Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan keressek új munkahelyet...

Hogyan keressek új munkahelyet, ha a cégem ragaszkodik az 1hónap felmondási időhöz?

Figyelt kérdés

2017. jan. 9. 13:39
1 2 3
 11/23 Dudok Andrásné ***** válasza:
Örülj,hogy van munkád!! Ne hogy a 2 szék között a földön találd magad!! Jobb a biztos kevesebb hosszutávon, mint a bizonytalan több, ami lehet egy hétig tart!!
2017. jan. 12. 09:44
 12/23 Carragher_x ***** válasza:

"Örülj,hogy van munkád!! Ne hogy a 2 szék között a földön találd magad!! Jobb a biztos kevesebb hosszutávon, mint a bizonytalan több, ami lehet egy hétig tart!!"

Ez az a hozzáállás, amivel csak és kizárólag hátrafelé lehet lépdelni az életben.

Nem, nem kell "örülni", vmiféle kiváltságként felfogni, hogy éhbérért dolgozhatsz. Igenis törekedj a jobbra! A kérdező helyében egyébként, ha tényleg úgy látja, hogy ennyivel jobban kereshetne gyakorlatilag bárhol, nagyon összehúznám a nadrágszíjat s vért izzadva megpróbálnék annyit félretenni, hogy ha felmondok és nem találok azonnal munkát, akkor az álláskeresési alatt az állami juttatást ki tudjam annyira pótolni, hogy ne legyen baj. 3-4 hónap alatt ha egyébként így párhuzamosan is többször talált már munkát, akkor nem lesz ezzel gond.

2017. jan. 12. 10:31
 13/23 A kérdező kommentje:
Így van... kifizettem a számláimat, az albérletemet... mostmár csak azt kéne tudni, mit fogok enni... van 2000ft-m erre a hóapra... megszívatott a telenor egy telefonos szerződésmódosítással + az a rohadt fűtés szezon...
2017. jan. 12. 20:59
 14/23 A kérdező kommentje:
Igen ez lesz... kihúzom még a telet, aztán utána nyugodt lélekkel leszámolok innen.
2017. jan. 13. 16:49
 15/23 anonim ***** válasza:
Én is így tettem. Nagyon menni akartam, és elkezdtem az éhínség idejére tartalékolni. Aztán felmondtam, és 5 hónap múlva találtam csak munkát. De addig nem volt probléma a megélhetésem...
2017. jan. 14. 05:57
 16/23 anonim ***** válasza:

Ez sajnos a törvény szerint így mműködik.

Értem a kérdést, tehát azt kérdezed, hogy hogy keress másik munkahelyet állandó munka mellett.

Munkaidő után nézegess hirdetéseket, ha valahova behívnak interjúra, arra a napra kérj szabadságot.

A munkatörvénykönyve szerint a felmondási idő 30 nap, a munkáltató egy részétől vagy egészétől eltekinthet.

A lényege az, hogy neki is legyen 30 napja új embert találni a helyedre.

De általában ha valaki felmond, már nem szokták ott tartani, nehogy "boszúból" kárt okozzon a cégnek stb.

Ahogy az előttem szóló is mondta, egy esetleges állásinterjún közöld, hogy valószínű neked le kell töltened a 30 napos felmondási időd (ha hamarabb elengednek, azt meg úgyis jelzed).

Azonnali felmondásra peig csak súlyos esetben van lehetőséged, ilyen pl. több havi munkabér meg nem fizetése a cég részéről, vagy olyan cselekményre akar kényszeríteni, ami valamilyen jogot sért, vagy valaminek/valakinek kárt okoz.

2017. jan. 14. 18:18
 17/23 A kérdező kommentje:
Ez mind szép és jó, csakhogy hiába adom oda a felmondó levelemet, a füle botját nem mozdítja a főnök... ha nem megyek be hetekig, akkor szépen írja a szabiimat... ha elfogynak... akkor megoldja fizetés nélkülivel, de tudja, hogy előbb utóbb be fogok menni... most eldöntöttem tavasszal soha többé nem fogok bemenni, csak még a fűtés szezont ki kell húznom.
2017. jan. 15. 12:10
 18/23 Carragher_x ***** válasza:
A felmondóleveleden legyen rajta egy olyan sor, amivel a munkáltató elismeri, hogy a felmondásból átvett egy példányt. Ezt mindenképp írasd vele alá (értelemszerűen egy aláírt példány mindenképp maradjon nálad). Ha ezt megtagadja, akkor küldd el a felmondásod postán, tértivevénnyel, s őrizd meg a postai papírokat, így igazolt a kézbesítés s az átvétel.
2017. jan. 15. 13:01
 19/23 Mona Lisa123 válasza:

