A főnök azt se tudja mi van a munkaszerződésben amit ő mint munkáltató aláírt nem szánalmas ez? És éles szituban szembesül vele mi van benne de azért osztaná az észt tovább?
Munkahelyemen az egyik (már csak volt) dolgozó és a főnök nem csípte egymást. Vita vita hátán szívatások beszólások. A kollega elhatározta még egy beszólás és ott helyben beadja a felmondást, veszi a kabátot és megy.
Tudni kell hogy olyan szerződésünk van melyben a felek mind munkáltatói mind munkavállalói felmondás esetén eltekintenek a felmondási idő LEDOLGOZÁSÁTÓL, vagyis felmondási idő az van, de nem kell bejárni, pénzt azt kapok rá. Ennek ugye gyakorlati következménye hogy a felmondás kvázi azonnali hatályú. Ma beadom a felmondást és többet nem jövök-mert felmondási idő az van de dolgozni alatta nem kell.
Kollega összeszólalkozott a főnökkel térült fordult és 5 perc múlva odacseszte neki a felmondását. Közölte hogy 30 nap múlva itt van a papírokért és az utolsó fizuért addig meg szarja össze magát a cég.
A főnök elkezdett észt osztani (mintha lenne neki) hogy nem úgy van az mert 30 nap… kollega meg odacseszte neki a szerződést hogy ugyan olvassa már el.
Na most a főnök vagy marha jó színész vagy tényleg fingja nem volt erről a kitételről mert úgy tátogott ,mint a partra vetett hal.
Szerintetek reális hogy egy munkahely vezetőjének fingja nincs a szerződésben levő dolgokról? Mert azért ez egy eléggé fontos kitétel, nem mindegy hogy 30 napom van egy dolgozót pótolni vagy azonnal másnapra kellene.
Mindegy szerintem a te sztoriddal nem lehet összevetni az enyémet bár lehetnek átfedések, én csak amit írtam amiatt írtam hogy velem mi minden történt mint munkavállaló.
De a tied is érdekes az biztos.
"Mint ahogy az is, ha nem tudja, hogy hány nap szabadsága van a dolgozónak, azt várja, hogy ő tartsa fejbe. "
Ó hát a szabimat nagyon szívesen fejbe tartom és számolom helyette!! És akkor sose fog elfogyni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!