Szerintetek van olyan munkahely akik valójában csalók?
Figyelt kérdés
Irodát bérelnek, stb, munkatársakkal de valójában egy "pénzmosoda" vagyis csalók, nem is foglalkoznak igazán semmivel úgymond. Van ilyen?2017. febr. 1. 12:00
1/17 anonim válasza:
Ááááá! Ilyen? Magyarországon? Kizárt.
2/17 anonim válasza:
Pl. a Quaestorra és hasonló piramisjátékokra gondolsz?
Könnyű találni csalókat, a google-ba begépeled például hogy piramisjáték, s máris dobja a friss találatokat:
Ahogy le nem bukott csaló is van elég.
3/17 A kérdező kommentje:
Jó de azt pl. hogy hívják hogy van a cégnek egy profilja, pl. hulladékkezelés (mondtam valamit), azzal valamit maszatolnak de valójában egy pénzmosoda a cég? És persze egyben átjáróház is?
2017. febr. 1. 12:13
4/17 A kérdező kommentje:
Azok is csalók végülis nem?
2017. febr. 1. 12:13
5/17 anonim válasza:
Kérdező, te most nem a fiktív cégekre gondolsz, akik valójában semmilyen tevékenységgel nem foglalkoznak?
6/17 anonim válasza:
Nyilván vannak pénzmosásra használt cégek, de ez nem feltétlen jelenti azt, hogy van irodájuk meg alkalmazottaik. Sokszor úgynevezett fantomcégen keresztül mossák a pénzt. Ez azt jelenti, hogy a cég székhelye, ügyvezetése nem létezik, hamis adatokkal jelentették be. Persze ha ez kiderül, a cégbíróság automatikusan törli az ilyet.
7/17 anonim válasza:
Nem csalók, csak tudják a kiskapukat.
8/17 anonim válasza:
...vagy legalább is van egy fedő-tevékenység, ami eltakarja a cégvezetés és a tulajdonosok igazi célját. Én dolgoztam egy ....gyártó cégnél, ahol számomra 1-2 éven belül világossá vált, hogy az adott technológia egy fércmű és az előállított termékből soha nem lehet nyereségessé tenni a céget. A cégtulajdonosok egy rendkívül bonyolult tulajdonlási rendszerben több céget is működtettek, ahol esetenként egy cégnek volt egy másik cég a tulajdonosa, de volt a körben olyan is, ahol természetes személy(ek) volt(ak) a tulajdonos(ok). Egy idő után rájöttem, hogy nekik az az állami tulajdonban álló épület kell, amit bérelnek és ahol a gazdaságtalan termelés folyik, ugyanis az épület, mint ingatlan többet ér, mint amennyit sok-sok éven át bérleti díjként kifizetnek érte.Én már vagy 10 éve eljöttem, de az ügylet hivatalosan még mindig nem ért nyugvópontra, úgy látszik, erre a privatizációra senki nem meri rámondani az áment.
9/17 anonim válasza:
Ilyen "cegeknel" tobb is tortenik mint penzmosas.
10/17 A kérdező kommentje:
Én kb ilyenre gondoltam mint amit a 8-as leírt, hogy valami tevékenység azért van, van egy "profilja" a cégnek, de valaki eltölt egy napot a cégnél, kb 1000 problémát lát és tudna mondani, és rájön hogy "komolytalan" az egész, leginkább be kellene zárni.
Igen pl. egy gyártó vagy kivitelező cég.
2017. febr. 1. 13:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!