Kedves Kérdező,

Amennyiben megtaláltad az új munkahelyet és döntöttél, még aznap egy ajánlott tértivevényes (mindkettő!!!) levélben küldd el a felmondásod. A címzett a cég PONTOS neve legyen és a HIVATALOS székhelye a cím. A felmondó levélben szerepeljen a FELMONDÁS szó, a felmondás napjának dátumaként a következő munkanap. És a teljes pontos neved címed ahová a papírjaidat kéred - ez írd is bele - telefonszámod, ahol elérnek ha bármi gondjuk van a papírokkal. Címzett a felmondásban: "a munkáltatói jogok gyakorlója" - majd eldöntik, hogy ki az. Érdemes felcsörögni a helyileg illetékes Munkaügyi központot előtte, ott elmondani a gondod, hogy többször próbáltál felmondani, de... stb. A levélbe beleírod, hogy amennyiben nem érkeznek meg postafordultával a papírok vagy 3 napon belül nem tudod őket átvenni személyesen, a helyi munkaügyi központban tesztel bejelentést az ügyről, ahol x-y napok van x-y óráig ügyfélfogadás számodra. Ez meg szokta mozgatni az ingerküszöböt. :-) Az új helyeden pedig NEM kell benyújtani az előző papírjaidat, közlöd, hogy az elküldés folyamatban van, hozod ha meglesz. Ezt hívják rendkívüli felmondásnak (most más a neve, de tökmindegy). A munkáltató erre egyetlen törvényes retorzióval válaszolhat: pert indíthat, ott NEKI kell bizonyítania, hogy ez a te hirtelen felmondásod számára hol, hogy miként mennyi veszteséget okozott. Ha ez bizonyítást nyer, max a kb. 3 havi nettó munkabérdere perelhet! Az ügyvédje többe kerülne - 22 éve vagyok HR-es, egy ilyen per nem volt amiről tudnék :-)))) Max olyan esetben nyerhet, ahol máról holnapra pld a cégjogász mond fel és nem adja át az általa vitt ügyek állását vkinek vagy ilyesmi. A te pozícióban ez vesztett per lenne. De ha perel ha nem, a törvény szerint az utolsó munkában töltött napon minden papírodat és pénzedet ki KELL hogy adja, erre a törvény kötelezi. A baj, hogy ennek elmulasztása esetére a törvény nem ír elő számára szankciót, büntetést stb.

És igen, ha lesz egy jobb helyed, ha kell, akár évek alatt is, de rakj össze 1-2 havi alapvető megélhetésre elég tartalékot, tök más a tartásod a melóhelyen, ha tudod ,hogy nem az életed függ tőlük és ők is másképp kezelnek. Hidd el, én is ennyivel kezdtem és bevált.

2017. jan. 16. 10:15
 20/23 Carragher_x ***** válasza:

Utolsó, sajnos nagyon el vagy tévedve és épp ezért remélem, hogy valójában nem vagy hr-es.

Azonnali hatályú felmondást indokolni kell, mégpedig elég erőteljesen, szóval az bizony nem úgy megy, hogy Jóska kitalálja, hogy akkor holnaptól én nem megyek be. Természetesen élhet a munkavállaló rendes felmondással, de akkor pedig ott lesz a felmondási idő, akár tetszik, akár nem. Ha a munkáltató perrel él, ott bizony a munkavállalónak is alá kéne támasztania a saját, felmondásában közzétett indokait (azonnalinál). Sajnos az a kijelentésed is butaság, hogy "az ügyvéd többe kerül", mivel a perköltséget a vesztes fél állja.

Szóval ne biztassuk már a kérdezőt nyilvánvaló ostobaságra. Adjon át és írasson alá az átvételről egy rendes felmondást vagy küldje el tértivevénnyel postán, dolgozza le a 30 nap felmondási időt és utána kalap, kabát.

2017. jan. 16. 13:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!