Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan keressek új munkahelyet...

Hogyan keressek új munkahelyet, ha a cégem ragaszkodik az 1hónap felmondási időhöz?

Figyelt kérdés

2017. jan. 9. 13:39
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
11%
Hirtelen "beteg"leszel, és elmész táppénzre, mint ahogy a sok magyar munkavállaló szokta, mikor kikötik a felmondási időt.
2017. jan. 9. 13:40
 2/23 anonim ***** válasza:
Ahogy akkor kerestél, amikor még nem mondtál föl.
2017. jan. 9. 13:44
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
mi koze van a kettonek egymashoz?
2017. jan. 9. 13:45
 4/23 anonim ***** válasza:

Ha a munkáltató mondott fel, akkor az MT. kötelezi őt a felmondási idő feléről való felmentésre, tehát máris csak 15 napot kell kihúznod.

Ha te mondtál fel, akkor meg nem értem, hogy minek mondtál fel, ha még csak most állsz neki keresni új munkahelyet. Ha meg nem akarsz dolgozni ezután, akkor meg számíthattál a 30 napra. De ebben az esetben is legfeljebb közös megegyezésre törekszem, ha nem megy, akkor nem mondok fel.

2017. jan. 9. 13:52
 5/23 A kérdező kommentje:
Mert ahányszor találok olyan helyet ami jobb és mehetnék is, oda mindig azonnal kell az ember, nem 1 hónap múlva.
2017. jan. 9. 14:10
 6/23 Carragher_x ***** válasza:
100%

Ha jól értelmezem a kérdést, akkor arra irányul, hogy ha munka mellett találsz egy megfelelő új állást, akkor hogyan lehet azt a nehézséget áthidalni, hogy a munkáltató a felmondás után ki fogja töltetni a felmondási idő egészét, ergo az új munkahelyen nem tudsz a sikeres interjú után azonnal kezdeni.

Röviden: sehogy. Az új munkahelyen már a felvételi eljárás közben ezzel kell nyitni, hogy neked lesz felmondási idő.

2017. jan. 9. 14:11
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig úgy voltam vele, hogyha tényleg kellek a cégnek, akkor megvárják a felmondási időmet.
2017. jan. 9. 14:20
 8/23 anonim ***** válasza:

Van olyan, hogy azonnali hatályú felmondás. A gyakorlatban nem tudom hogy működik, de nálunk volt olyan, hogy nagyon összeveszett a főnökkel és másnap már nem jött dolgozni.

Ha valaki kilép, akkor annak híre megy, de nála ilyen nem volt. Csak azt láttam, hogy sehol nem szerepel a neve és nem tudtam hova tenni.

Szerintem nézz utána ennek is, de lehet különleges feltételei vannak mint a sima felmondásnak.

2017. jan. 9. 14:22
 9/23 anonim ***** válasza:
A szokásos módon. Egyrészt nem 2 nap új munkahelyet találni, másrészt ott tudod mondani, hogy felmondási idő alatt vagy, és ekkor meg akkor tudsz kezdeni. Természetes dolog, nem te vagy az első ilyen.
2017. jan. 9. 15:18
 10/23 A kérdező kommentje:

sajnos nem vagyok annyira értékes munkaerő, hogy 1 hónapot várjanak rám...

van egy targoncás vizsgám, azt ennyi vagyok, még érettségim sincs... a legtöbb helyen 12 órában vagy 3 műszakban megkaphatnék minimum 140-et, a mostani helyemen 90et kapok... de ahányszor találnék munkát, a főnököm a füle botját sem hajlandó mozdítani, hogy leszámolnék... akkor sem, ha napokig be sem megyek...tudja, hogy előbb utóbb rászorulok...

2017. jan. 9. 19:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!