Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Akartak már szabadságról...

Akartak már szabadságról visszahívni dolgozni?

Figyelt kérdés
Velem még nem esett meg, de komolyan érdekelne, hogy ilyenkor mi a helyzet, ha nemet mondok. Kirúghatnak esetleg azonnal miatta?
2017. márc. 12. 11:41
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként rendszerint munkaidőben aludtam eddig mindig szabadság alatt.
2017. márc. 12. 12:28
 12/55 anonim ***** válasza:
61%
Ha Ausztráliában vagy, akkor is alszol munkaidő alatt, ha éjjel alszol, hogy hívnak fel így?
2017. márc. 12. 12:29
 13/55 Fatal_3rror_ ***** válasza:
100%

"úgy kellene működnie, hogy a munkáltató 100%-os toleranciával elfogadja az esetleges nemleges választ"

Ez szép és jó, csak rengeteg esetben egyszerűen nem működik.

Nálunk például van 1 határidős projekt, amit ha jól megcsinálunk, akkor a megrendelő állandó partnerei lehetünk, és onnantól minden munkát egyenesben nekünk fog leosztani. Ezzel hosszú távon több 100 milliós bevétel és több évnyi munkalehetőség van biztosítva. Ilyen esetben azért necces azzal indítani, hogy bocs, de halasszuk el, mert én épp nyaralok és leszarom a céget.

Na meg igazából arra kell törekedni, hogy nélkülözhetetlenek legyünk, akkor nem fognak kirúgni. Ha 1 vagy a 100 gyártósoron álló munkás közt, akkor bárkit találnak a helyedre 1 nap alatt. De ha mondjuk viszel egyszerre 2-3 projektet, akkor ott nem 2 perc felvenni valakit a helyedre.

És ahogy írták, függ a pozíciód, kapcsolatod cégen belül is. Nálunk is van olyan aki megteheti hogy nemet mond és elmegy, mert a tudása pótolhatatlan. Meg van olyan, aki még relatív új a cégnél, mégis azt látod hogy minden második héten elmegy 1 hetet szabadságra, a munka meg oldódjon meg magától. Ezzel az a baj, hogy elkezdi a rossz pontokat gyűjteni a vezetőségnél és elkezdi elásni magát egy gödörbe amiből nem biztos hogy ki fog tudni mászni.

2017. márc. 12. 12:37
 14/55 A kérdező kommentje:
12: Nem értem a kérdést. Miért ne hívhatnának? Pláne, ha nem is tudják, hogy Ausztráliába mentem, ugyebár senki nem köteles közölni, hogy mit csinál a szabadság alatt.
2017. márc. 12. 12:42
 15/55 anonim ***** válasza:
73%

Kérdező te baromira el vagy tévedve. Szabadság alatt semmi nem kötelez arra, hogy rendelkezésre áll és/vagy a céges telefon be legyen kapcsolva.

Mivel ilyen progblémákon vergődzs, aligha reális, hogy te majd épp Ausztráliában nyaralsz, jó az a Balantonnal is, maximum. Ilyen esetben a cégnek kötelező megtérítenie a kárdoat/felmerült kötlségeidet. ha emiatt meg kirúgnak, ami amúgy kb. ilyen szalagmunkás szinten tudok csak elképzelni, akkor meg munkaügyi bíróság. Mondjuk hülye is vagy, ha bármilyen céges hívásra válaszolsz nyaralás alatt.

2017. márc. 12. 13:06
 16/55 anonim ***** válasza:
100%

"Mondjuk hülye is vagy, ha bármilyen céges hívásra válaszolsz nyaralás alatt."

Én szoktam. Mondjuk én vagyok az ügyvezető. Munkatörvénykönyve szerint meg igen, visszarendelhető egy munkavállaló. Persze nem köteles a telefont felvenni, így kijátszható a dolog. Igazából még nem találkoztam olyan főnökkel aki visszarendelt volna valakit a nyaralásából

2017. márc. 12. 13:20
 17/55 anonim ***** válasza:
100%

Felhívhatnak, behívhatnak, ha éppen úgy alakul, az hogy visszautasítod vagy sem és annak milyen következményei vannak erősen főnök/munkahely függő. Szóval ezt így látatlanban megmondani lehetetlenség.

Normális munkahelyen, ha ilyen adódik általában meghálálják. Arra a napra több pénzt fizet, vagy esetleg kifizetik a nyaralásnál bukott foglalási díjat.

Ha külföldön nyaralsz, kicsi az esélye, hogy haza rendelnek, ahhoz már nagyon komoly beosztásban kellene lenned, vagy nagyon, de nagyon nélkülözhetetlennek.

2017. márc. 12. 13:27
 18/55 anonim ***** válasza:
65%

Jó, ügyvezető.... az azért nagyon más, mint egy alkalmazott, de ügyvezetőként ezt nyilván tudod...

A te munkád nem igazán pótolható, főleg ha például sürgős kérdés merül fel és neked kell döntést hozni, ami nem ér rá egy hétig.

Én pl. szimpla alkalmazott vagyok (irodavezetés/pénzi asszisztencia) és pont max olyannal hívnak, hogy hol találnak meg ezt meg azt a fájlt/mappát/dossziét, hogy kell megrendelni innen-onnan. Hát oldjátok meg gyerekek. A szabadásog monjuk az én cégemnél mindig szent és csak sürgős esetben írunk/hívjuk egymást. Ami addig ráért, az rá fog utána még egy hétig érni.

2017. márc. 12. 13:29
 19/55 anonim ***** válasza:
Nálunk úgy oldották meg, hogy ELŐRE le kellett adni az időpontokat, hogy ki mikor utazik nyáron külföldre. Aki kint volt, azt nem zaklatták. Viszont a többi időpontban kötelező volt a telefont felvenni, erre figyelmeztetett is a főnökség.
2017. márc. 12. 14:29
 20/55 A kérdező kommentje:
19: És mi van akkor, ha az eredetileg szimplának tervezett szabadság menetközben válik külföldi úttá, neadjisten pár nappal előtte? Vagy ha nem külföldre utazik, hanem csak az ország másik végébe?
2017. márc. 12. 15:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!