallyakat levágott ágakat összeszedni, felrakni a traki pótkocsijára.
Ez nem egy nehéz munka, villával 2ember könnyedén elvégzi,feldobja azt.
Ez így is volt, megcsináltuk de.10órára, mire a traktoros bedobta, hogy most telefonáltak a Pásztor J.utcán és a lakótelepen is végig kell járnunk, felszedni az út széléről a padkázásból maradt föld+inkább por kupacokat, amiket előző napokban kapart össz e egy roma brigád,
Megcsináljuk és mehetünk is haza délben.
Na persze, csakhogy ez a sok kupac, a fel-lapátolástól úgy porolt, hogy majd megfulladtunk, /eső több mint 30napja nem volt/, nem lehetett kapkodni, meg kellett állni, a port lemosni, inni, egyáltalán levegőhöz jusson az ember.
A 36fokos kánikuláról, meg ami az aszfalton van hőség az is elviselhetetlen olykor, nem írnék.
Mert ugye elvállaltam és kész.
fél egykor végeztünk a pakolással, +hallottam amint a főnők telefonált a soförnek mennie kell máshová is, a zöldet feltenni.
Mi pedig koszosan retkesen porosan, fáradtan indultunk hazafelé, mondtuk elég volt mára, az utcán egy közmunkás sincs, nem volt.
08.05-kezdőnek, megy a pszihoterror, na igen az megy az iskolákban is, pl. Engem felvettek kb.1éve karbantartónak, mert volt rá keret, közmunkásnak persze, hogy az állandós karb.tó kolléga el tudjon menni 3-hét szabira,
Ki kellett festenem a fél iskolát, tantermeket, aztán mikor megkezdődőtt a suli, szept.ben reggelente söprögetést kellett végezni, ez. ,úgy 1óra+munka volt.
Nem nagy ügy,
Az első napokban nem ment úgy a festés, /nem is az a szakmám/, ezért a takarítónők. /közmunkás az is/, elkezdtek kostolgatni, mert lassan halad, meg sok a lecsepegtett falfesték, nekik kell felmosni, takarítani stb.
Azután belejöttek, és odafigyeltem a dolgokra, szépen egyenletesen festettem, kevés helyt csepegett le, ahol mégis ott vizessel letöröltem, később megjavítottam zárakat,+eldugult pisszuárokat tisztitottam ki, villanyszerelés, székjavítás következett.
Na akkor már azért cseszegettek, hogy miért vagyok itt, miért jötteem ide, mikor jó szakmám van, sokmindenhez értek, meg mi az hogy délben elmegyek ebédelni, a közelben lévő étterembe.
Az sem tetszett nekik.
Ebédidő az jár, mondtam hát, persze ők kimehettek óránként cigarettázni, az utcára, mert az fontosabb, még az ebédnél is.
Tényleg létezik pszihoterror, amikor egy xar helyet fog ki az ember, pl. Idősebb tanulatlan tuskó csoportot, vagy alkesz sztahanovista brigádot, na az sem jó....
8-as vagyok.
Főváros környékén élek, ahol lehet munkát találni.
Teljesen megértem azokat, akik más helyen nem találnak munkát. Tudom, hogy nem ők választják, hogy ennyiből kelljen megélniük.
8/16 válaszoló!
"Valahol frusztrálja a köztisztviselőket, hogy amikpr ők beledöglenek a stresszbe, akkor az orruk előtt mutatja be valaki, hogy abszolút felelősség nélkül is meg lehet élni, és tegyük hozzá, nem sokkal kevesebből!
MUHAHAHAHA! "47 ezerből meg lehet élni"
https://www.youtube.com/watch?v=Y3o1Uqbjyac
Ugye ezt Te sem gondoltad komolyan?
Na pont ez a dölyfös lenézés és önsajnáltatás miatt nem szeretnek bennetek sokan. Meg amiatt is (tisztelet a kivételnek), hogy az ügyfeleket alattvalónak tekintitek.
Mennyi is a Te fizetésed konkrétan?
Szabadág? Táppénz? Ruhapénz? Ebédutalvány? Nyelvvizsgapótlék? Ruhapénz? Stb. És a köz(rabszolga)munkás? Mennyi is a különbség?
Szerinted Ők akartak oda menni? Ők is tanultak eleget.
Egyébiránt a határozatok szerkesztése egy kaptafára megy, 70 % -t csak át kell kopizni a sablon szövegből. Kb. 30%- ban marad a névbeírás és a konkretizálás.
De egy köz(rabszolga) munkásnak miért kéne értenie ilyen határozatok szerkesztéséhez. Arra a néhány hétre minek kellene megtanulni olyan dolgokat amit utána 99% -ban nem is használ? Nem beszélve arról, hogy pl. adatvédelmi okok miatt nem is tehetné! (Vagy közigazgatási alapvizsga nélkül)
nagyon el vagy tévedve, ha azt hiszed, hogy a köztisztviselők lenézik az ügyfeleket.
Persze lehet, hogy egy kis faluban kifogtál egy rossz példát, vagy már elevefrusztrált vagy.
Kevés az olyan ügyfél, aki ne úgy köszönne, hogy maga az én adómból él.
Aztán nagyon könnyen lehet, hogy pont ő él az én adómból, mert ő van segélyen, és én adózokmunden fillér után.
Volt ügyfél, akit felvilágosítottam, hogy a bértábla alapján 30 év munkaviszonnyal max. mennyit keres a kolléga, akire ő alaptalanul panaszkodott, és elámul, hogy az ő cukrászdájában többet kap a kifutófiú !!!!!!
Abban teljesen igazatok van, hogy én dolgozni szeretek, és nem szeretnék segélyen élni, és pláne nem ennyiért.
Ruhapénz több éve nincs, a bért törvény szabályozza, 2008 óta nem emelték a bér alapot. Prémium nincs, jutalom nincs, caffetéria van, kb. 150 E Ft/év.
De nyilván ez intézményenként változik, és lehetnek gazdagabb intézmények is.
Csak mindig furcsa, hogyha valaki megél, mert szerények az igényei, akkor az már biztos csal-és lop,
pedig hát csak éppen cigarettára meg napi 5 liter borra nem költök. De ez nem tűnik fel az irigykedőnek... :(
Nekem a bajom az ügyintézőkkel sokaknál a hozzáértés hiánya, dolgoztam hivatalban, olyan emberek ültek fele részt, akik valakiknek a valakijei voltak, némelyikkel azt sem tudták mit csináltassanak, mert olyan sötét volt agyilag.
De bárhova megy az ember, szaladtam bele mák-os, nav-os, önkormányzatis ügyintézőbe, akik nem igen voltak képben a saját munkájukat illetőleg.
Itt a baj ez az agyonprotekciózott világ, sok helyen olyan ülnek, akik nem oda valók, némelyik kb utcasöprésre lenne jó, de neki van ismerőse övé az irodai állás, a másik meg hiába tanult, nincs ismerőse mehet kulimunkára 51e-ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!