Amikor elintéznivalóid vannak,vegyél ki hozzá szabit,az orvos ad igazolást,stb.
Ilyen egyszerű.
2015. aug. 14. 11:46
2/12 anonim válasza:
munka után, lehetőleg mielőtt hazamennél, akkor minden nyitva van.
2015. aug. 14. 12:01
3/12 A kérdező kommentje:
2# Ez sajnos nem megoldott. Másoktól függök az utazást illetően.
2015. aug. 14. 12:04
4/12 anonim válasza:
Valóban felháborító néha, és nagyon nehéz. Ha pedig ebédszünetben vagy 5 és 6 óra között akarsz intézkedni (és az adott hely még nyitva van), akkor pedig iszonyú a tolongás.
2015. aug. 14. 12:10
5/12 anonim válasza:
Megkérsz valakit, ilyenkor a fiatalok nyári szünetükben agyon unják magukat, megbízol ismerősöd pl csekk feladásban, gyógyszer kiírásban vagy amit venni kell.
2015. aug. 14. 12:22
6/12 anonim válasza:
Nálunk szerencsére nem kérnek orvosi igazolást betegség esetén, ha csak 1-2 napról van szó. Ha valamit el kell intéznem, betelefonálok a munkahelyre, hogy beteg vagyok és nem megyek dolgozni aznap, és akkor azt a napot levonják a fizetésemből. Szabim amúgy is csak papíron lenne, tehát tök mindegy.
2015. aug. 14. 12:40
7/12 anonim válasza:
1.5-2 óra az utazás így 5:30-kor kelek és vagy 5:43-kor indulok, vagy ha apámék nem mennek a HÉV felé akkor korábban és 5:30 körül indulok is...
Általában este 6-7 között érek haza. Fogorvosnál pl sokszor volt, hogy pont én nem kerültem sorra...más orvoshoz nem járok, nem vagyok beteg :) gyerekorvoshoz vagyok még bejelentve...
Útközben van tesco pl, vagy hétvégén tudok menni vásárolni.
Hivatalos ügyeket pl szabin tudom intézni, vagy elkéredzkedem, de azt másnapokon le kell dolgoznom.
Irodai munkát végzek, rendesek a főnökök, szóval nekem ilyen téren nincs gond.
22F
2015. aug. 14. 12:56
8/12 A kérdező kommentje:
Mondtátok, hogy beteget jelentetek.
Nem szimpatikusabb az a főnöknek, ha megmondani, hogy dolgom van ezért hiányzom / elmegyek / később jövök?
Illetve meg szokták-e kérdezni, hogy mi a dolga az embernek?
2015. aug. 14. 13:15
9/12 anonim válasza:
Nekem az előző munkahelyemen muszáj volt betegséget hazudnom, mivel általában az ügyintézés azt jelentette, hogy állásinterjúra mentem, mivel egy gusztustalan munkahely volt és váltani akartam. Konkrétan esküvőre nem akartak elengedni, mert ugye szombatra esett, és hétvégén senki nem kaphat szabadságot, mert sok a vendég... Az indok az volt, hogy nem rokon esküvője, "csak" baráté. Megoldottam úgy, hogy "beteg" voltam aznap, persze elég egyértelmű volt, amit csináltam, úgyhogy következő héten ki is raktak, onnantól nem kellett hazudoznom állásinterjúk miatt sem :/ Ez van sajnos, a magyar munkahelyek 90%-a ilyen, szerencsés, akié nem...
2015. aug. 14. 13:26
10/12 anonim válasza:
Nálunk rugalmas munkaidő van. Bármikor kimehetek, csak le kell dolgoznom a távollétem idejét.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!