Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A főnök azt se tudja mi van a...

A főnök azt se tudja mi van a munkaszerződésben amit ő mint munkáltató aláírt nem szánalmas ez? És éles szituban szembesül vele mi van benne de azért osztaná az észt tovább?

Figyelt kérdés

Munkahelyemen az egyik (már csak volt) dolgozó és a főnök nem csípte egymást. Vita vita hátán szívatások beszólások. A kollega elhatározta még egy beszólás és ott helyben beadja a felmondást, veszi a kabátot és megy.

Tudni kell hogy olyan szerződésünk van melyben a felek mind munkáltatói mind munkavállalói felmondás esetén eltekintenek a felmondási idő LEDOLGOZÁSÁTÓL, vagyis felmondási idő az van, de nem kell bejárni, pénzt azt kapok rá. Ennek ugye gyakorlati következménye hogy a felmondás kvázi azonnali hatályú. Ma beadom a felmondást és többet nem jövök-mert felmondási idő az van de dolgozni alatta nem kell.

Kollega összeszólalkozott a főnökkel térült fordult és 5 perc múlva odacseszte neki a felmondását. Közölte hogy 30 nap múlva itt van a papírokért és az utolsó fizuért addig meg szarja össze magát a cég.

A főnök elkezdett észt osztani (mintha lenne neki) hogy nem úgy van az mert 30 nap… kollega meg odacseszte neki a szerződést hogy ugyan olvassa már el.

Na most a főnök vagy marha jó színész vagy tényleg fingja nem volt erről a kitételről mert úgy tátogott ,mint a partra vetett hal.

Szerintetek reális hogy egy munkahely vezetőjének fingja nincs a szerződésben levő dolgokról? Mert azért ez egy eléggé fontos kitétel, nem mindegy hogy 30 napom van egy dolgozót pótolni vagy azonnal másnapra kellene.

2016. nov. 15. 11:53
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Hát igen az én agyam is pörgött már ezen több munkahelyen hogy bammeg EZ A FŐNÖK? EZ?????

Hát bammeg az utcáról behívom a mari nénit hát az különb!

A mostani főnökömet is kb wc-t pucolni se venném fel.

És valaki a tulaj meg még fizet is neki...

de ha idehoznék egy sok diplomás tapasztalt referenciás nyelvet beszélő valakit (mert ugye a "T" főnök úrnak ebből egyik sincs ám!!) azzal meg szóba se állnának.

Talán huszadik irodistának felvennék minimálbérért.

Szóval tényleg hogy lesz egy ilyen rakás szarból főnök? Hány segget kell ehhez fényesre nyalni? Mert mást nem tehetett érte mert kb ennyihez ért.

2016. nov. 15. 14:13
 12/24 A kérdező kommentje:

" értenek leginkább hogy lehet a céget belevezetni a földbe"

Ja olyan sztorit is hallottam már hoyg mb ügyvezető alatt a cég mélyrepülésbe kezdett a tulaj végül eladta egy marék apróért, majd új vezetés alatt a cég szárnyalni kezdett.

és később kiderült a régi főnök aki mélyrepülésbe vitte a céget és az új tulaj rokonok....

2016. nov. 15. 14:25
 13/24 anonim ***** válasza:

"több munkahelyen hogy bammeg EZ A FŐNÖK? EZ???? "

dettó, ugyanaz.

Főleg állásinterjúk után, vagy mikor dolgozom a cégnél, most ezen lehet nevetni kellene de nekem elakad a nevetés.

Főleg az a cég amiről meséltem, el is "távolították" a két vezetőt, az ügyvezetőt meg a műszakit, mai napig eszembe jut az a cég csak pislogok!!!

Komolyan mondom olyan dolgok történtek ott ha nem direkt csinálták akkor nem tudom ??!!

2016. nov. 15. 16:08
 14/24 anonim ***** válasza:

Én lehet hülye vagyok ehhez, de nekem már tényleg az kezd leesni, hogy értelmes emberek jelentkeznek munkára, vannak ötleteik, már attól megy a cég előre, és a vezető olyan ember aki ez ellen van.

Értem ez alatt hogy én megbeszélem valakivel hogy akkot ezt meg azt kellene csinálni, és az ügyvezető meg a többi "vezető" olyan személy aki ezt hátráltatja!!

Teccik érteni???

2016. nov. 15. 16:11
 15/24 A kérdező kommentje:

" értelmes emberek jelentkeznek munkára, vannak ötleteik, "

Az értelmes emberek egy cégnél nincsenek abban a szituban hogy ötleteik legyenek. Ők csicskák parancsteljesítő gépek.

Az ötleteiket meg se hallgatják! Elvégre ott a mindenható szuperokos főnök majd neki lesz ötlete! Neki a falnak.

2016. nov. 15. 16:59
 16/24 anonim ***** válasza:
De én komolyan mondom amit írtam, ez ember megérti komolyan mondom összeszarja magát.
2016. nov. 15. 17:11
 17/24 anonim ***** válasza:

"Szóval tényleg hogy lesz egy ilyen rakás szarból főnök? Hány segget kell ehhez fényesre nyalni?"

Tudod, van amit mi ilyenkor nem tudunk és nem látunk át. Van olyan is, hogy aki az ilyen főnököt kinevezte, direkt egy ilyen alakot keresett, aki nem túl nagy lángész és úgy táncol ahogy fütyülnek neki. Ennyi.

Egyáltalán nem előny ha valakinek van esze.

Véleményem szerint nem kell ehhez nyalni sem, csak szót fogadni, nem pattogni és nem mutatni értelmes gondolatokat. Lényegében nagyokat kussolni és minden parancsot végrehajtani.

Az általad leírt szituban azt az embert aki aláírta valaki lecseszheti. Vagy azt aki így fogalmazta a szerződést. És valakinek ez élvezet. Hihetetlen, de a lecsesző fél ettől marhára keménykezűnek érzi magát. És persze mindenki hülye rajta kívül.

Nekem is volt amúgy ilyen szerződésem, csak nem ilyen durva szitu, nálam a kiosztott feladatokat túlozták el és mikor szóltam, hogy ez így nem megy, akkor csak értetlenve bámultak, hogy dehát mások is ugyanennyit teljesítenek. Aha, persze...

2016. nov. 15. 17:13
 18/24 anonim ***** válasza:

" attól megy a cég előre, és a vezető olyan ember aki ez ellen van. "

Ilyet én is tapasztaltam. Az én esetemben ez szerintem arról szólt, hogy mivel másképp nem tudott belémkötni, így próbált meg olyan statisztikákat termelni, hogy úgy jöjjön le mindenkinek, hogy velem van a baj, holott ő nem hagyott jobban "szárnyalni".

De másképp is állandóan gerjesztette körülöttem a feszültséget, a végére már elég sokan be is vették neki, hogy mekkora sz^r alak vagyok.

2016. nov. 15. 17:22
 19/24 anonim ***** válasza:

Ez lehet amit írtál, lehet a vezetőnek már nagyon elege van úgy mindenből, semmi kedve a cég ügyeivel foglalkozni amivel kellene, inkább reggel beülne valami kávézóba vagy kocsmába, és ehelyett inkább szórakázgat.

Tiszta sor.

2016. nov. 15. 17:30
 20/24 A kérdező kommentje:

" és ehelyett inkább szórakázgat. "

Hát ez a kis szórakozás laza nettó 250 + munkáltatói járulékokba került (a cégnek) neki uis ennyit keres az a dolgozó akit el kellett engednie azonnal, de +30 napig fizeti neki a távolléti díjat a semmire.

2016. nov. 15. 18:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!