Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A főnök azt se tudja mi van a...

A főnök azt se tudja mi van a munkaszerződésben amit ő mint munkáltató aláírt nem szánalmas ez? És éles szituban szembesül vele mi van benne de azért osztaná az észt tovább?

Figyelt kérdés

Munkahelyemen az egyik (már csak volt) dolgozó és a főnök nem csípte egymást. Vita vita hátán szívatások beszólások. A kollega elhatározta még egy beszólás és ott helyben beadja a felmondást, veszi a kabátot és megy.

Tudni kell hogy olyan szerződésünk van melyben a felek mind munkáltatói mind munkavállalói felmondás esetén eltekintenek a felmondási idő LEDOLGOZÁSÁTÓL, vagyis felmondási idő az van, de nem kell bejárni, pénzt azt kapok rá. Ennek ugye gyakorlati következménye hogy a felmondás kvázi azonnali hatályú. Ma beadom a felmondást és többet nem jövök-mert felmondási idő az van de dolgozni alatta nem kell.

Kollega összeszólalkozott a főnökkel térült fordult és 5 perc múlva odacseszte neki a felmondását. Közölte hogy 30 nap múlva itt van a papírokért és az utolsó fizuért addig meg szarja össze magát a cég.

A főnök elkezdett észt osztani (mintha lenne neki) hogy nem úgy van az mert 30 nap… kollega meg odacseszte neki a szerződést hogy ugyan olvassa már el.

Na most a főnök vagy marha jó színész vagy tényleg fingja nem volt erről a kitételről mert úgy tátogott ,mint a partra vetett hal.

Szerintetek reális hogy egy munkahely vezetőjének fingja nincs a szerződésben levő dolgokról? Mert azért ez egy eléggé fontos kitétel, nem mindegy hogy 30 napom van egy dolgozót pótolni vagy azonnal másnapra kellene.

2016. nov. 15. 11:53
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Mindegy szerintem a te sztoriddal nem lehet összevetni az enyémet bár lehetnek átfedések, én csak amit írtam amiatt írtam hogy velem mi minden történt mint munkavállaló.

De a tied is érdekes az biztos.

2016. nov. 15. 18:49
 22/24 anonim ***** válasza:
De szánalmas. Mint ahogy az is, ha nem tudja, hogy hány nap szabadsága van a dolgozónak, azt várja, hogy ő tartsa fejbe. Valamint az, hogy nem tudja, melyik dolgozó mikor van ott, és mikor van szabadnapja, holott csak rá kellene néznie a beosztásra. Mindkettőt tapasztaltam egyazon főnöktől.
2016. nov. 16. 09:00
 23/24 anonim ***** válasza:
Ja még olyan sztori is volt a cégnél amiről meséltem hogy felvettek egy új diszpécsert, valamennyi összegért. Erre eltelik 5 hónap, mire megkérdezi kínjában a fickó hogy mikor emelik a fizetést. Erre megkérdezi az ügyvezető: ja neked már letelt a próbaidő? Hi-hi. Legalább akkor felírta volna magának vagy valami mikor vett fel valakit.
2016. nov. 16. 09:59
 24/24 A kérdező kommentje:

"Mint ahogy az is, ha nem tudja, hogy hány nap szabadsága van a dolgozónak, azt várja, hogy ő tartsa fejbe. "

Ó hát a szabimat nagyon szívesen fejbe tartom és számolom helyette!! És akkor sose fog elfogyni....

2016. nov. 16. 10:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!