Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért szólítja valaki főnöknek...

Miért szólítja valaki főnöknek a főnökét?

Figyelt kérdés
2016. okt. 31. 07:11
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Én poénból. De van mikor csak Főnci. :D
2016. okt. 31. 10:51
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Ez mondjuk a munkahely jellegétől is függ. Egy irodában, iskolában, egyetemen viszonylag kevés ingerenciát éreznek a dolgozók arra, hogy az igazgatót, vezetőt főnöknek hívják. Nyilván a malteroslapát mellett másképp van, de ott meg simán elfogadható.
2016. okt. 31. 20:38
 13/19 anonim ***** válasza:

Én akkor szoktam azt mondani, hogy "értettem főnök", amikor már túl sok feladatot oszt és nem veszi észre magát. Szerencsére veszi a lapot és belegondol, hogy tényleg sok lesz, tudja hogy nem "pofázok", csak ha tényleg túlzásokba esik. Nem veszi fel, röhög rajta...

Engem többször főniznek, vagy főnököznek poénból a beosztottjaim, de velem lehet hülyéskedni. A nevemet is becézve használják általában, ha azon szólítanak, én nem a megszólításon szoktam fennakadni, főleg amíg a mondanivaló semmilyen szinten nem tiszteletlen, vagy felháborító.

2016. nov. 1. 10:18
 14/19 anonim ***** válasza:
Egy régebbi munkahelyemen hívtak főnöknek a munkások. Talán részben azért, mert nem mertek a munkások a keresztnevemen szólítani, a teljes nevemet valószínűleg nem is tudták sokan, így egyszerű megoldásként maradt a "főnök". A közvetlen beosztottaim ott se főnököztek.
2016. nov. 1. 20:21
 15/19 anonim ***** válasza:
Én csak úgy hívom, hogy cuncikám.
2016. nov. 1. 21:47
 16/19 A kérdező kommentje:
Ez a megszólítás inkább a melós munkáknál jellemző?
2016. nov. 3. 19:46
 17/19 anonim ***** válasza:
Igen.
2016. nov. 3. 19:53
 18/19 anonim ***** válasza:

Én pont főnök vagyok, de ragaszkodom hozzá, hogy keresztnéven szólítson, és tegezzen minden kolléga. Aki főnöközik, azzal tisztázom, hogy az én szerepem az irányítás, de nem vagyok jobb mint bármelyik kolléga akinek a szerepe a végrehajtás. Sőt visszajelzést is rendszeresen kérek a munkámra tőlük, és várom az építő kritikát. Az ilyen hozzáállás miatt én sokkal inkább a vezetőjük vagyok, mint a főnökük.

Aki ennek ellenére "Főnöközik", azzal megbeszélem, hogy tiszteljen meg azzal hogy a nevemen szólít. Aki "főnizik" azzal emellett azt is tisztázom, hogy nem kicsit melegnek hangzik ettől.

Egyébként három hete építettem le azt az embert, aki minden kérésem ellenére is főnöközött. Nem emiatt, hanem mert drog hatása alatt jött be dolgozni. Ebből is azt szűröm le, hogy az főnöközik, aki nem elég intelligens.

2016. nov. 6. 12:38
 19/19 anonim ***** válasza:
Soha senkit nem hívtam főnöknek, és nem is tűrtem el, hogy annak szólítsanak. Egyedül a vezérigazgatót aposztrofáltam vezérnek, de ez általános volt a cégnél.
2016. nov. 9. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!